Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

Του 65άρη... η απάθεια!

Μου έκανε τρομερή εντύπωση πως μόνο στις ηλικίες από 65 και πάνω η ΝΔ διατηρεί μεγάλο προβάδισμα σύμφωνα με δημοσκόπηση της Public Issue! Σε όλες τις άλλες ηλικίες υπερτερεί σημαντικά το ΠΑΣΟΚ.


Το αστείο της υπόθεσης είναι πως δεν υπάρχει κανένας μα κανένας απολύτως εμφανής λόγος για να συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Η ΝΔ μπορεί να λέει πως την τελευταία πενταετία διπλασίασε τις συντάξεις του ΟΓΑ και το ΕΚΑΣ, αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι αληθές!


Η ΝΔ την 5ετία 2004-2009 αύξησε και το ΕΚΑΣ αλλά και τις συντάξεις του ΟΓΑ κατά 74%!

Την 5ετία 1999-2004 το ΠΑΣΟΚ αύξησε τις συντάξεις του ΟΓΑ κατά 106% και το ΕΚΑΣ κατά 170%.

Μάλιστα το ΠΑΣΟΚ κατά την αντίστοιχη 5ετία έπρεπε να κάνει δημόσια έργα, ολυμπιακά έργα αλλά και να βελτιώνει συνεχώς τα δημοσιονομικά της μεγέθη γιατί έμπαινε στην Ευρωζώνη!

Αν μάλιστα συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι η ΝΔ αύξησε κατακόρυφα τους έμμεσους φόρους, που επιβαρύνουν δυσανάλογα τα χαμηλά εισοδήματα, αλλά και το γεγονός ότι ο πληθωρισμός των χαμηλών εισοδημάτων ήταν σταθερά μεγαλύτερος από τον επίσημο πληθωρισμό μπορούμε να καταλάβουμε πόσο πολύ μειώθηκε το βιωτικό επίπεδο των Ελλήνων συνταξιούχων!

ΥΓ: Το μόνο που αλλάζει σε αυτή την ηλικία σε σχέση με τις άλλες είναι το γεγονός ότι ενημερώνονται κυρίως από τα παραδοσιακά μέσα (τηλεόραση, εφημερίδες και ραδιόφωνο), μέσα τα οποία ασκούν την πιο χαλαρή κριτική στις κυβερνητικές πολιτικές και επιμελώς κρύβουν στοιχεία όπως τα παραπάνω...


Share/Save/Bookmark
eXTReMe Tracker
free hit counters

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP