Σάββατο 29 Αυγούστου 2009

Ευχαριστούμε τη ΔΑΚΕ...

... ΠΕ Χαλκίδας για τα στοιχεία που μας αφιερώνει στο blog της.


Σύμφωνα με αυτά εγκαλεί εμάς αλλά και όσους κατηγορούν την κυβέρνηση τόσο για την έλλειψη συντονισμού όσο και για τα μέτρα που έμειναν στα χαρτιά μετά το 2007.

Συνολικά από το 1993 δηλαδή μέχρι το 2003 (11 χρόνια) κάηκαν 4 περίπου εκατ. στρέμματα. Το σημαντικότερο όμως είναι η συνεχώς μειούμενη πορεία μέχρι το 2003 και το 2004 (που παραλείπεται) τόσο των πυρκαγιών όσο και των εκτάσεων οι οποίες καίγονταν που από την ανάληψη της ηγεσίας της χώρας από τη ΝΔ έχει αναστραφεί πλήρως.

Ακόμη λοιπόν και τη δική σας λογική και αν ακολουθήσουμε, από το "κακό ΠΑΣΟΚ" χειρότερα τα πήγε η κυβέρνηση του κ Καραμανλή, αφού σε μόλις 5 χρόνια κατάφερε να έχουν καεί 3,5 εκατ. στρέμματα.

ΥΓ: Ισχυρίζονται δηλαδή ότι για τις φωτιές από το 1993 ως το 2003 φταίει το ΠΑΣΟΚ ενώ από το 2004 και μετά φταίνε οι πολίτες! Μεγάλο μπέρδεμα... αλλά ίσως να φταίει και το... "IQ ραδικιού" που έχουμε (σύμφωνα με αυτούς) για το ότι δεν καταλαβαίνουμε!

Read more...

Share/Save/Bookmark

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

Ύποπτα πράγματα...

Το ΠΑΣΟΚ είχε ζητήσει από τον Ιανουάριο την αναβάθμιση του Πυροσβεστικού σώματος της Καρύστου και το αίτημα του παραπέμφθηκε στις καλένδες, με αποτέλεσμα να καούν 100.000 στρέμματα σε αυτή την περιοχή.

Τώρα ακούγονται φήμες πως στην καμμένη περιοχή θα εγκατασταθούν ανεμογεννήτριες.

Ύποπτα πράγματα...

Read more...

Share/Save/Bookmark

Ολόκληρη η απάντηση Σαμαρά.

Σε κάποιους φαίνεται δεν άρεσε η απάντηση Σαμαρά σε σχέση με το αρχαίο θέατρο Ερέτριας και έσπευσαν να αφήσουν υπονοούμενα για το γεγονός ότι παραθέσαμε μόνο ένα απόσπασμα. Ακόμη και όταν στείλαμε ολόκληρη την απάντηση, αυτοί δεν την ανέρτησαν...

Ορίστε λοιπόν ολόκληρη η απάντηση Σαμαρά, η οποία δεν αλλάζει τίποτα, μιας και το απόσπασμα που αναρτήσαμε την Τρίτη ήταν ολόκληρο το κομμάτι που αφορούσε την Ερέτρια:


"Σε απάντηση της ερώτησης της Βουλευτού κας Περλεπέ-Σηφουνάκη και σύμφωνα με τα στοιχεία που έθεσαν υπόψη μας οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού, σας γνωρίζουμε τα εξής:

Α. Η διεύθυνση αναστήλωσης αρχαίων μνημείων έχει συντάξει πρόταση για την προστασία αποκατάσταση και ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου της Ερέτριας. Η πρόταση αυτή προβλέπει σε πρώτη φάση την αποκατάσταση του κοίλου του θεάτρου στις 8 πρώτες σειρές που σώζονται in situ, του σκηνικού οικοδομήματος, των αναλημμάτων. του Ευρίπου και των θολωτών διόδων του μνημείου. Σύμφωνα με τη γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου οι προτάσεις αυτές αποτελούν ΕΝΑ ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ, για την υλοποίηση των οποίων θα προηγηθεί κατά περίπτωση η εκπόνηση επιμέρους μελετών για καθένα από τα μέρη του θεάτρου καθώς και εξειδικευμένες μελέτες (γεωτεχνική μελέτη, στατική μελέτη, μελέτη συντήρησης). Επισημαίνεται ότι ο χρόνος που χρειάζεται για την αναστήλωση ενός αρχαίου θεάτρου καθορίζεται από ποικίλους παράγοντες, όπως τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, η κατάσταση διατήρησης, το υλικό και η παθολογία του μνημείου. Επισημαίνουμε επίσης ότι δεν απαιτείται για όλα τα θέατρα ο ίδιος χρόνος αποκατάστασής τους, ο οποίος σε κάθε περίπτωση δεν είναι δυνατόν να προκαθοριστεί με ακρίβεια.

Β. Η διεύθυνση αναστήλωσης αρχαίων μνημείων σε συνεργασία με την ΙΑ' Εφορεία Προϊστορικών και κλασσικών Αρχαιοτήτων έχει συντάξει πρόταση για την ανάδειξη του ιερού της Αυλίδειας Αρτέμιδος η οποία, σύμφωνα και με τη γνωμοδότηση του ΚΑΣ προβλέπει την οργανική και λειτουργική ενοποίηση του αρχαιολογικού χώρου, ο οποίος διχοτομείται από την υπάρχουσα αμαξωτή οδό, τη διαμόρφωση χώρων για την ενημέρωση και υποδοχή επισκεπτών, καθώς και την τοποθέτηση διακριτικής περίφραξης που δε θα εμποδίζει τη συνέχιση της ανασκαφικής έρευνας. Βασική προϋπόθεση για την εκπόνηση μελέτης αναστήλωσης και αποκατάστασης του ιερού, είναι η ολοκλήρωση της ανασκαφικής έρευνας και της αρχαιολογικής τεκμηρίωσης, οι οποίες και θα καθορίσουν τη μορφή και το μέγεθος των επεμβάσεων. Σχετικά με τη δημιουργία υποδομών για την εξυπηρέτηση του κοινού, διευκρινίζουμε ότι πρόκειται για την κατασκευή ενός πολύ μικρού και λιτής μορφολογίας εκδοτηρίου εισιτηρίων -φυλακίου, ενός στοιχειώδους εκτάσεως χώρου στάθμευσης των οχημάτων και χώρων υγιεινής, τα οποία θα βρίσκονται σε εύλογη απόσταση από τα αρχαία κατάλοιπα και θα συμβάλουν στον καλύτερο έλεγχο, την προστασία και οργάνωση του αρχαιολογικού χώρου.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ Κ ΣΑΜΑΡΑΣ"

Read more...

Share/Save/Bookmark

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

"Φιλολαϊκό" ΚΚΕ: το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε?

Από το Αρατε Πύλας

Το μπλογκ typografeio μάχεται να αναδείξει τα προβλήματα και τα ζητήματα που απασχολούν τα τυπογραφεία και τα βιβλιοδετεία της χώρας. Μεταξύ αυτών είναι και η αντεργατική πολιτική της κομματικής επιχείρησης του ΚΚΕ, της "Τυποεκδοτικής"¨, που εκδίδει το "Ριζοσπάστη", και χτυπά φθηνά όλες τις εργασίες τυπογραφίας στην Αθήνα, με αποτέλεσμα να έχει οδηγήσει σε λουκέτο όλα τα μικρά ανεξάρτητα τυπογραφεία!

Και γιατί μπορεί και χτυπά τόσο φθηνά τις εργασίες αυτές? Μα γιατί η Τυποκεδοτική ΔΕΝ εφαρμόζει στους εργαζόμενους της τις ΣΣΕ, των οποίων όμως την εφαρμογή απαιτεί στις άλλες επιχειρήσεις (βλ. εδώ και εδώ).

Τα έχω πει πολλές φορές κι εγώ από δω, αλλά και ο Θ. Πάγκαλος, για την αντεργατική πολιτική του ΚΚΕ στους δικούς του εργαζόμενους, πολιτική η οποία πλέον συνιστά φαρισαϊσμό και υποκρισία του αισχίστου είδους από τις Παπαρήγες!

Read more...

Share/Save/Bookmark

Ποιο να είναι, ποιο να είναι...?

Από το fimotro.

Δεν έχει σημασία ποιός ιστότοπος (δεν είναι blog, ευτυχώς) το έγραψε. Σημασία έχει ο εμετικός τρόπος γλυψίματος (πατήστε κλικ), όταν γνωστό είναι σε όλη την τοπική κοινωνία και υπάρχουν ονομαστικές καταγγελίες ότι τα Πυροσβεστικά οχήματα ξεκίνησαν την πυρόσβεση πρώτα από τη βίλα του Στυλιανίδη. Ρε παιδιά, δεν σιχαίνεστε τον εαυτό σας με τέτοιο γλύψιμο που ρίχνετε για μερικές κρατικές διαφημίσεις; Τι κατάντια είναι αυτή...



Ποιος ιστότοπος να είναι καλέ, δε μας πάει το μυαλό...

Μήπως είναι τα Παραπολιτικά, λέμε μήπως, που μόλις χτες μας αποκάλυψε ο Κρόγιας τη σχέση τους με το Ινστιτούτο Καραμανλής και από καιρό μας έχει αποκαλύψει ο Στέλιος ότι ιδιοκτήτρια εταιρεία είναι μία διαφημιστική εταιρεία...?

Ε, ναι! Αυτό είναι το site... Μπράβο!!!!!!

Read more...

Share/Save/Bookmark

Η Ελλάς ευγνωμονούσα...


Νεκρός είναι ο πιλότος του πυροσβεστικού αεροσκάφους τύπου Πετζετέλ που κατέπεσε πριν λίγη ώρα 2 μίλια δυτικά της Κεφαλλονιάς κατά τη διάρκεια πυρόσβεσης...

Τιμή και Δόξα στον Ήρωα...

Πηγή

Read more...

Share/Save/Bookmark

Αποφασίστε, γιατι μπερδέυτηκα...

Τι ακριβώς είμαστε? Εκφραστές κομματικής προπαγάνδας ή εκτός γραμμής...?

Η ΔΑΚΕ ΠΕ ΧΑΛΚΙΔΑΣ απαντά σε σχέση με μία ανάρτησή μας η οποία θεώρησαν ότι τους έθιξε!

Αρχικά μας αποκαλούν εκφραστές κομματικής προπαγάνδας και παραπληροφόρησης για να καταλήξουν στο τέλος ότι είμαστε εκτός γραμμής! Επιτέλους ας αποφασίσουν τι από τα δύο συμβαίνει και να μας ενημερώσουν...

Τώρα σε ότι έχει να κάνει με την ουσία της ανάρτησης. Για άλλη μία φορά προσπαθούν να μας πείσουν πως σε σχέση με τις πρόσφατες φωτιές, για όλα φταίνε οι πολίτες οι οποίοι δεν έχουν λάβει την κατάλληλη περιβαλλοντική αγωγή... Μάλιστα συμπεριλαμβάνουν δήλωση Κουβέλη για να αποδείξουν πως έχουν δίκιο! Μα φυσικά και η περιβαλλοντική αγωγή παίζει ρόλο. Αλλά το ότι φταίει η περιβαλλοντική αγωγή για τις φωτιές θα φάνταζε σαν μια λογική δικαιολογία αν ειχε γίνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν (από την πολιτική ηγεσία) για να αποφευχθούν οι πυρκαγιές.

Δεν είναι τυχαίο που πριν 2 χρόνια είχαμε τις χειρότερες πυρκαγιές που έχει δει ποτέ αυτός ο τόπος (με 80 νεκρούς μάλιστα), που από το Μάρτιο και τον Απρίλιο προειδοποιούσαν όλοι (εδώ και εδώ) για το ενδεχόμενο να είναι ανέτοιμη η πυροσβεστική αλλά και τα ίδια τα δάση, που πριν από 2 μήνες κάηκε η Ριτσώνα επειδή δεν είχαν νοικιάσει ακόμη τα ελικόπτερα (των οποίων, παρεμπιπτόντως, η ενοικίαση κοστίζει όσο και για να αγοραστουν ακριβώς τα ίδια...) και εμείς να συνεχίζουμε να εθελοτυφλούμε!

Εντάξει λοιπόν να σας κάνω τη χάρη! Για όλα φταίει η περιβαλλοντική συνείδηση των Ελλήνων! Δε φταίει η ανετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού, δε φταίει η διοικητική αποσύνθεση της πυροσβεστικής (μιας πυροσβεστικής που το 2004 o ίδιος ο υπουργός δημόσιας τάξης -Βουλγαράκης- είχε μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για το έργο που είχε γίνει...) δε φταίει το γεγονός ότι υποτιμήθηκε η φωτιά στο αρχικό της στάδιο (όπως δήλωσαν ακόμη και τοπικοί δήμαρχοι που πρόσκεινται στη ΝΔ...)! Δε φταίει κανένας πολιτικός παράγοντας!

Τέλος θα αποφύγω να αναφερθώ στους υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς εναντίον μας. Με τους χαρακτηρισμούς τους αποδεικνύουν τα λεγόμενά μας περί "επιπέδου¨ του blog στην εν λόγω ανάρτησή μας. Ένα επίπεδο που προβάλλεται με το να αποκαλείται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε κάθε αναφορά ως "to paidi", "to yorgo", "to gap" κοκ. Το ευκολότερο είναι να κάνεις υποτιμητικές αναφορές εναντίον κάποιου. Το δύσκολο είναι να αποδεικνύεις τα λεγόμενα σου επιχειρηματολογώντας...

Read more...

Share/Save/Bookmark

"Να μη μας ψηφίσετε!"

Από τον Vrypan



Χ. Καστανίδης: "Επειδή οι πολιτικές της γης θα αλλάξουνε και θα αλλάξουν με πολύ αυστηρό τρόπο, όσοι εκ των συμφερόντων, των συνεταιρισμών, των μονών και διάφορων άλλων παραγόντων νομίζουν ότι θα βρουν ανοικτή πόρτα από το ΠΑΣΟΚ, να μην μας ψηφίσουν. Θα είναι αλλαγή πολιτικής γύρω από την γη. Θα υπάρξουν Εθνικά Πάρκα."

Read more...

Share/Save/Bookmark

Καλώς ήρθες Xalkida News

Ένα νέο blog με θέματα τοπικού ενδιαφέροντος έκανε την εμφάνιση του μόλις προχτές (και εμείς ενημερωθήκαμε για την ύπαρξή του με mail μόλις σήμερα).


Εμείς ένα έχουμε να πούμε, καλορίζικο!

ΥΓ: Χαιρόμαστε για τα ανοιχτά σχόλια στο εν λόγω blog, που τείνουν να γίνουν ξεπερασμένα για κάποιους.

Read more...

Share/Save/Bookmark

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

Όλοι προειδοποιούσαν, αλλά οι υπεύθυνοι κώφευαν...

Πέραν από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, που μόλις πριν 4 μήνες προειδοποιούσε από το βήμα της Βουλής:

...το ίδιο έκαναν και οι δήμαρχοι της βορειανατολικής Αττικής την ίδια σχεδόν περίοδο:


Δυστυχώς όμως οι υπεύθυνοι δεν τους άκουσαν. Μάλλον είχαν σημαντικότερα πράγματα να κάνουν, να κλείσουν τη βουλή, να αθωώσουν τον Παυλίδη, να απέχουν από ψηφοφορίες για εξεταστικές και προανακριτικές.

Συμπέρασμα: Για όλα φταίει το ΠΑΣΟΚ που τους έκανε να χάσουν τον προσανατολισμό τους...

Read more...

Share/Save/Bookmark

Τέσσερα νέα ελικόπτερα θα μπορούσαμε να αγοράσουμε με τα μισθώματα μίας αντιπυρικής περιόδου!

Σε σκάνδαλο διαρκείας εξελίσσεται η ενοικίαση των εναέριων πυροσβεστικών μέσων από το υπουργείο Εσωτερικών. Τριάντα εκατομμύρια ευρώ ξοδεύονται κάθε χρόνο για την ενοικίαση των ελικοπτέρων, ενώ με το ίδιο ποσό, όπως υποστηρίζουν ανώτεροι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η Ελλάδα θα μπορούσε να αγοράζει 3-4 καινούργια ελικόπτερα και να διαθέτει έναν στόλο σύγχρονο και όχι προβληματικό.

«Με τα χρήματα που ξοδεύουμε για την ενοικίαση των ελικοπτέρων κάθε χρόνο θα μπορούσαμε να αγοράζουμε εναέρια μέσα που όχι μόνο θα μας έμεναν, αλλά θα μπορούσαμε να τα νοικιάζουμε από τον Νοέμβριο μέχρι τον Μάιο και να βγάζουμε και κέρδος από αυτά», επισημαίνουν στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών. Όπως αποκαλύπτουν στα «ΝΕΑ», ρωσικών συμφερόντων εταιρεία πουλούσε πρόσφατα 3 ελικόπτερα Μ-26, ίδια με αυτά που νοικιάζει και η Ελλάδα, έναντι 2 εκατομμυρίων ευρώ. Το υπουργείο Εσωτερικών νοικιάζει 4 Μ-26 έναντι 2.125.000 για μόλις 90 ημέρες!

Η συνέχεια εδώ.

Read more...

Share/Save/Bookmark

Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

Αυτοί διδάσκουν τα παιδιά μας...

Δείτε ποιοι διδάσκουν τα παιδιά μας!

Αυτοί που ισχυρίζονται ότι την ευθύνη για τις πλέον καταστροφικές πυρκαγιές που έχει ζήσει η Αττική (αυτές που είχαν περίπου τις ίδιες καμένες εκτάσεις με όλες τις πυρκαγιές της Αττικής της τελευταίας 35ετίας) την έχουν όλοι εκτός από την πολιτική ηγεσία της χώρας.

Ξεκινάμε λοιπόν να δούμε τι μας λένε:

1) Για τις φωτιές φταίνε οι εμπρηστές!

2) Για όλα φταίνε οι πολίτες!

3) Για όλα φταίνε αυτοί που έχουν σπίτια στις δασικές εκτάσεις!
Για όλα λοιπόν φταίνε όλοι αυτοί! Δε φταίει όμως ο Καραμανλής και η κυβέρνησή του! Για να πω την αλήθεια κάπου μιλούν και για ευθύνες Καραμανλή. Που δεν ήταν αυστηρός, που δεν είχε τη πυγμή να ξηλώσει το... "πράσινο κομματικό κράτος" κοκ.

Λες δηλαδή και δεν υπήρχαν αυτές οι συνθήκες παλαιότερα. Τώρα δημιουργήθηκαν οι εμπρηστές και οι καταπατητές! Λες και δε συμπεριλαμβάνονται σε αυτούς που έχουν τα μεγάλα σπίτια μέσα στο δάσος στελέχη της ΝΔ. Με τη μόνη διαφορά ότι αυτών τα σπίτια δεν καίγονται επειδή βάζουν τις υδροφόρες κρατικών εταιρειών να τα προστατεύουν!

Όσο για το περίφημο φταίνε οι πολίτες! Θα σας το επιστρέψω! "Οι πολίτες", είμαστε όλοι μας. Και αν γαλουχείτε εσείς γενιές και γενιές παιδιών να αποποιούνται τις ευθύνες τους, όπως κάνετε εσείς για να προστατέψετε εαυτούς και αλλήλους, πολύ χαίρομαι που οι πολίτες δεν είναι ακόμη χειρότεροι...!

Και για να πω την αλήθεια, ποσώς με ενδιέφεραν τα σπίτια των μεγαλοκαρχαριών! Δυστυχώς τα περισσότερα από όσα κάηκαν ήταν πάντως σπίτια μικρομεσαίων οικογενειών. Το δάσος όμως τι ακριβώς έφταιγε...? Α! Ξέχασα! Όσο ωραία και να είναι τα πεύκα δυσχεραίνουν την κατάσβεση της φωτιάς... οπότε έπρεπε να γλυτώσουμε από δαύτα!

ΥΓ: Οι παραπάνω αναρτήσεις αναρτήθηκαν στο blog της ΔΑΚΕ πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Χαλκίδας! Μιλάμε για ΤΟ επίπεδο...

Read more...

Share/Save/Bookmark

Η απάντηση Σαμαρά και η ανακοίνωση Περλεπέ.

Στην ερώτηση της κας Περλεπέ σε σχέση με το αρχαίο θέατρο Ερέτριας και το ιερό της Αρτέμιδας απάντησε ο κ Σαμαράς.

Σε ότι έχει να κάνει με το αρχαίο θέατρο αναφέρει:

"Η διεύθυνση αναστήλωσης αρχαίων μνημείων έχει συντάξει πρόταση για την προστασία αποκατάσταση και ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου της Ερέτριας. Η πρόταση αυτή προβλέπει σε πρώτη φάση την αποκατάσταση του κοίλου του θεάτρου στις 8 πρώτες σειρές που σώζονται in situ, του σκηνικού οικοδομήματος, των αναλημμάτων. του Ευρίπου και των θολωτών διόδων του μνημείου. Σύμφωνα με τη γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου οι προτάσεις αυτές αποτελούν ΕΝΑ ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ, για την υλοποίηση των οποίων θα προηγηθεί κατά περίπτωση η εκπόνηση επιμέρους μελετών για καθένα από τα μέρη του θεάτρου καθώς και εξειδικευμένες μελέτες (γεωτεχνική μελέτη, στατική μελέτη, μελέτη συντήρησης). Επισημαίνεται ότι ο χρόνος που χρειάζεται για την αναστήλωση ενός αρχαίου θεάτρου καθορίζεται από ποικίλους παράγοντες, όπως τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, η κατάσταση διατήρησης, το υλικό και η παθολογία του μνημείου. Επισημαίνουμε επίσης ότι δεν απαιτείται για όλα τα θέατρα ο ίδιος χρόνος αποκατάστασής τους, ο οποίος σε κάθε περίπτωση δεν είναι δυνατόν να προκαθοριστεί με ακρίβεια. "

Η κα Περλεπέ σε δελτίο τύπου της αναφέρει τα εξής:

"Μετά και από την απάντηση του Υπουργού Πολιτισμού στην ερώτηση της βουλευτού Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρίας Κατερίνας Περλεπέ-Σηφουνάκη για το αρχαίο θέατρο της Ερέτριας, επιβεβαιώνεται ότι οι εξαγγελίες του Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης για την αποκατάσταση και την ανάδειξη του, έγιναν μόνο για τη δημιουργία εντυπώσεων και για την αποκόμιση μικροπολιτικού οφέλους.

Στην απάντηση αυτή o κ. Σαμαράς επαναλαμβάνει περιληπτικά ότι είχε περιλάβει στην εξασέλιδη(!) σχετική απόφασή του που υπόγραψε στις 20 Ιουλίου, δηλαδή το πλήθος μελετών που δεν έχουν εκπονηθεί και των ενεργειών που δεν έχουν γίνει και πρέπει να γίνουν.

Όπως ήταν επόμενο και αναμενόμενο, ο κ. Υπουργός Πολιτισμού, δεν έδωσε κανένα χρονοδιάγραμμα ούτε για τις επί μέρους μελέτες, ούτε για την εκτέλεση του έργου, και δεν έδωσε επίσης καμία απάντηση στο ερώτημα της βουλευτού, σχετικά με τις πιστώσεις που απαιτούνται, ούτε αν αυτές έχουν εξασφαλισθεί

Σχετικά με το Ιερό της Αρτέμιδος στην Αυλίδα, οι ανακολουθίες των υπουργικών δηλώσεων είναι επίσης προφανείς. Στην απάντηση αναφέρεται γι’ αυτό το θέμα: «Βασική προϋπόθεση για την εκπόνηση μελέτης αναστήλωσης και αποκατάστασης του ιερού, είναι η ολοκλήρωση της ανασκαφικής έρευνας και της αρχαιολογικής τεκμηρίωσης, οι οποίες και θα καθορίσουν τη μορφή και το μέγεθος των επεμβάσεων».

Στη συνέχεια περιγράφονται τα βοηθητικά έργα υποδομών για την εξυπηρέτηση του κοινού (parking, εκδοτήριο εισιτηρίων, χώροι υγιεινής κ.λ.π.).
Αυτό βέβαια που προέχει είναι να διατεθούν τα χρήματα για την ολοκλήρωση της αρχαιολογικής έρευνας, ώστε να μπορούν να εκτεθούν ο χώρος και τα μνημεία στο κοινό, όμως ούτε γι’ αυτή την αναγκαία χρηματοδότηση γίνεται λόγος στην απάντηση.
Η κυρία Περλεπέ σχολιάζοντας τους χειρισμούς και τις ανακοινώσεις των Υπουργών, τονίζει στη δήλωσή της ότι η πολιτιστική κληρονομιά μας δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο κομματικών σκοπιμοτήτων της Ν.Δ. και των στελεχών της και ότι οι πολίτες αντιλαμβάνονται τα παιχνίδια αυτά που προσβάλλουν και τη νοημοσύνη τους και που μπορεί να αποβούν βλαπτικά για τα μνημεία."

ΥΓ: Μόνο ότι το κόστος θα είναι 3 εκατ ευρώ γνωρίζουμε αλλά και πως η επιτροπή αναστήλωσης θα αποτελείται από 7 άτομα. Όλα τα υπόλοιπα (μελέτες, χρονοδιαγράμματα κτλ) είναι είτε ανύπαρκτα είτε απροσδιόριστα...

Read more...

Share/Save/Bookmark

Χαιρετίσματα...

Επιτέλους εδέησε να απαντήσει ο Υπουργός Πολιτισμού στην ερώτηση της κ Περλεπέ σε σχέση με την αποκατάσταση του αρχαίου Θεάτρου Ερέτριας (όπως διαβάσαμε εδώ και εδώ).

Αλλά και που απάντησε δε είπε τίποτα καινούργιο. Απλά ανέφερε περιληπτικά τα όσα περιλαμβάνονται στην απόφασή του που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας και στην οποία είχαμε αναφερθεί και εμείς.

Με άλλα λόγια για άλλη μία φορά μπορούμε να δηλώσουμε δικαιωμένοι για την απόφασή μας να ασχοληθούμε με το θέμα. Για άλλη μία φορά μπορούμε να πούμε πως οι χαρακτηρισμοί και οι κατηγορίες εναντίον μας ήταν εκ του πονηρού και δεν είχαν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Με την απάντησή του αυτή ο κ Σαμαράς αδειάζει συνεπώς για ακόμη μία φορά τον κ Μαρκόπουλο και αποδεικνύει πως δεν υπάρχουν μελέτες! Αν υπήρχαν, προφανώς και θα συμπεριλαμβάνονταν είτε στην απάντηση είτε στην απόφαση του Υπουργού. Τώρα σε ότι έχει να κάνει με δήθεν μελέτες που δήθεν βραβεύθηκαν από το Πολυτεχνείο, περιμένουμε να διαβάσουμε για αυτές από κάποια επίσημη ανακοίνωση, και όχι από ρεπορτάζ- διαρροή που διοχετεύεται σε κάποια μέσα, πριν πουμε κάτι...

Read more...

Share/Save/Bookmark

Ακόμη καίνε οι φωτιές σε πολλές περιοχές της χώρας...

...και αυτοί τις χρησιμοποιούν ως άλλοθι για την προδιαγεγραμμένη οικονομική αποτυχία τους!

Read more...

Share/Save/Bookmark

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

Προειδοποιούσαμε αλλά δεν άκουγε κανείς…



Απόσπασμα από ομιλία του Γ. Παπανδρέου σε προ Ημερησίας Διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την Δημόσια Ασφάλεια, 8 Απριλίου 2009:

«Πριν από δύο χρόνια, η χώρα πλήρωσε βαρύ το τίμημα της κυβερνητικής ανικανότητας και της κομματικής διάλυσης των μηχανισμών πυρόσβεσης και πολιτικής προστασίας. Ογδόντα νεκροί και τα μισά δάση της χώρας μας καμένα. Αυτός ήταν ο τραγικός απολογισμός.

Σας ρωτώ: ποιες ασκήσεις έγιναν από τότε για να μην ξαναζήσουμε τα ίδια; Για να μην κουράζεστε, σας δίνω εγώ την απάντηση. Απολύτως καμία. Τέτοια περιφρόνηση. Περιφρόνηση για τις ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν. Τέτοια αίσθηση ευθύνης. Δύο χρόνια ούτε μια άσκηση για να βγουν συμπεράσματα, να διορθωθούν τα όποια πιθανά λάθη».

Read more...

Share/Save/Bookmark

Το δις εξαμαρτείν...

Παρατήρησα μόλις χτες ότι τα λάθη της ΝΔ έρχονται κατά ζεύγη! Δηλαδή όχι μόνο η ΝΔ είναι ανεπίδεκτη μαθήσεως (μιας και δε μαθαίνει από τα λάθη της...) αλλά είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα τα επαναλάβει! Και εξηγώ:

1) Οι πυρκαγιές. Είναι το πρώτο κεφάλαιο οι πυρκαγιές, μιας και δε διδάχθηκε τίποτα από αυτές του 2007 ούτε ο Καραμανλής ούτε και η ΝΔ. Δεν σκέφτηκε ούτε καν τους νεκρούς του 2007 για να βελτιώσει το βαθμό ετοιμότητας της χώρας και αρκέστηκε (και φέτος) σε επικοινωνιακά πυροτεχνήματα!
Επίσημη δικαιολογία: Στρατηγός άνεμος, πράσινο που καίει πράσινο, ασύμμετρη απειλή, εξωτερικοί εχθροί κτλ...
Επίσημος υπερασπιστής: Mega Channel

2) Η διπλή απόδραση Παλαιοκώστα- Ριτζάι. Είναι πρωτοφανές να γίνεται μία απόδραση από την ίδια φυλακή, με τον ίδιο τρόπο σε μόλις 2-3 χρόνια η μία από την άλλη (και ενώ και πάλι είχαν ανακοινωθεί -σε πανηγυρικό κλίμα- τα μέτρα που θα λαμβάνονταν για να μην επαναληφθεί κάτι τέτοιο!)
Επίσημη δικαιολογία: Εσωτερική βοήθεια των κρατουμένων (και κάτι υπαινίχθηκαν για κομματικό κράτος...)
Επίσημος Υπερασπιστής: Γιάννης Πρετεντέρης. Καταδίκασε δις είς θάνατον όλους τους φυλακές λίγα μόλις λεπτά μετά την απόδραση.

3) Η διαφυγή των δύο κατηγορουμένων για την υπόθεση Siemens. Πρώτα διέφυγε ο Χριστοφοράκος και επειδή ζήλεψε τη δόξα του διέφυγε και ο Καράβελας λίγες μέρες μετά. Τα έγγραφα που εστάλησαν από την Ουρουγουάι σε 10 διαφορετικούς παραλήπτες κάπου χάθηκαν και έτσι δεν ενημερώθηκε κανείς για την απόπειρα διαφυγής του δεύτερου.
Επίσημη δικαιολογία (και δικαιολογία Ντόρας): Για όλα φταίει το κομματικό κράτος και οι κακοί δημόσιοι υπάλληλοι.
Ημιεπίσημη δικαιολογία Μαξίμου: Για όλα φταίει η Ντόρα

4) Οικονομική Επιτήρηση από την ΕΕ. Ένα από τα μεγαλύτερα κατορθώματα της απερχόμενης κυβέρνησης. Μπήκαμε σε επιτήρηση 2 φορές μέσα σε 4 χρόνια, και ενώ δεν είχαμε κλείσει ούτε χρόνο από τότε που είχαμε βγει!
Επίσημη δικαιολογία: Για όλα φταίει το ΠΑΣΟΚ με το χρέος που μας κληροδότησε (τι κι αν η ΝΔ έκανε την περιβόητη απογραφή, τι κι αν το ΠΑΣΟΚ είχε παραδώσει χρέος 170 δις ευρώ και η ΝΔ το έφτασε σε χρόνο dt 280)
Επίσημος υπερασπιστής: Όλοι ανεξαιρέτως οι δημοσιογράφοι και κυρίως οι οικονομικοί συντάκτες για τουλάχιστον 4 χρόνια!

5) Κάλυψη στους Βατοπεδινούς. Ο ίδιος ο Καραμανλής κάλυψε τους Βατοπεδινούς στη περσινή ΔΕΘ και στη συνέχεια ξανά στην ομιλία του στην ΟΝΝΕΔ λίγες εβδομάδες αργότερα.
Επίσημη δικαιολογία: Δεν είχε πλήρη εικόνα! (Ακόμη και αν είχε δηλώσει ότι τα γνωρίζει όλα και στη ΔΕΘ αλλά και στην ομιλία στην ΟΝΝΕΔ.)
Επίσημος υποστηρικτής: Δε θα χωρέσουν σε μία σελίδα τα ονόματα...

Συμπέρασμα: Για όλα κάποιος άλλος φταίει! Ακόμη και αν τα λάθη είναι ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΑ!!!

Read more...

Share/Save/Bookmark

"Ελά μωρέ, όλοι ίδιοι είναι..."

Βαρέθηκα πραγματικά να το ακούω! Μάλιστα περιμένω εναγωνίως το Λαζόπουλο να επανεμφανιστεί για να οργανώσει τους απανταχού "ισοπεδωτήρες" προς όφελος του λαοφιλούς ηγέτη που μας κυβερνά...

Και πριν ακούσω άλλη μία φορά το "εντάξει μωρέ και τότε φωτιές έμπαιναν, και τώρα φωτιές μπαίνουν!" διαβάστε αυτό:

300.000 στρέμματα κάηκαν σε 30 χρόνια - 150.000 σε 40 ώρες

Και όλα αυτά ενώ η κυβέρνηση δηλώνει πως ο συντονισμός ήταν άψογος και ενώ στελέχη του κυβερνώντος κόμματος κατακλύζουν τα κανάλια!

Read more...

Share/Save/Bookmark

Δύο απλές ερωτήσεις...

1) Αφού βρίσκεται όλη η Ευρώπη σε πύρινο κλοιο (όπως επιμελώς μας πιπιλίζουν το μυαλό κάποιοι blogger), πως μπορούν και μας στέλνουν βοήθεια...? Τα δικά μας δάση έχουν μεγαλύτερη αξία από τα δικά τους?

και

2) Γιατί δε δεχόμαστε ξένους πυροσβέστες που προσφέρονται να έρθουν στην Ελλάδα για να βοηθήσουν?

Read more...

Share/Save/Bookmark

Λύθηκαν τα προβλήματα μας!

Ο Καραμανλής πήγε στο κέντρο συντονισμού επιχειρήσεων της πυροσβεστικής υπηρεσίας μόλις πριν λίγες ώρες!

Φαντάζομαι πως αν συντόνισε τις δράσεις των μέσων πυρόσβεσης με τον ίδιο τρόπο που συντονίζει το υπουργικό του συμβούλιο η μόνη περίπτωση να σβήσουν οι φωτιές θα είναι είτε από βροχή είτε από θάλασσα!

ΥΓ: Επειδή δεν είδα εικόνα από την είσοδο ή την έξοδό του, τζάκετ αλά Μπους φόραγε...?

Αιδώς άνθρωπε μου!

Read more...

Share/Save/Bookmark

Κυριακή 23 Αυγούστου 2009

Δελτίο Τύπου Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Ανατολικής Αττικής

Παλλήνη, 22 Αυγούστου 2009

Δυστυχώς για μια ακόμη χρονιά βιώνουμε μια πρωτοφανή οικολογική καταστροφή στην Ανατολική Αττική παρακολουθώντας τον τελευταίο πνεύμονα πρασίνου να παραδίνεται στις φλόγες, περιουσίες να καταστρέφονται και άνθρώπους να κινδυνεύουν.

Παρόλα αυτά η ολιγωρία του κρατικού μηχανισμού καθώς και η αδυναμία συντονισμού όλων των εμπλεκομενων φορέων, από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μέχρι τη Νομαρχία Ανατολικής Αττικής εγείρουν για μια ακόμη χρονιά ερωτηματικά για την ικανότητα της κυβέρνησης και των στελεχών της να αντιμετωπίζουν έκτακτες καταστάσεις.

Ας ελπίσουμε πως δεν θα χρειαστεί να φτάσουν οι φλόγες μέχρι το σπίτι του Πρωθυπουργού στη Ραφήνα για να ασχοληθούν σοβαρά με το έργο της κατάσβεσης.

Οι στιγμές απαιτούν όχι να αξιολογήσουμε τα αίτια και τις ευθύνες, αλλά να συμπαρασταθούμε στους ανθρώπους που δίνουν τη μάχη, την Πυροσβεστική, τους εθελοντές, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα Σώματα Ασφαλείας και σε όσους μετέχουν σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια και να τους ευχηθούμε καλό κουράγιο στο έργο τους.

Νομαρχιακή Επιτροπή Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Ανατολικής Αττικής

Read more...

Share/Save/Bookmark

Hey tourist! Acropolis this way...



Πηγή

Read more...

Share/Save/Bookmark

Οι ελεεινολόγοι κατασυκοφαντούν την Ελλάδα!

Ε. Αντώναρος: "Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ελεεινολογεί, εκθέτει και κατασυκοφαντεί την Ελλάδα στο εξωτερικό..."

Αυτό έχει δηλώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πάμπολλες φορές μέσα στη χρονιά για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για την κακή εικόνα της χώρας στο εξωτερικό λόγω της ανυπαρξίας κυβέρνησης στη χώρα!

Να υποθέσουμε δηλαδή ότι οι παρακάτω εικόνες συμπεριλαμβάνονται στην προσπάθεια ελεεινολόγησης της χώρας από το Γιώργο Παπανδρέου ή στις προσπάθειες των εξωθεσμικών κέντρων και μεγάλων συμφερόντων να δημιουργήσουν μία πλασματική εικόνα στο εξωτερικό που δεν απηχεί στην πραγματικότητα?



Read more...

Share/Save/Bookmark

Σκάστε και σβήνετε!

Δεν έχουν σβήσει ακόμη οι φωτιές και τα παπαγαλάκια έπιασαν δουλειά! Μετά τις "ασύμμετρες απειλές", "τα εξωθεσμικά κέντρα" και το "πράσινο που καίει πράσινο" έχουμε τα... "συμφέροντα" που βάζουν τις φωτιές!


Αυτοί είναι τόσο γελοίοι που χρησιμοποιούν τις φωτιές (ξανά!) για να εξυπηρετήσουν τις μικροπολιτικές τους επιδιώξεις! Ελπίζουν πως όπως το 2007 ευνοήθηκαν από την επικοινωνιακή διαχείριση των πυρκαγιών, έτσι θα βοηθηθούν και τώρα!

Τα πράγματα όμως τώρα δεν είναι τα ίδια! Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού!

Συνεπώς σκάστε και σβήνετε! Ασύμμετροι βλάκες!

Read more...

Share/Save/Bookmark

Σάββατο 22 Αυγούστου 2009

Μας έφαγε η ετοιμότητα...

Είχαμε ενημερώσει για το γεγονός ότι ακόμη και ο βουλευτής της ΝΔ, Σίμος Κεδίκογλου, είχε διαπιστώσει ελλειψη προσωπικού και ανετοιμότητα στο πυροσβεστικό σώμα της Εύβοιας, κάτι που προφανώς αντικατοπτρίζει την κατάσταση και σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα! Παρόλα αυτά ο Καραμανλής ο ίδιος μας διαβεβαίωνε ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ για την ετοιμότητα της χώρας! Και το 2007 αλλά και φέτος!




ΥΓ: Ευχαριστούμε το Γιώργο για τα εκτενή αποσπάσματα που χρησιμοποιήσαμε από δικό του βίντεο.

Read more...

Share/Save/Bookmark

Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

Μας δικαιώνει η απόφαση Σαμαρά...

Με την απόφασή του (αρ. πρωτ: ΥΠΠΟ/ΔΑΑΜ/975/52521) ο υπουργός πολιτισμού κ Σαμαράς δικαιώνει ουσιαστικά την απόφασή μας να δώσουμε έκταση στο θέμα της αναστήλωσης του Αρχαίου Θεάτρου Ερέτριας.


Έτσι λοιπόν, από την πρόχειρη μονοσέλιδη πρόταση της 2ας Ιουνίου (την οποία ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων είχε χαρακτηρίσει "περιληπτική έκθεση ιδεών"), καταλήξαμε στην απόφαση Σαμαρά η οποία αναφέρει αρκετά αναλυτικά τις μελέτες οι οποίες πρέπει να προηγηθούν της αναστήλωσης του μνημείου. Αυτό απευθύνεται κυρίως προς κάποιους δύσπιστους οι οποίοι έσπευσαν να υπερασπιστούν τα λεγόμενα διαφόρων περί ύπαρξης επισταμένης μελέτης...

Τώρα η εν λόγω απόφαση του (επιτέλους...) αρμόδιου υπουργού, δυστυχώς εμμένει σε ότι έχει να κάνει με την αποκατάσταση των πρώτων 8-10 σειρών εδωλίων πριν την εκπόνηση των μελετών (κάτι το οποίο έχουμε επισημάνει ως ανησυχητικό εδώ και εδώ).

Συνεπώς το μόνο που μένει να ευχηθούμε είναι η προαναφερθείσα παρέμβαση να μη βλάψει με κανέναν τρόπο το μνημείο, να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για τη χρηματοδότηση των μελετών και κυρίως η επιστημονική επιτροπή, η δημιουργία της οποίας έχει εξαγγελθεί, να απαρτίζεται από επιστήμονες κύρους και όχι κομματικούς παρατρεχάμενους..

ΥΓ: Ελπίζουμε πραγματικά να είναι η τελευταία φορά που ασχολούμαστε με το θέμα.

Read more...

Share/Save/Bookmark

Δευτέρα 3 Αυγούστου 2009

Εσείς θα αντιδρούσατε κύριοι...?

Πολλοί μας κατηγόρησαν ότι δε θέλουμε να γίνει η αναστήλωση του Αρχαίου Θεάτρου, άλλοι μας κατηγόρησαν ότι θέλουμε να δώσουμε τα χρήματα που προορίζονται (δήθεν...) για την Ερέτρια στη Λάρισα αλλά κυρίως μας κατηγόρησαν ότι ίσως να αντιδράσαμε βιαστικά, υπερβολικά ή ακόμη και με βάση το στενό κομματικό όφελος!

Και ρώτω! Εσείς πως θα αντιδρούσατε κύριοι? Όταν το mail μας είχε κατακλυστεί τόσο με καταγγελίες για το εν λόγω ζήτημα αλλά κυρίως με έγγραφα από το ΚΑΣ που αποδείκνυαν τα λεγόμενά τους τί ακριβώς έπρεπε να κάνουμε? Να σιωπήσουμε και να αφήσουμε τον κ Μαρκόπουλο ανενόχλητο να παραπληροφορεί τους πάντες?

Το ίδιο έκανε και χθες βράδυ στην κορύφωση των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Ερέτριας προς τιμήν του Κ. Καναρη. Ήρθε, και στο χαιρετισμό που απηύθυνε μας ενημέρωσε για την ένταξη του έργου στο Ταμείο Πιστώσεων Αρχαιολογικών Έργων. Εκεί για άλλη μία φορά μας απέδειξε πόσο ψεύτης ή αδαής είναι επί του θέματος! Μας μίλησε για "μελέτη πολλών, πολλών πολλών σελίδων" η οποία υπάρχει! Έντάξει κύριε Μαρκόπουλε, αν υπάρχει μελέτη ενημερώστε και το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο μόνο γιατί προφανώς δεν το γνωρίζουν!!

Στην εισήγηση η οποία εισήχθη προς ψήφιση μόλις την προηγούμενη εβδομάδα αναφέρεται ότι πρέπει να πραγματοποιηθούν τουλάχιστον 3 μελέτες για τη αναστήλωση. Ωστόσο αυτό που παραμένει ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι προτείνεται η αποκατάσταση σε πρώτη φάση(?!) 8-10 σειρών εδωλίων. Δηλαδή με βάση ποια μελέτη θα γίνει η εν λόγω αποκατάσταση? Ούτε καν τον ακριβή αριθμό των σειρών δε γνωρίζουμε. Μπορεί να είναι 8, μπορεί να είναι 9 και αν είμαστε τυχεροί, ίσως να είναι και 10...

Για προσπαθήστε να μας πείσετε τώρα κύριε Μαρκόπουλε για τη "μελέτη πολλών, πολλών πολλών σελίδων"...

Read more...

Share/Save/Bookmark
eXTReMe Tracker
free hit counters

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP