Κυριακή 31 Μαΐου 2009

Το μεγαλείο του... "ηγέτη"!

Παρακολούθησα για ακόμη μία φορά αποσπάσματα από την ομιλία Καραμανλή στη Λαμία και για άλλη μία φορά έμεινα με την απορία.

Τελικά ποιος κυβερνά αυτή τη χώρα?

Όχι δεν εννοώ πως στην περίοδο της διακυβέρνησής του δεν έκανε τίποτα, ούτε πως τον κρατάνε άλλοι οι οποίοι είναι αυτοί που ουσιαστικά κυβερνούν! Αν και ίσως να μπορούσα...

Αυτό που αναρωτιέμαι είναι το πότε επιτέλους θα ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα του ελληνικού λαού? Θα μου πείτε πως δεν το έκανε τα τελευταία 5 χρόνια, γιατί να το κάνει τώρα? Η αλήθεια είναι πως παρότι στην Ελλάδα ασχολούμαστε αρκετά με τις ευρωεκλογές (και οι τηλεοπτικές εκπομπές, και οι εφημερίδες και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί αλλά και τα blogs) δεν ξέρω κατά πόσον ασχολούμαστε με τα πραγματικά προβλήματα και όχι με τη συνθηματολογία και γενικότερα με την επικοινωνιακή αντιμετώπιση της κατάστασης.

Ο Καραμανλής λοιπόν σήμερα, αφού μας είπε πως τα πάντα στην Ελλάδα βαίνουν καλώς και αδίκως παραπονούνται οι πολίτες για την τραγική κατάσταση στην οποία περιέρχεται η χώρα, άρχισε και πάλι να ασχολείται με το ΠΑΣΟΚ. Έκανε αντιπολίτευση στην ίδια την αντιπολίτευση. Και επειδή δεν υπήρχε κάποια πράξη ή στάση του Κινήματος που να μπορούσε να καταδικάσει, άρχισε να ασχολείται επί μακρό χρονικό διάστημα με τα συνθήματα και τα λεγόμενα του Γ. Παπανδρέου.

Παραποίησε για πολλοστή φορά τα λεγόμενά του περί Σοσιαλισμού και Βαρβαρότητας, ερμήνευσε με το δικό του χαρακτηριστικό τρόπο το "Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε!" κ.ο.κ. Κατανοώ τη δυσχέρεια του... "ηγέτη", να μιλήσει για την οικονομία, την υγεία, την παιδεία, την ανάπτυξη ή την ακρίβεια, και γενικά με όλους τους τομείς τους οποίους παραδίδει σε πολύ χειρότερη κατάσταση απ' ότι τους παρέλαβε. Αλλά δεν είναι λίγο γελοίο μία εβδομάδα πριν τις ευρωεκλογές να περιορίζεις τη συζήτηση σε θέματα παιδιάστικης φιλοσοφίας?

Αντίθετα ο Γ. Παπανδρέου, δεν περιορίζεται στην αντιπολιτευτική του τακτική (όπως μάλιστα θα όφειλε λόγω θέσης...) αλλά προσπαθεί να δώσει το στίγμα της μελλοντικής του διακυβέρνησης, δίνοντας παράλληλα ένα όραμα για το μέλλον και προσπαθώντας να βγάλει την πολιτική σκηνή της χώρας από το βούρκο που έχει περιπέσει. Σε αυτό το μήκος κύματος ήταν και η χθεσινή παρουσίαση του προγράμματός του ΠΑΣΟΚ για το Κοινωνικό Κράτος.

Αυτή είναι η διαφορά του ΠΑΣΟΚ από αυτούς! Το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να γίνει η λύση του προβλήματος, ενώ η ΝΔ προσπαθεί να δημιουργήσει πρόβλημα στο πολιτικό σκηνικό, μέσω της αγανάκτησης των πολιτών, για να περιορίσει τις συνέπειες της επερχόμενης εκλογικής της ήττας, ως μία απέλπιδα προσπάθεια να γαντζωθεί από την εξουσία...


Share/Save/Bookmark
eXTReMe Tracker
free hit counters

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP