Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

Εκτός τόπου και χρόνου...

Πως? Έλαβαν το μήνυμα των εκλογών στην κυβέρνηση?

Μάλλον όχι! Πως αλλιώς να εξηγήσω τα νέα φορολογικά μέτρα τα οποία για άλλη μία φορά θα πλήξουν τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα!

Διαβάζω στα ΝΕΑ:

ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ που θεωρούνται άμεσης προτεραιότητας είναι τα εξής: 1.Αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, που μπορεί να αποδώσει από 450 έως 900 εκατ. ευρώ, ανάλογα με το αν το ποσοστό της αύξησης θα είναι 10% ή 20%. 2.Αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα τσιγάρα και στα ποτά. 3.Αύξηση του τέλους κινητής τηλεφωνίας. 4.Επιβολή φόρου στα καρτοκινητά. 5.Επέκταση της ρύθμισης για την αυτοπεραίωση με αύξηση του ορίου τζίρου των εμπορικών επιχειρήσεων, για την υπαγωγή σ΄ αυτήν, από τις 300.000 στις 500.000-600.000 ευρώ. Επίσης εξετάζεται η επέκταση της ρύθμισης της περαίωσης και για τη χρήση του 2007.

Μάλιστα αυτή η επιπλέον φορολογική επιβάρυνση θα έρθει με τον πληθωρισμό να είναι οριακά πάνω από το μηδέν (0%) και τη στιγμή που ακόμη και ο προσκείμενος στη ΝΔ πρόεδρος του εμποροβιομηχανικού επιμελητηρίου, κ Μίχαλος, προειδοποιεί για το ενδεχόμενο αποπληθωρισμού, άρα και μεγάλης και παρατεταμένης ύφεσης!


Share/Save/Bookmark
eXTReMe Tracker
free hit counters

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP