Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

Το δις εξαμαρτείν...

Παρατήρησα μόλις χτες ότι τα λάθη της ΝΔ έρχονται κατά ζεύγη! Δηλαδή όχι μόνο η ΝΔ είναι ανεπίδεκτη μαθήσεως (μιας και δε μαθαίνει από τα λάθη της...) αλλά είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα τα επαναλάβει! Και εξηγώ:

1) Οι πυρκαγιές. Είναι το πρώτο κεφάλαιο οι πυρκαγιές, μιας και δε διδάχθηκε τίποτα από αυτές του 2007 ούτε ο Καραμανλής ούτε και η ΝΔ. Δεν σκέφτηκε ούτε καν τους νεκρούς του 2007 για να βελτιώσει το βαθμό ετοιμότητας της χώρας και αρκέστηκε (και φέτος) σε επικοινωνιακά πυροτεχνήματα!
Επίσημη δικαιολογία: Στρατηγός άνεμος, πράσινο που καίει πράσινο, ασύμμετρη απειλή, εξωτερικοί εχθροί κτλ...
Επίσημος υπερασπιστής: Mega Channel

2) Η διπλή απόδραση Παλαιοκώστα- Ριτζάι. Είναι πρωτοφανές να γίνεται μία απόδραση από την ίδια φυλακή, με τον ίδιο τρόπο σε μόλις 2-3 χρόνια η μία από την άλλη (και ενώ και πάλι είχαν ανακοινωθεί -σε πανηγυρικό κλίμα- τα μέτρα που θα λαμβάνονταν για να μην επαναληφθεί κάτι τέτοιο!)
Επίσημη δικαιολογία: Εσωτερική βοήθεια των κρατουμένων (και κάτι υπαινίχθηκαν για κομματικό κράτος...)
Επίσημος Υπερασπιστής: Γιάννης Πρετεντέρης. Καταδίκασε δις είς θάνατον όλους τους φυλακές λίγα μόλις λεπτά μετά την απόδραση.

3) Η διαφυγή των δύο κατηγορουμένων για την υπόθεση Siemens. Πρώτα διέφυγε ο Χριστοφοράκος και επειδή ζήλεψε τη δόξα του διέφυγε και ο Καράβελας λίγες μέρες μετά. Τα έγγραφα που εστάλησαν από την Ουρουγουάι σε 10 διαφορετικούς παραλήπτες κάπου χάθηκαν και έτσι δεν ενημερώθηκε κανείς για την απόπειρα διαφυγής του δεύτερου.
Επίσημη δικαιολογία (και δικαιολογία Ντόρας): Για όλα φταίει το κομματικό κράτος και οι κακοί δημόσιοι υπάλληλοι.
Ημιεπίσημη δικαιολογία Μαξίμου: Για όλα φταίει η Ντόρα

4) Οικονομική Επιτήρηση από την ΕΕ. Ένα από τα μεγαλύτερα κατορθώματα της απερχόμενης κυβέρνησης. Μπήκαμε σε επιτήρηση 2 φορές μέσα σε 4 χρόνια, και ενώ δεν είχαμε κλείσει ούτε χρόνο από τότε που είχαμε βγει!
Επίσημη δικαιολογία: Για όλα φταίει το ΠΑΣΟΚ με το χρέος που μας κληροδότησε (τι κι αν η ΝΔ έκανε την περιβόητη απογραφή, τι κι αν το ΠΑΣΟΚ είχε παραδώσει χρέος 170 δις ευρώ και η ΝΔ το έφτασε σε χρόνο dt 280)
Επίσημος υπερασπιστής: Όλοι ανεξαιρέτως οι δημοσιογράφοι και κυρίως οι οικονομικοί συντάκτες για τουλάχιστον 4 χρόνια!

5) Κάλυψη στους Βατοπεδινούς. Ο ίδιος ο Καραμανλής κάλυψε τους Βατοπεδινούς στη περσινή ΔΕΘ και στη συνέχεια ξανά στην ομιλία του στην ΟΝΝΕΔ λίγες εβδομάδες αργότερα.
Επίσημη δικαιολογία: Δεν είχε πλήρη εικόνα! (Ακόμη και αν είχε δηλώσει ότι τα γνωρίζει όλα και στη ΔΕΘ αλλά και στην ομιλία στην ΟΝΝΕΔ.)
Επίσημος υποστηρικτής: Δε θα χωρέσουν σε μία σελίδα τα ονόματα...

Συμπέρασμα: Για όλα κάποιος άλλος φταίει! Ακόμη και αν τα λάθη είναι ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΑ!!!


Share/Save/Bookmark
eXTReMe Tracker
free hit counters

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP