Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

Ο Μακεδόνας με τη δυνατη φωνή...

Ο κ Καραμανλής πριν από 3 περίπου εβδομάδες βρισκόταν στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης και σχεδόν κραύγαζε (με κλεισμένη φωνή από τις τσιρίδες που του είχαν επιβάλει οι επικοινωνιολόγοι του) "¨ΕΙΜΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ!!!!!!!".

Ενα πράγμα δεν καταλαβαίνω! Γιατί έπρεπε να πει για πολλοστή φορά κάτι το οποίο είναι γνωστό? Ποιος δε γνωρίζει ότι η καταγωγή της οικογένειάς του είναι από τη Μακεδονια?

Βέβαια σήμερα αποδεικνύεται ότι ίσως να το έλεγε για να το θυμηθεί ο ίδιος...

Ένας μήνας δεν έχει περάσει από τότε που προσπαθούσε να μας πείσει για τη... "μακεδονικότητα του" και επέτρεψε στο αεροπλάνο του ΥΠΕΞ των Σκοπίων με τα διακριτικά "Μακεδονία" να εισέλθει εντός του ελληνικού εναέριου χώρου και να προσγειωθεί στην Κέρκυρα.

Αυτό δυστυχώς αποτελεί de facto αναγνώριση της συνταγματικής ονομασίας της ΠΓΔΜ!

Και μάλιστα για αυτήν ευθύνεται ένας, κατά δήλωση του, Μακεδόνας πολιτικός...

Δε γνωρίζω αν στη νομική της Αθήνας, στο Deree και στο Tufts διδάχθηκε την έννοια της de facto αναγνώρισης. Πάντως αν δεν περιλαμβάνεται, θα μπορούσε να ρωτήσει τον κουμπάρο του τον Ερντογάν να του εξηγήσει γιατί ακριβώς δεν επιτρέπει (ούτε καν συμβολικά) την προσγείωση κυπριακών αεροσκαφών και την αγκυροβόληση κυπριακών πλοίων στην Τουρκία.

Το κωμικοτραγικό της υπόθεσης είναι ότι για άλλη μία φορά αυτή η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τα εθνικά θέματα στα πλαίσια της προεκλογικής τακτικής της και φτάνει στα όρια της εθνικιστικής παράκρουσης (προσπαθώντας να περικόψει διαρροές προς το Λα.Ο.Σ.) ενώ ταυτόχρονα έχει παραδώσει τα όπλα και δεν προσπαθεί να επιτύχει απολύτως τίποτα με την άσκηση μιας σοβαρής και μετριοπαθούς εξωτερικής πολιτικής! Με πολύ απλά λόγια, τα πάντα για το θεαθήναι...


Share/Save/Bookmark
eXTReMe Tracker
free hit counters

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP