Κυριακή 28 Ιουνίου 2009

Στοχευμένη διαφήμιση...

Μάλλον στην κυβέρνηση έχουν παρανοήσει την έννοια της στοχευμένης διαφήμισης! Η συγκεκριμένη έννοια σημαίνει πως μία διαφήμιση απευθύνεται σε μία συγκεκριμένη κατηγορία πολιτών (ή καταναλωτών για να είμαι ακριβής...).

Η κυβέρνηση ωστόσο είχε άλλη άποψη!

Έδωσε τεράστια διαφημιστικά πακέτα (δυσανάλογα των πολύ μικρών πωλήσεων τους...) σε εφημερίδες που δε θα λέγαμε πως φημίζονται για την κριτική τους στην κυβέρνηση...

Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν "Η Χώρα", "Η Βραδυνή", "Ο Ελεύθερος" "Η απογευματινή", "Ο Αδέσμευτος". Κάθε μία από αυτές τις εφημερίδες κατά μέσον όρο εισέπραξε το 2008 περίπου τα μισά από όσα εισέπραξαν τα ΝΕΑ. και περίπου τα διπλά από όσα εισέπραξε ο "Ελεύθερος Τύπος". Σημασία όμως δεν έχουν από μόνα τους τα ποσά! Αν συγκρίνουμε τα ποσά με τις πωλήσεις έχει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον!

"Τα ΝΕΑ" λοιπόν των 60.000 φύλων εισέπραξαν τα διπλά χρήματα για κρατική διαφήμιση απ'΄ότι οι υπόλοιπες εφημερίδες των δύο, τριών και πέντε χιλιάδων φύλων! Ή ο "Ελεύθερος Τύπος"εισέπραξε τα μισά από τις εν λόγω... εφημερίδες...

Αξιοσημείωτο είναι επίσης και το γεγονός ότι το (κατά πολλούς "πασοκικό") "Έθνος" καταφέρνει να αποσπάσει αρκετά μεγαλύτερα ποσά κρατικής διαφήμισης σε σχέση με την (συντηρητική μεν αλλά ασκεί σοβαρή κριτική στην κυβέρνηση) "Καθημερινή" παρά την αισθητή υπεροχή της δεύτερης τόσο σε φύλα (αντικειμενικό κριτήριο) όσο και σε παρέμβαση και σοβαρότητα (υποκειμενικό κριτήριο).

Read more...

Share/Save/Bookmark

Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

Ο Μακεδόνας με τη δυνατη φωνή...

Ο κ Καραμανλής πριν από 3 περίπου εβδομάδες βρισκόταν στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης και σχεδόν κραύγαζε (με κλεισμένη φωνή από τις τσιρίδες που του είχαν επιβάλει οι επικοινωνιολόγοι του) "¨ΕΙΜΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ!!!!!!!".

Ενα πράγμα δεν καταλαβαίνω! Γιατί έπρεπε να πει για πολλοστή φορά κάτι το οποίο είναι γνωστό? Ποιος δε γνωρίζει ότι η καταγωγή της οικογένειάς του είναι από τη Μακεδονια?

Βέβαια σήμερα αποδεικνύεται ότι ίσως να το έλεγε για να το θυμηθεί ο ίδιος...

Ένας μήνας δεν έχει περάσει από τότε που προσπαθούσε να μας πείσει για τη... "μακεδονικότητα του" και επέτρεψε στο αεροπλάνο του ΥΠΕΞ των Σκοπίων με τα διακριτικά "Μακεδονία" να εισέλθει εντός του ελληνικού εναέριου χώρου και να προσγειωθεί στην Κέρκυρα.

Αυτό δυστυχώς αποτελεί de facto αναγνώριση της συνταγματικής ονομασίας της ΠΓΔΜ!

Και μάλιστα για αυτήν ευθύνεται ένας, κατά δήλωση του, Μακεδόνας πολιτικός...

Δε γνωρίζω αν στη νομική της Αθήνας, στο Deree και στο Tufts διδάχθηκε την έννοια της de facto αναγνώρισης. Πάντως αν δεν περιλαμβάνεται, θα μπορούσε να ρωτήσει τον κουμπάρο του τον Ερντογάν να του εξηγήσει γιατί ακριβώς δεν επιτρέπει (ούτε καν συμβολικά) την προσγείωση κυπριακών αεροσκαφών και την αγκυροβόληση κυπριακών πλοίων στην Τουρκία.

Το κωμικοτραγικό της υπόθεσης είναι ότι για άλλη μία φορά αυτή η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τα εθνικά θέματα στα πλαίσια της προεκλογικής τακτικής της και φτάνει στα όρια της εθνικιστικής παράκρουσης (προσπαθώντας να περικόψει διαρροές προς το Λα.Ο.Σ.) ενώ ταυτόχρονα έχει παραδώσει τα όπλα και δεν προσπαθεί να επιτύχει απολύτως τίποτα με την άσκηση μιας σοβαρής και μετριοπαθούς εξωτερικής πολιτικής! Με πολύ απλά λόγια, τα πάντα για το θεαθήναι...

Read more...

Share/Save/Bookmark

Ελεύθερη ή μήπως ασύδοτη αγορά...?

Τα Ελληνικά Πετρέλαια, η μεγαλύτερη επιχείρηση Πετρελαιοειδών της χώρας και μάλιστα υπό τον έλεγχο του δημοσίου, το 2003 αποφασίστηκε από την τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να συγχωνευθεί με την τρίτη μεγαλύτερη, την Πετρόλα, του ομίλου Λάτση. Αυτή η κίνηση κατέστησε τα ΕΛΠΕ παντοδύναμα στο χώρο της διύλισης πετρελαίου στην Ελλάδα.

Στη συμφωνία μάλιστα αναφερόταν ο στόχος, ο όμιλος Λάτση στο τέλος της διαδικασίας να ελέγχει το 25% της νέας εταιρείας και το ελληνικό δημόσιο να διατηρήσει ένα αρκετά μεγαλύτερο από αυτό μετοχικό πακέτο.

Από τότε πέρασαν 6 περίπου χρόνια και ουσιαστικά η διαχείριση των ΕΛΠΕ έχει περάσει σχεδόν αποκλειστικά στον όμιλο Λάτση.

Αυτά είχαν συμβεί μέχρι χτες...

Σήμερα όμως τα ΕΛΠΕ προχώρησαν σε συμφωνία με την BP μιας και η δεύτερη αποχωρεί από την Ελλάδα, για την παραχώρηση των πρατηρίων της στην πρώτη. Αυτή η συμφωνία ουσιαστικά δίνει στα ΕΛΠΕ την πρωτοκαθεδρία (με διαφορά) στις πωλήσεις καυσίμων στην Ελλάδα (μιας και ήδη ελέγχει την ΕΚΟ).

Αν υπολογίσουμε τη σχεδόν μονοπωλιακή θέση στη διύλιση αλλά και το γεγονός ότι πλέον τα πρατήρια της κατέχουν αθροιστικά το 30% περίπου της κατανάλωσης καυσίμων μπορούμε να μιλάμε για μία ιδιότυπη κατάκτηση δεσπόζουσας θέσης στην ελληνική αγορά μίας ιδιωτικής επιχείρησης!

Αναρωτιέμαι λοιπόν, πως γίνεται να απαγορεύονται τα μονοπώλια σε ότι έχει να κάνει με τις δημόσιες επιχειρήσεις ενώ στις ιδιωτικές να θεωρούνται... ανταγωνιστικό πλεονέκτημα?

Μην παραξενευτείτε λοιπόν αν δείτε σε λίγο καιρό ακόμη μεγαλύτερες από τις ήδη πολύ μεγάλες τιμές στα καύσιμα! Μέχρι σήμερα ο λόγος για τις υψηλές ήταν η ολιγοπωλιακή κατάσταση στο χώρο των διυλιστηρίων! Φανταστείτε τι θα συμβεί αφού αυτή η ολιγοπωλιακή κατάσταση διευρύνεται και στο χώρο των πρατηρίων... Αν λάβουμε μάλιστα υπόψιν μας και τις αυξήσεις στο φόρο καυσίμων, δε νομίζω να είναι πολύ μακριά η στιγμή που τα πετρελαιοειδή θα έχουν τιμή στην Ελλάδα που θα προσεγγίζει την τιμή γαλονιού (3,6 λίτρα) στις ΗΠΑ...

Read more...

Share/Save/Bookmark

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009

Η μέρα που η Μελίνα θα ξαναγεννηθεί ... έφτασε!

Από το Άρατε πύλας, που κατάφερε να συνοψίσει σε ένα ποστ ότι δεν κατάφερα να σχολιάσω τις προηγούμενες μέρες!


Το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης εγκαινιάζεται σήμερα το βράδυ.

Από μέρες τώρα η κρατική προπαγάνδα της αποχωρούσας κυβέρνησης, με τη συνδρομή της φασίζουσας ΕΡΤ (της ίδιας εκείνης ΕΡΤ, της οποίας κάποτε η Μελίνα αρνήθηκε να πληρώσει τα ανταποδοτικά τέλη ακριβώς επειδή αποτελούσε εργαλείο αισχρής προπαγάνδας) προσπαθούν να μας πείσουν ότι το Μουσείο ήταν σύλληψη του γέρου Καραμανλή και υλοποιείται από τον ανηψιό Καραμανλή. Αλλαξαν ακόμη και το μήνυμα του ίδιου τους του Υπουργού Πολιτισμού για να θαφτεί το όνομα της αξέχαστης Ελληνίδας.

Αποσιωπάται
ότι η ΝΔ του Καραμανλή, όσο ήταν στην αντιπολίτευση, πολέμησε το ΝΜΑ με μηνύσεις και με κατασυκοφάντηση της Μελίνας, του Ζυλ και των συνεργατών τους. Οι Καραμανλήδες και οι Τατούληδες είχαν λυσσάξει και έπνεαν μένεα κατά του Μουσείου. Δυστυχώς, αυτοί οι άνθρωποι τυχαίνει σήμερα να το εγκαινιάζουν!

Αποσιωπάται ότι ιδέες για το Μουσείο υπήρχαν ΑΛΛΑ ήταν η Μελίνα που πάτησε πόδι και είπε: "το Μουσείο θα γίνει εδώ", ήταν η Μελίνα που ξεκίνησε τον αγώνα να διεκδικηθούν τα μάρμαρα (1982), ήταν η Μελίνα που ξεκίνησε το διαγωνισμό (1989).

ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΑΠΑΘΗΣ! Η ιστορία δεν επιδέχεται πλαστογραφήσεις! ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ, ΕΔΩ! ΑΝΑΡΤΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΜΕΛΙΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ!

Read more...

Share/Save/Bookmark

I want my Marbles back!

Από το Γιώργο Κρόγια

Ας δείξουμε την δύναμή μας εμείς οι bloggers και σε κάτι διαφορετικό! Ας αναρτήσουμε όλοι το παρακάτω κείμενο και ας ζητήσουμε από όλους να το στείλουν προς πάσα κατεύθυνση!

Support the Repatriation of the Parthenon Marbles - Για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα

Υou can contribute to the efforts for the repatriation of the Parthenon Marbles in Greece. Please, copy the following text-letter and send it, through email, to the administration of the British Museum, to the British and Greek Ministries of Culture as well as to the E.U. Commissioner for Culture:

- British Museum: communications@britishmuseum.org
- EU Commission for Culture: eac-culture@ec.europa.eu
- Ministry of Culture, United Kingdom: enquiries@culture.gov.uk
- Ministry of Culture, Greece: dpse@hch.culture.gr



Dear Sir/Madam,

"You must understand what the Parthenon Marbles mean to us. They are our pride. They are our sacrifices. They are our noblest symbol of excellence. They are a tribute to the democratic philosophy. They are our aspirations and our name . They are the essence of Greekness". Melina Mercouri, speech in Oxford Union, 1986.

The ancient sculptures of Parthenon, which today are exposed in London's British Museum, consist an important part of the Athens Parthenon; a major and symbolic landmark of the Western civilization. Moreover, some of the sculptures themselves are essential not only for the external appearance, but also for the static suffiency of the ancient building, according to recent restoration works on the Acropolis.

Since the decade of 1980s, when the then Greek Minister of Culture Melina Mercouri had demonstrated the demand for the repatriation of the marbles, the various administrations of the British Museum continue to deny any proposal for dialogue on this matter. Nevertheless, there are specific arguments which enpower the support for the restoration of the Parthenon Marbles back in Greece:

first, because in Greece the sculptures will be exposed near the Parthenon facing the Acropolis and therefore giving to the visitor the opportunity to have a more concrete idea of the whole ancient monument,

second, because the Parthenon Marbles consist an integral part of the monument-landmark of the Greek classical civilization. The repatriation of the marbles would support the idea of Parthenon's complete design and its architecture will be restored,

third, because the New Acropolis Museum is now complete - and therefore the Parthenon Marbles could be exposed and presented there, with equal and even bigger safety than in the British Museum.

During the ages of Lord Elgin, Britain was a world imperial power and Greece just a part of the then Ottoman Empire. Today, 200 years later, the two countries are two developed democratic European Union members, having co-operation in most fields. There has been a big change since then. In the name of Justice and Morality, in the name of appreciation for the world cultural heritage, we call the British government and the administration of the British Museum to work towards the restoration of the Parthenon Marbles. Such an action would, indeed, honour the name and history of the United Kingdom

Sincerely,

PASOK-ERETRIA, pasok-eretria.blogspot.com

-------------------------------------
Everyone who supports the effort for the repatriation of the Parthenon Marbles could post the above text in his/her own blog.

Thank you, for your support.


To παραπάνω κείμενο το βρήκα στο blog parthenon-sculptures.blogspot.com

Read more...

Share/Save/Bookmark

Κυριακή 14 Ιουνίου 2009

Γελοιότητες...!

Δεν ξέρω πως αλλιώς να χαρακτηρίσω τις δηλώσεις του υφυπουργού εσωτερικών για θέματα δημόσιας τάξης κ Μαρκογιαννάκη πως ο λόγος που δεν ήταν διαθέσιμα τα ελικόπτερα ήταν πως μέχρι προχτές έβρεχε στη βόρεια Ελλάδα αλλά και για λόγους οικονομίας!!!!!!

Δηλαδή η πρώτη φωτιά στη Ριτσώνα πριν από 4 μέρες, που ευτυχώς δεν επεκτάθηκε, δεν ήταν λόγος να αρχίζουν να τα ετοιμάζουν?? Η μήπως οι φωνές, ακόμη και στελεχών της ΝΔ, εδώ και βδομάδες, για ελλειπή ετοιμότητα δεν ήταν αρκετές?

Όσο για τα περί "οικονομίας" θα αποφύγω να τα σχολιάσω! Όταν μία κυβέρνηση κάθε δευτερόλεπτο που περνάει, φορτώνει με 2.500 € χρέη τη χώρα λόγω τρομερής σπατάλης και κακοδιαχείρισης, ούτε ως αστεία δεν μπορούμε να τα λαμβάνουμε υπόψιν μας...

Read more...

Share/Save/Bookmark

Σάββατο 13 Ιουνίου 2009

Mama-mia!

Είναι πλέον πάνω από επιτακτική η ανάγκη να σηκωθεί και να φύγει ο Καραμανλής και η ανίκανη κυβέρνησή του!

Βγήκαν επιτέλους τα επίσημα στοιχεία του γενικού λογιστηρίου για την εξέλιξη του χρέους στο πρώτο τρίμηνο! Μας τα φύλαγαν μάλλον για μετά τις ευρωεκλογές... Κάτι σαν kinder έκπληξη! Ανοίγουν οι κάλπες και βγαίνει το debt-bulletin!!

Μιλάμε σκίζουμε! Πέφτουν όλοι οι πρωθυπουργοί στα γόνατα για να ζητήσουν τη βοήθεια του Καραμανλή και του οικονομικού του επιτελείου για να λύσουν το δημοσιονομικό τους πρόβλημα!


Ήδη από το πρώτο τρίμηνο το δημόσιο χρέος έφτασε τα 282 δισ €!

Το κωμικοτραγικό της υπόθεσης είναι πως σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του 2009 αυτό το ποσό χρέους δε θα έπρεπε να το φτάναμε ούτε μέχρι το τέλος του έτους...


ΥΓ: Υπενθυμίζω πως το κακό ΠΑΣΟΚ παρέδωσε το 2004 το χρέος στα 178 δισ €! 282 μείον 178 μας κάνει 104 δισ €! Με τόσο μεγάλο ποσό δεν επιβάρυναν την ελληνική οικονομία ΟΛΕΣ μαζί οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ! Από το 81 εώς και το 2004, που μάλιστα παρήγαγαν και δυσανάλογα μεγάλο έργο σε σύγκριση με αυτή την κυβέρνηση...

Read more...

Share/Save/Bookmark

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

Και τώρα... break!!!

Πέρασαν κιολας 4 περίπου μηνες από την ουσιαστική έναρξη λειτουργίας του blog μας! Όλα ωραία ήταν και ωφείλω να πω πως τον απέκτησα έναν μικρό εθισμό...

Επειδή όμως από αύριο ξεκινάω εξεταστική (και επειδή θέλω να περάσω κανένα μάθημα...) λέω να απέχω από το blogging για 2 περίπου εβδομάδες!

Αν αντέξω μεχρι τότε θα επιστρέψω στις 25-26 Ιουνίου!

Μέχρι τότε ξέρετε τι να κάνετε! Υπάρχουν πολλοί bloggers που "φυλάνε Θερμοπύλες"!!

Read more...

Share/Save/Bookmark

Εκτός τόπου και χρόνου...

Πως? Έλαβαν το μήνυμα των εκλογών στην κυβέρνηση?

Μάλλον όχι! Πως αλλιώς να εξηγήσω τα νέα φορολογικά μέτρα τα οποία για άλλη μία φορά θα πλήξουν τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα!

Διαβάζω στα ΝΕΑ:

ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ που θεωρούνται άμεσης προτεραιότητας είναι τα εξής: 1.Αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, που μπορεί να αποδώσει από 450 έως 900 εκατ. ευρώ, ανάλογα με το αν το ποσοστό της αύξησης θα είναι 10% ή 20%. 2.Αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα τσιγάρα και στα ποτά. 3.Αύξηση του τέλους κινητής τηλεφωνίας. 4.Επιβολή φόρου στα καρτοκινητά. 5.Επέκταση της ρύθμισης για την αυτοπεραίωση με αύξηση του ορίου τζίρου των εμπορικών επιχειρήσεων, για την υπαγωγή σ΄ αυτήν, από τις 300.000 στις 500.000-600.000 ευρώ. Επίσης εξετάζεται η επέκταση της ρύθμισης της περαίωσης και για τη χρήση του 2007.

Μάλιστα αυτή η επιπλέον φορολογική επιβάρυνση θα έρθει με τον πληθωρισμό να είναι οριακά πάνω από το μηδέν (0%) και τη στιγμή που ακόμη και ο προσκείμενος στη ΝΔ πρόεδρος του εμποροβιομηχανικού επιμελητηρίου, κ Μίχαλος, προειδοποιεί για το ενδεχόμενο αποπληθωρισμού, άρα και μεγάλης και παρατεταμένης ύφεσης!

Read more...

Share/Save/Bookmark

Τρίτη 9 Ιουνίου 2009

Οι νέοι μίλησαν!

Η ψήφος των νέων έδωσε τη νίκη στο ΠΑΣΟΚ.


Προσωπικά δεν πιστεύω πως οι ηλικιωμένοι ψηφοφόροι είναι ευχαριστημένοι από την σημερινή κατάσταση και ψηφίζουν αυτό που ψηφίζουν!

Ο κύριος λόγος για αυτά τα αποτελέσματα είναι πως ενημερώνονται από τα παραδοσιακά ΜΜΕ που μέχρι τώρα φαίνονται να στηρίζουν με μανία την κυβέρνηση (το έχω άλλωστε ξαναπεί)! Βάζω μάλιστα και στοίχημα πως όσοι είναι πάνω από 65 και είναι χρήστες του διαδικτύου έχουν ψηφίσει με εντελώς διαφορετικό τρόπο.

ΥΓ: Όσοι απείχαν προέρχονταν κυρίως από τις μικρότερες ηλικίες. Κάτι που ενισχύει την αρχική μου αδυναμία να δεχθώ την ερμηνεία πως όσοι δεν ψήφισαν θα στήριζαν τη ΝΔ...

Read more...

Share/Save/Bookmark

Γυρίζουμε σελίδα!

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών έδωσε το στίγμα. Ο ελληνικός λαός έχει γυρίσει σελίδα. Η νίκη του ΠΑΣΟΚ έδειξε πως υπάρχουν ακόμη Έλληνες που ελπίζουν.

Η νίκη όμως παρότι μας γεμίζει χαρά, μας γεμίζει και ευθύνες ως κόμμα. Ευθύνες για να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτεροι στο μέλλον. Ευθύνες για να είμαστε πανέτοιμοι να κυβερνήσουμε τη χώρα. Ευθύνες για να μην επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος.

Για αυτόν ακριβώς το λόγο όλοι μας αλλά κυρίως τα "μεγάλα" στελέχη του Κινήματος θα πρέπει να κρατήσουν όσο το δυνατόν πιο χαμηλούς τόνους. Να δουλέψουν περισσότερο και σκληρότερα για το συμφέρον της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης και ως εκ τούτου για το συμφέρον του Ελληνικού λαού.

Γιατί δεν δικαιούται κανένας από εμάς να χαίρεται όσο αυτή η κυβέρνηση διαχειρίζεται το μέλλον αυτής της χώρας. Όσο ο υπουργός Οικονομικών ανακοινώνει πως θα αυξήσει κι άλλο τους έμμεσους φόρους, όσο θα παραμένει πρωθυπουργός αυτός που έκλεισε τη Βουλή και παρέγραψε τα σκάνδαλα των υπουργών του, όσο η Παιδεία και Υγεία θα υποβαθμίζονται ακόμη παραπάνω. Γιατί μπορεί ο κ Καραμανλής να μας είπε πως έλαβε το μήνυμα, αλλά οι πρώτες κινήσεις στον τομέα της οικονομίας δείχνουν πως θα συνεχίσει τις ίδιες πολιτικές. Αυτές που οδηγούν με μαθηματική βεβαιότητα σε ακόμη χειρότερες μέρες τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα και σε παρατεταμένη ύφεση την ελληνική οικονομία...

Read more...

Share/Save/Bookmark

Μίμης ο... τρομερός!


mimisandroulakis.blogspot.com

Read more...

Share/Save/Bookmark

Η πλακίτσα της αποχής...

Μα καλά τι άλλο θα ακούσουμε? Η αποχή, λένε κάποιοι, προέρχεται απο τη ΝΔ και αν δεν ήταν τόσο μεγάλη θα κέρδιζε η ΝΔ!


Μια και καλή θα πρέπει να τελειώνει αυτή η πλακίτσα της ερμηνείας της αποχής!

Δεν είναι λίγες οι φορές που και εμείς είχαμε τονίσει το γεγονός ότι η αποχή παρουσιάζεται ως κάτι το "trendy" (εδώ κι εδώ).

Επίσης είχαμε τονίσει πως τίποτα δεν είναι δεδομένο σε σχέση με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών γιατί γνωρίζαμε πως οι δημοσκοπήσεις λόγω της μεγάλης διαφοράς που παρουσίαζαν μέχρι και την Παρασκευή, θα απεγκλώβιζαν αρκετούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ από το να πάνε στις κάλπες, και θα έκανε ευκολότερη την επιλογή κάποιου από τα μικρότερα κόμματα.

Η αποχή λοιπόν ανά κόμμα σύμφωνα με την Alco ήταν περίπου η ίδια. 30% των ψηφοφόρων της ΝΔ απείχε ενώ από το ΠΑΣΟΚ το 27%.

Αυτοί όμως που απείχαν δεν είχαν τους ίδιους λόγους...

Κατά κύριο λόγο η αποχή μεγάλου μέρους των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ του 2007 έγινε λόγω μεγάλης σιγουριάς για τη νίκη λόγω των δημοσκοπήσεων αλλά και των διαρροών των αποτελεσμάτων των exit polls.

Η αποχή των ψηφοφόρων της ΝΔ του 2007 όμως ήταν κατά κύριο λόγο "ψήφος καταδίκης" στις κυβερνητικές πολιτικές! Ακόμη και να προσέρχονταν στις κάλπες θα ήταν σχεδόν απίθανο να ψηφίσουν ΝΔ και θα στρέφονταν αλλού.

Συνεπώς η αίσθηση πως "οι απέχοντες ίσως και να έδιναν νίκη στη ΝΔ", που προσπαθούν να επιβάλλουν κάποια γνωστά γαλάζια παπαγαλάκια, κάθε άλλο παρά ρεαλιστική είναι.

Κάθε άλλο μάλιστα. Αν η αποχή ήταν στα επίπεδα των ευρωεκλογών του 2004 το ΠΑΣΟΚ πιθανότατα θα επικρατούσε με ακόμη μεγαλύτερη διαφορά.

Επιτέλους ας σταματήσουν κάποιοι να προσπαθούν να "μειώσουν" την αξία της μεγάλης νίκης του ΠΑΣΟΚ. Της πρώτης νίκης εδώ και 9 χρόνια και της πρώτης νίκης σε ευρωεκλογές εδώ και 15 χρόνια!

Read more...

Share/Save/Bookmark

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

Το πράσινο νησί!


Ο χάρτης της Εύβοιας από τις ευρωεκλογές του 2004 ήταν κάπως έτσι:


Σήμερα είναι έτσι:Ε, τώρα μπορεί να δικαιολογήσει τον τίτλο "πράσινο νησί"...

Δείτε αναλυτικά τις μεταβολές εδώ.

Read more...

Share/Save/Bookmark

Μάγος είσαι....?

Επειδή ακολουθώ τις προτροπές αυτών που αυτοπαρουσιάζονται ως γνώστες των εκλογων και των πραγμάτων κράτησα αυτά:

Αν δεν κάνω λάθος ούτε χρώμα άλλαξε ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ, ούτε η διαφορά ήταν κάτω από 3%!!!

Συνεπώς προτρέπουμε και εμείς με τη σειρά μας η ενασχόληση με το blogging να περιορίστεί στις μεταγραφές του "Ταμιναϊκού", του "Απόλλωνα Ερέτριας" και του "Όλυμπου Γυμνού"!!!

Read more...

Share/Save/Bookmark

Ανατροπή ΚΑΙ στην Ερέτρια!

Όποιος γνωρίζει εκλογικά την Ερέτρια καταλαβαίνει τι ακριβώς σημαίνουν τα παρακάτω αποτελέσματα.


Ευχαριστούμε πολύ όσους βοήθησαν και συνέβαλλαν σε αυτή την επιτυχία!


Μάλιστα τα παραπάνω αποτελέσματα ήρθαν ενώ την ίδια στιγμή σε όλη την Εύβοια το ΠΑΣΟΚ ξεπερνά τη ΝΔ με παραπάνω από 10%. Το 2004 η ΝΔ προηγείτο με 4,5%.

Αναλυτικά ποσοστά αύριο!

ΥΓ: Επειδή με ενημέρωσαν πως ο Υπουργός τουριστικής ανάπτυξης κ Μαρκόπουλος δήλωσε πως η αποχή στην Ερέτρια ήταν πάνω από 55%, οφείλουμε να αποκαταστήσουμε την αλήθεια! Ήταν 44%. Ποσοστό αποχής ανάλογη με το εθνικό (και είναι κάτι που θα μελετηθεί.) Αν πάντως αναζητεί λόγους για το εν μέρει χαμηλό ενδιαφέρον στην πόλη μας, ας απευθυνθεί στην τοπική τους οργάνωση, η οποία, επιμελώς, προσπαθούσε συνεχώς να υποβαθμίσει τη σημασία αυτών των εκλογών...

Read more...

Share/Save/Bookmark

Κυριακή 7 Ιουνίου 2009

Για παν ενδεχόμενο..

Για οποιαδήποτε πληροφορία, βοήθεια και γενικότερα για οτιδήποτε χρειαστείτε, μη διστάσετε να μιλήσετε στους εκλογικούς μας αντιπροσώπους!

Θα βρίσκονται παντού και θα φοράνε διαπιστεύσεις με το γνωστό, πλέον, λογότυπο. Το ανθρωπάκι με το χέρι ψηλά!!!

Read more...

Share/Save/Bookmark

Σάββατο 6 Ιουνίου 2009

Στο ΠΑΣΟΚ η οικολογία δεν είναι σημαία ευκαιρίας...

Από το tvxs.gr

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου, η ΕΕ απένειμε βραβεία για την πολιτιστική κληρονομιά και η εκστρατεία «Αειφόρο Αιγαίο» έλαβε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία της. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που ελληνική δράση ευαισθητοποίησης λαμβάνει το πρώτο πανευρωπαϊκό βραβείο.

Το βραβείο για το «Αειφόρο Αιγαίο» παρέλαβε ο Κρίτων Αρσένης (υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ) εκ μέρους της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, ενώ βραβείο έλαβε και ο Κωνσταντίνος Ζάχος για την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Νικόπολης.


Η συνέχεια εδώ!

Read more...

Share/Save/Bookmark

Τίποτα δεν είναι δεδομένο!

Φέτος είναι η πρώτη φορά που οι δημοσκοπήσεις επιτρέπονται μέχρι και την τελευταία στιγμή της προεκλογικής περιόδου.


Μάλιστα φέτος οι ευρωεκλογές τυγχάνει να συμπέφτουν με το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος!

Έτσι λοιπόν λόγω της δήθεν μικρής σημασίας που προσπαθούν κάποιοι να μας πείσουν πως έχουν αυτές οι εκλογές, του αποτελέσματος που βάση προγνωστικών είναι δεδομένο καθώς και της ανάγκης να ξεφύγει ο κόσμος από την καθημερινότητα έχουν βαλθεί κάποιοι εκδότες και δημοσιογράφοι να μας πείσουν πως πρέπει να πάμε για μπάνιο!

Γιατί να τους ακούσετε? Γιατί να τους πιστέψετε? Πρέπει όλοι να συμμετέχουμε δυναμικά. Αυτή τη φορά θα αναγκαστούν αυτοί να σε ακούσουν!

Όσον αφορά τα περί "δεδομένου εκλογικού αποτελέσματος" δεν πρέπει να τους δίνουμε σημασία! Μπορεί το ΠΑΣΟΚ να προηγείτο δημοσκοπικά μέχρι και χθες αλλά αυτή τη στιγμή σημασία έχει να εμφανίσουμε τα αποτελέσματα αυτά και στην κάλπη! Όχι γιατί αμφισβητώ τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, απλά γιατί κάποιοι έχουν, εμφανώς, θέσει ως σκοπό τους τον περιορισμό της νίκης του ΠΑΣΟΚ!

Φανταστείτε λοιπόν από κάθε εκλογικό τμήμα με 100 ψηφίσαντες να λείπουν 2 άτομα!

Αυτό εκ των πραγμάτων οδηγεί σε περιορισμό των αποτελεσμάτων του Κινήματος κατά 2%, και αφήνει τη ΝΔ να ερμηνεύει κατά το δοκούν και το τελικό αποτέλεσμα αλλά κυρίως την αποχή!

Για αυτό λοιπόν κανείς μας δεν περισσεύει! Ούτε μία ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη! Απέναντι στις κραυγές του Καραμανλή απαντάμε με τη συμμετοχή μας και με ένα καθαρό εκλογικό αποτέλεσμα!

Και όπως πολύ πετυχημένα το έθεσε από νωρίς ο Γ Κρόγιας.

Read more...

Share/Save/Bookmark

Γίνε κομμάτι της αλλαγής που θέλεις να δείς!

Read more...

Share/Save/Bookmark

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

Η συγκέντρωση της Αθήνας. Το ποτάμι της νίκης!



ΥΓ:Εκεί γύρω στο 3ο λεπτό που λέει για νέους του διαδικτύου, μου έκαναν κοντινό! Παρότι τους είχα πει πως το δεξί προφίλ δε με κολακεύει, δεν με άκουσαν! :)

Read more...

Share/Save/Bookmark

Παπαγάλοι και... κοράκια!!


Κίνδυνος- Κίνδυνος!

Νίκη ΠΑΣΟΚ- Νίκη ΠΑΣΟΚ

Χρέη- Χρέη!

Περιπέτειες- Περιπέτειες!

Χάος- Χάος!!

Για άλλη μία φορά κάποιοι επενδύουν στο φόβο των Ελλήνων πολιτών! Επαναφέροντας διλήμματα τύπου Καραμανλής ή Χάος! Αυτή τη φορά όμως μας λένε: Καραμανλής η φόροι!

Η απάντηση σε αυτού του είδους το ψευδοδίλημμα είναι η ίδια! Όπως ζούμε το "Καραμανλής και Χάος", έτσι θα ζήσουμε και το "Καραμανλής και φόροι"!

Η πλάκα είναι πως τολμούν και ισχυρίζονται πως θα πρέπει να χρεωθούμε για τις πιθανές βουλευτικές εκλογές! Η λύση θα ήταν απλή! Να τις έκανε μαζί με τις ευρωεκλογές για να γλίτωνε... τυχόν παραπάνω έξοδα! Αλλά στο κάτω κάτω της γραφής τα έξοδα από επικείμενες εκλογές μας μάραναν! Το γεγονός ότι την τελευταία 5ετία το ελληνικό δημόσιο έχει χρεωθεί με 85 παραπάνω δισ €, και φέτος έχει καταφέρει να υπερβεί ήδη τον προϋπολογισμό κατά 16 δισ €, πριν καν φτάσουμε στο μέσο του έτους, δεν μετράει??

Read more...

Share/Save/Bookmark

Δυνατό χαρτί, ή μήπως... καμένο?

Ακούμε και διαβάζουμε συνεχώς πως ο κ Καραμανλής είναι το δυνατό χαρτί της ΝΔ και πως αυτός κατάφερε να κλείσει τη διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που έδειξαν κάποια στιγμή μερικές δημοσκοπήσεις.

Την τελευταία 5ετία γενικότερα ακούμε για το ηγετικό προφίλ του Καραμανλή, το πολιτικό του κεφάλαιο και πολλά άλλα τέτοια από γνωστούς δημοσιογράφους που μάλλον δε φημίζονται και πολύ για τις κακές σχέσεις τους με τη ΝΔ αλλά και για την αυστηρή κριτική τους σε αυτήν...

Και απορώ που ακριβώς τον κρύβετε αυτόν τον πολιτικό γίγαντά?

Συνέντευξη στο Ζάπειο δεν έκανε!

Συνεντεύξεις σε μέσα ενημέρωσης πολύ περιορισμένες, μόνο στην τηλεόραση και σε όσο το δυνατόν πιο ελεγχόμενο περιβάλλον: Πρετεντέρης, Χατζηνικολάου, Παπαδάκης-Λιαρέλης και Λιάτσος!!

Δεύτερο Debate μεταξύ αυτού και του Γιώργου Παπανδρέου και με διάλογο μεταξύ τους δε δέχθηκε.

Το μόνο που δέχθηκε είναι να τον τραβολογάνε ανά την Ελλάδα σε συγκεντρώσεις με σχετικά περιορισμένο κόσμο και να τον βάζουν να σκούζει! Σκούζει τόσο πολύ που δε ξέρω αν του έχει μείνει φωνή για σήμερα το βράδυ... Αλλά τι να κάνει ο καημένος? Αφού ο Λούλης έθεσε ως κατώτατο όριο στη φωνή του τα 100 ντεσιμπέλ, έπρεπε να υπακούσει!

Αν ήταν το πραγματικά δυνατό χαρτί της ΝΔ θα συνέβαιναν όλα αυτά, ή θα επεδίωκαν να τον βγάζουν όσο το δυνατόν περισσότερο σε συνεντεύξεις καθώς και σε απευθείας αντιπαράθεση με τον Παπανδρέου?

Μήπως τελικά δεν πρόκειται για "δυνατό χαρτί" αλλά για... καμένο?

Read more...

Share/Save/Bookmark

Η συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ με δυο λόγια!

Πολύ ωραία η συγκέντρωση! Πολύς κόσμος και παλμός!!

Όλοι ήταν εκεί από νωρίς!

Η Χρυσούλα Παλιαδέλη και ο Κρίτωνας Αρσένης.



Ο Πολυζωγόπουλος.


Λίγο μετά ήρθε και ο Σπύρος Κουβέλης.

Ακόμη και παπάδες ήταν...

Το αγαπημένο μου πανό ήταν το παρακάτω και έγραφε: "Πρέπει να γίνουμε η αλλαγή που θέλουμε να δούμε!"Όλα αυτά συνέβαιναν ενώ ένας Γιαπωνέζος έκπληκτος έβγαζε φωτογραφίες της συγκέντρωσης...
ΥΓ: Κάποια στιγμή είδα και τον blogger Γ. Οικονόμου να τρέχει με μια κάμερα στο χέρι, αλλά δεν πρόλαβα ούτε φωτο να βγάλω ούτε να του μιλήσω...

Read more...

Share/Save/Bookmark

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

Γαλάζια παπαγαλάκια...

Από το agroschannel.com και το evianews.com

Γαλάζια παπαγαλάκια ..... που συμβολίζουν τις γαλάζιες υποσχέσεις που δεν πραγματοποιήθηκαν άφησαν στο αέρα μπροστά απο το Υπουργείο...... Μακεδονίας και Θράκης οι εποχικοί δασοπυροσβέστες οι οποίοι διαμαρτύρονται για το γεγονός οτι δεν έχουν γίνει μόνιμοι .




Τα άφησαν να φύγουν στο αέρα της Θεσσαλονίκης για να βρούν δουλειά , είπαν οι εκπρόσωποι των δασοπυροσβεστών, ενω οι ίδιοι ακόμη περιμένουν να υλοποιηθούν οι υποσχέσεις για να μονιμοποιηθούν . Οι φωτογραφίες απο την απελευθέρωση των παπαγάλων , τρείς μέρες πριν τις εκλογές .....

Read more...

Share/Save/Bookmark

Όλοι στην κεντρική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ

Σήμερα πρέπει όλοι να δώσουμε το μήνυμα της αλλαγής πορείας!

Για αυτό δεν πρέπει να λείψει κανένας από την κεντρική προεκλογική ομιλία του Γ. Παπανδρέου στο Πεδίον του Άρεως!

Read more...

Share/Save/Bookmark

Τους ζητάνε πίσω τα λεφτά!

Aπό το: evianews.com

Μπορεί να κάηκε όλη η περιουσία τους πριν δύο χρόνια έχουν και το κράτος να τους ζητά πίσω τα χρήματα που τους έδωσε. Τον Σεπτεμβριο του 2007 τους είχε δώσει το βοήθημα των 3000 ευρώ γισ όσους κάηκαν τα χωράφια τους και 10000 ευρώ για την καταστροφή των σπιτιών τους. Τα χρήματα τα πήραν. Μια χαρά έως εδώ. Τώρα τους ζητούν να τα επιστρέψουν. Το Εύβοια news συνάντησε ένα αγανακτισμένο πολίτη. Τα σχόλια δικά σας...


Read more...

Share/Save/Bookmark

Του 65άρη... η απάθεια!

Μου έκανε τρομερή εντύπωση πως μόνο στις ηλικίες από 65 και πάνω η ΝΔ διατηρεί μεγάλο προβάδισμα σύμφωνα με δημοσκόπηση της Public Issue! Σε όλες τις άλλες ηλικίες υπερτερεί σημαντικά το ΠΑΣΟΚ.


Το αστείο της υπόθεσης είναι πως δεν υπάρχει κανένας μα κανένας απολύτως εμφανής λόγος για να συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Η ΝΔ μπορεί να λέει πως την τελευταία πενταετία διπλασίασε τις συντάξεις του ΟΓΑ και το ΕΚΑΣ, αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι αληθές!


Η ΝΔ την 5ετία 2004-2009 αύξησε και το ΕΚΑΣ αλλά και τις συντάξεις του ΟΓΑ κατά 74%!

Την 5ετία 1999-2004 το ΠΑΣΟΚ αύξησε τις συντάξεις του ΟΓΑ κατά 106% και το ΕΚΑΣ κατά 170%.

Μάλιστα το ΠΑΣΟΚ κατά την αντίστοιχη 5ετία έπρεπε να κάνει δημόσια έργα, ολυμπιακά έργα αλλά και να βελτιώνει συνεχώς τα δημοσιονομικά της μεγέθη γιατί έμπαινε στην Ευρωζώνη!

Αν μάλιστα συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι η ΝΔ αύξησε κατακόρυφα τους έμμεσους φόρους, που επιβαρύνουν δυσανάλογα τα χαμηλά εισοδήματα, αλλά και το γεγονός ότι ο πληθωρισμός των χαμηλών εισοδημάτων ήταν σταθερά μεγαλύτερος από τον επίσημο πληθωρισμό μπορούμε να καταλάβουμε πόσο πολύ μειώθηκε το βιωτικό επίπεδο των Ελλήνων συνταξιούχων!

ΥΓ: Το μόνο που αλλάζει σε αυτή την ηλικία σε σχέση με τις άλλες είναι το γεγονός ότι ενημερώνονται κυρίως από τα παραδοσιακά μέσα (τηλεόραση, εφημερίδες και ραδιόφωνο), μέσα τα οποία ασκούν την πιο χαλαρή κριτική στις κυβερνητικές πολιτικές και επιμελώς κρύβουν στοιχεία όπως τα παραπάνω...

Read more...

Share/Save/Bookmark

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009

Ποιος παπαγάλος...?

Εάν πούμε πως βαδίζουμε συνεχώς όλο και πιο γρήγορα προς τη χρεοκοπία θα έχουμε άδικο? Η μήπως θα είμαστε παπαγάλοι??


Το ελληνικό δημόσιο σύμφωνα με το tvxs δανείστηκε επιπλέον 8 δισ €! Το φαιδρό της υπόθεσης είναι πως ο κ Καραμανλής και στις συνεντεύξεις τους στο Γ Πρετεντέρη και το Χατζηνικολάου αλλά και στο debate δήλωνε με περηφάνια πως το ελληνικό δημόσιο κάλυψε από το Μάρτιο το 100% του φετινού προγράμματος δανεισμού, λες και ήταν ΤΟ τρομερό κατόρθωμα!


Αυτό τι σημαίνει όμως?


Σημαίνει πως ήδη από τον Ιούνιο το ελληνικό δημόσιο έχει πρόβλημα ρευστότητας, αφού κατάφερε να έχει δανεισθεί όλο το ποσό το οποίο υπολογιζόταν να δανειστεί. Και μάλιστα να το έχει υπερβεί κατά 16 δισ! 8 δισ € τον Απρίλιο (έτσι για να υπάρχουν... κι για να θωρακίσουμε την οικονομία έναντι της κρίσης...) και άλλα 8 δισ εχθές!


Αυτό επίσης σημαίνει πως το ελληνικό δημόσιο έχει σπάσει κάθε ρεκόρ δανεισμού και αν συνεχίσει έτσι το δημόσιο χρέος θα έχει μέχρι το τέλος του έτους να υπερβεί κατά πολύ τα 300 δισ € αλλά και ως ποσοστό το 110-120% του ΑΕΠ!!!!

Αν δεν αποκαλείται αυτό υπευθυνότητα, τότε τί αποκαλείται...?

Read more...

Share/Save/Bookmark

Σφυρίζουν αδιάφορα!!!

Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε τα στελέχη της ΝΔ αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό με περίσσιο θράσος και αλαζονεία να μιλούνε για νίκη της ΝΔ στις ευρωεκλογές, για το περίφημο μεταρρυθμιστικό έργο της τελευταίας πενταετίας και κυρίως για το γεγονός πως η χώρα μας συγκλίνει με την ΕΕ.


Δε γνωρίζω αν οι ίδιοι μένουν στην ίδια χώρα με όλους εμάς, ή απλά σφυρίζουν αδιάφορα!


Αλλά το γεγονός είναι ένα: Πως αν δεν τους τιμωρήσουμε στις εκλογές της Κυριακής και άλλοθι θα τους δώσουμε και ευκαιρία για να συνεχίσουν το "μεταρρυθμιστικό" έργο που καταστρέφει οικονομικά και κοινωνικά τη χώρα αλλά και τη δυνατότητα να ισχυρίζονται πως τα θέματα των σκανδάλών έκλεισαν και με τη βούλα του ελληνικού λαού!


Η τιμωρία όμως δεν μπορεί να είναι η αποχή! Με την αποχή, θα τους δώσουμε τη δυνατότητα να μας βομβαρδίζουν με τις περισπούδαστες απόψεις τους πως δεν ήταν ψήφος ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, αλλά στο πολιτικό σύστημα στο σύνολό του!


Τιμωρία ωστόσο δεν μπορεί να εκληφθεί και η ψήφος στα μικρότερα κόμματα και κυρίως της αριστεράς! Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που τα μικρά κόμματα της αριστεράς διαγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιο θα κατηγορήσει περισσότερο το ΠΑΣΟΚ. Ενώ δηλαδή ψήφος στα μικρά κόμματα της αριστεράς πχ στη Γαλλία μπορεί να εκληφθεί ως ψήφος διαμαρτυρίας ενάντια στην κυβέρνηση του Σαρκοζί, μιας και ουδέποτε έχουν τσουβαλιάσει το σοσιαλιστικό κόμμα της χώρας με το κεντροδεξιό (κάθε άλλο μάλιστα συχνά συνεργάζονται) στην Ελλάδα, δεν μπορεί!Ο λόγος πολύ απλός: Τα στελέχη της ΝΔ θα βγαίνουν με το γνωστό αλαζονικό ύφος (πλέον) της τελευταίας και θα δηλώνουν πως ήταν ψήφος ενάντια στο δικομματισμό και όχι εναντίον των κυβερνητικών πολιτικών!


Συνεπώς ούτε μία ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη! Την 7η Ιουνίου θα πρέπει όλοι μας να στείλουμε ένα όσο το δυνατόν πιο δυνατό μήνυμα στην κυβέρνηση. Ένα μήνυμα που θα σηματοδοτεί την αλλαγή! Όχι τη μεμψιμοιρία και τον ωχαδερφισμό ούτε την απάθεια! Ένα μήνυμα συμμετοχής και ενδιαφέροντος για τα πολιτικά πράγματα και ένα μήνυμα που δε θα τους επιτρέψει να πάρουν επιπλέον φορομπηχτικά και αντιλαϊκά μέτρα από την 8η Ιουνίου!


Read more...

Share/Save/Bookmark

Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

Μονόπλευρες διοικητικές αρρυθμίες

Σχετικό με το προηγούμενο ποστ και το άρθρο του Πάσχου Μανδραβέλη.

Αντιγράφω:

Τελικά, δεν ξέρουμε τι είναι χειρότερο: να υπάρχει κυβερνητική μεθόδευση συγκάλυψης ή να είναι οι μηχανισμοί ασφάλειας της χώρας σε τέτοια χάλια;

Βέβαια υπάρχει κάτι καθησυχαστικό: στη διερεύνηση του σκανδάλου Siemens πλημμυρίσαμε από «διοικητικές αρρυθμίες». Πότε χαλάει το φωτοτυπικό και λείπουν κρίσιμα χαρτιά από τη δικογραφία, πριν από λίγο καιρό ξεχάστηκε στο συρτάρι του ανακριτή ένα σημαντικό έγγραφο, τώρα καθυστερούν και τα απόρρητα σήματα. Ετσι μια υπόθεση που έκλεισε στη Νιγηρία πριν από δύο χρόνια στην Ελλάδα ακόμη σέρνεται.

Η καθησυχαστική εκδοχή της συγκάλυψης ενισχύεται και από ένα επιπλέον ερώτημα: Πώς μπορεί ένας κρατικός μηχανισμός, που στην υπόθεση Βατοπεδίου έδειξε ένα θαυμαστό βαθμό αυτοοργάνωσης (έκανε χωρίς πολιτική καθοδήγηση ένα τεράστιο πρόγραμμα ανταλλαγής ακινήτων και οικοπέδων, αποχαρακτήρισε δάση και αρχαιολογικούς χώρους σε μηδενικό χρόνο), να παρουσιάζει τέτοια συμπτώματα αρρυθμιών σε ό,τι αφορά τη διερεύνηση σκανδάλων;

Ολόκληρο το άρθρο εδώ.

Read more...

Share/Save/Bookmark

Δε μένει ούτε μία απορία...

...πλέον για το γιατί δεν ήθελε η ΝΔ και ο Καραμανλής να γίνει εξεταστική επιτροπή για τη Siemens.
Για να μπορούν να λασπολογούν ανά πάσα στιγμή το ΠΑΣΟΚ και τα στελέχη του!

Απορώ πως τα κατάφερε η ΝΔ να κατηγορεί στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, λίγες μόλις ώρες από τη διαφυγή και δεύτερου κατηγορουμένου για το σκάνδαλο και μετά από τις τραγικές παραλήψεις (αν όχι εσκεμμένη στάση...) κατά τη διαδικασία της διαβίβασης των εγγράφων που προειδοποιούσαν πως επρόκειτο να διαφύγει ο Καραβέλας!!!

Προσπαθώντας να αλλάξουν το θέμα συζήτησης βάζουν στο θέμα και τον Γ Παπακωνσταντίνου, ο οποίος είναι γνωστό από το βιογραφικό του πως έχει διατελέσει μέλος του ΔΣ του ΟΤΕ, αλλά σε περίοδο για την οποία ΄δεν έχει υπάρξει τίποτα το μεμπτό!

Ανακεφαλαιώνω λοιπόν:
Την περασμένη Κυριακή, το Πρώτο Θέμα δημοσίευσε πως στη γερμανική δικογραφία εμπλέκεται η Mayo (συμφερόντων της ΝΔ) στο σκάνδαλο της Siemens για την περίοδο 1990-1994.
Το προπερασμένο Σάββατο, έρχεται από την Ουρουγουάη έγγραφο που ειδοποιεί πως ο κατηγορούμενος Καραβέλας θα φύγει από την Ελλάδα. Αφού μάλιστα έχει ήδη διαφύγει ο Χριστοφοράκος πριν από λίγες μέρες...

Για 5 ολόκληρες μέρες το έγγραφο "λιμνάζει" στα ύδατα του ελληνικού υπουργείου εξωτερικών.

Για να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη εγείρει θέμα ο Αντώναρος για τον Παπακωνσταντίνου! Ενώ μάλιστα είναι γνωστή η θέση του στην εταιρεία ΟΤΕ εφόσον αναφέρεται στο βιογραφικό του, και ενώ ουδέποτε έχει κατηγορηθεί για ΤΙΠΟΤΑ!!!

Τον αποπροσανατολισμό ακολουθεί και η γνωστή φυλλάδα "αυριανή" που προσπαθώντας να αποσβέσει τις τρομερά μεγάλα κρατικά διαφημιστικά πακέτα που παίρνει πουλάει εκδούλευση στη ΝΔ και αναφέρει πως έγινε απευθείας ανάθεση από το ΔΣ του ΟΤΕ την περίοδο που συμμετείχε ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ. Κάτι που είναι αναληθές!

Για άλλη μία φορά η ΝΔ προσπαθεί να τραβήξει στο βούρκο στον οποίο βρίσκεται η ίδια, και το ΠΑΣΟΚ. Όλα αυτά φανερώνουν γιατί δεν ήθελε ο κ Καραμανλής τη διαλεύκανση ΚΑΙ αυτής της υποθέσεως! Για να αποφύγει τις προφανείς ευθύνες του κόμματός του αλλά και να μπορεί να λασπολογεί, λόγω της θολής εικόνας που υπάρχει, συνεχώς το ΠΑΣΟΚ!

ΥΓ: Υπενθυμίζω πως δεν είναι η πρώτη φορά που προσπαθούν ανεπιτυχώς να εμπλέξουν τον Παπακωνσταντίνου! Θυμηθείτε τις προσπάθειες να τον εμπλέξουν στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου μέσω του Πάπιστα, και πάλι για να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να μην κατηγορηθούν για τις τεράστιες ευθύνες τους!


Update: Ο Γ Παπαξωνσταντίνου δήλωσε για το θέμα:


Παίρνοντας απευθείας "γραμμή" από τις χθεσινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, η εφημερίδα "Αυριανή", σήμερα, δημοσιεύει ένα απολύτως ψευδές και συκοφαντικό άρθρο, το οποίο αναφέρεται σε εμένα.

Έχω ήδη κινήσει διαδικασίες για άμεση κατάθεση αγωγής κατά της εφημερίδας, με στόχο την προστασία του ονόματός μου από άθλιες συκοφαντικές επιθέσεις. Θα εξαντλήσω κάθε δικαίωμα που μου δίνει ο νόμος ενώπιον κάθε αρμόδιου δικαστηρίου.

Το λόγο έχει πλέον η Δικαιοσύνη.


Read more...

Share/Save/Bookmark

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

Ο πολιτικός που ενώνει!

Στο προηγούμενο ποστ ουσιαστικά ανέφερα πως ο κ Καραμανλής ακολουθεί εντελώς διχαστικές πρακτικές που οδηγούν στην απαξίωση, σε αντίθεση με το Γιώργο Παπανδρέου. Το παρακάτω απόσπασμα είναι χαρακτηριστικό!

Γιατί το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος ενώνουν... δε διχάζουν!

Read more...

Share/Save/Bookmark
eXTReMe Tracker
free hit counters

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP