Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

Μας δικαιώνει η απόφαση Σαμαρά...

Με την απόφασή του (αρ. πρωτ: ΥΠΠΟ/ΔΑΑΜ/975/52521) ο υπουργός πολιτισμού κ Σαμαράς δικαιώνει ουσιαστικά την απόφασή μας να δώσουμε έκταση στο θέμα της αναστήλωσης του Αρχαίου Θεάτρου Ερέτριας.


Έτσι λοιπόν, από την πρόχειρη μονοσέλιδη πρόταση της 2ας Ιουνίου (την οποία ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων είχε χαρακτηρίσει "περιληπτική έκθεση ιδεών"), καταλήξαμε στην απόφαση Σαμαρά η οποία αναφέρει αρκετά αναλυτικά τις μελέτες οι οποίες πρέπει να προηγηθούν της αναστήλωσης του μνημείου. Αυτό απευθύνεται κυρίως προς κάποιους δύσπιστους οι οποίοι έσπευσαν να υπερασπιστούν τα λεγόμενα διαφόρων περί ύπαρξης επισταμένης μελέτης...

Τώρα η εν λόγω απόφαση του (επιτέλους...) αρμόδιου υπουργού, δυστυχώς εμμένει σε ότι έχει να κάνει με την αποκατάσταση των πρώτων 8-10 σειρών εδωλίων πριν την εκπόνηση των μελετών (κάτι το οποίο έχουμε επισημάνει ως ανησυχητικό εδώ και εδώ).

Συνεπώς το μόνο που μένει να ευχηθούμε είναι η προαναφερθείσα παρέμβαση να μη βλάψει με κανέναν τρόπο το μνημείο, να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για τη χρηματοδότηση των μελετών και κυρίως η επιστημονική επιτροπή, η δημιουργία της οποίας έχει εξαγγελθεί, να απαρτίζεται από επιστήμονες κύρους και όχι κομματικούς παρατρεχάμενους..

ΥΓ: Ελπίζουμε πραγματικά να είναι η τελευταία φορά που ασχολούμαστε με το θέμα.


Share/Save/Bookmark
eXTReMe Tracker
free hit counters

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP