Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

Αποφασίστε, γιατι μπερδέυτηκα...

Τι ακριβώς είμαστε? Εκφραστές κομματικής προπαγάνδας ή εκτός γραμμής...?

Η ΔΑΚΕ ΠΕ ΧΑΛΚΙΔΑΣ απαντά σε σχέση με μία ανάρτησή μας η οποία θεώρησαν ότι τους έθιξε!

Αρχικά μας αποκαλούν εκφραστές κομματικής προπαγάνδας και παραπληροφόρησης για να καταλήξουν στο τέλος ότι είμαστε εκτός γραμμής! Επιτέλους ας αποφασίσουν τι από τα δύο συμβαίνει και να μας ενημερώσουν...

Τώρα σε ότι έχει να κάνει με την ουσία της ανάρτησης. Για άλλη μία φορά προσπαθούν να μας πείσουν πως σε σχέση με τις πρόσφατες φωτιές, για όλα φταίνε οι πολίτες οι οποίοι δεν έχουν λάβει την κατάλληλη περιβαλλοντική αγωγή... Μάλιστα συμπεριλαμβάνουν δήλωση Κουβέλη για να αποδείξουν πως έχουν δίκιο! Μα φυσικά και η περιβαλλοντική αγωγή παίζει ρόλο. Αλλά το ότι φταίει η περιβαλλοντική αγωγή για τις φωτιές θα φάνταζε σαν μια λογική δικαιολογία αν ειχε γίνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν (από την πολιτική ηγεσία) για να αποφευχθούν οι πυρκαγιές.

Δεν είναι τυχαίο που πριν 2 χρόνια είχαμε τις χειρότερες πυρκαγιές που έχει δει ποτέ αυτός ο τόπος (με 80 νεκρούς μάλιστα), που από το Μάρτιο και τον Απρίλιο προειδοποιούσαν όλοι (εδώ και εδώ) για το ενδεχόμενο να είναι ανέτοιμη η πυροσβεστική αλλά και τα ίδια τα δάση, που πριν από 2 μήνες κάηκε η Ριτσώνα επειδή δεν είχαν νοικιάσει ακόμη τα ελικόπτερα (των οποίων, παρεμπιπτόντως, η ενοικίαση κοστίζει όσο και για να αγοραστουν ακριβώς τα ίδια...) και εμείς να συνεχίζουμε να εθελοτυφλούμε!

Εντάξει λοιπόν να σας κάνω τη χάρη! Για όλα φταίει η περιβαλλοντική συνείδηση των Ελλήνων! Δε φταίει η ανετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού, δε φταίει η διοικητική αποσύνθεση της πυροσβεστικής (μιας πυροσβεστικής που το 2004 o ίδιος ο υπουργός δημόσιας τάξης -Βουλγαράκης- είχε μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για το έργο που είχε γίνει...) δε φταίει το γεγονός ότι υποτιμήθηκε η φωτιά στο αρχικό της στάδιο (όπως δήλωσαν ακόμη και τοπικοί δήμαρχοι που πρόσκεινται στη ΝΔ...)! Δε φταίει κανένας πολιτικός παράγοντας!

Τέλος θα αποφύγω να αναφερθώ στους υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς εναντίον μας. Με τους χαρακτηρισμούς τους αποδεικνύουν τα λεγόμενά μας περί "επιπέδου¨ του blog στην εν λόγω ανάρτησή μας. Ένα επίπεδο που προβάλλεται με το να αποκαλείται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε κάθε αναφορά ως "to paidi", "to yorgo", "to gap" κοκ. Το ευκολότερο είναι να κάνεις υποτιμητικές αναφορές εναντίον κάποιου. Το δύσκολο είναι να αποδεικνύεις τα λεγόμενα σου επιχειρηματολογώντας...


Share/Save/Bookmark
eXTReMe Tracker
free hit counters

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP