Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

Δεν είναι αρνητική ψήφος, αλλά ρεύμα νίκης...

Ο κόσμος μπορεί να είναι απογοητευμένος από τη κυβέρνηση αλλά και τον πρωθυπουργό προσωπικά, ο οποίος φάνηκε να είναι πολύ κατώτερος των προσδοκιών τους (όπως φαίνεται και στο παρακάτω γράφημα από το Έθνος)


Αλλά κάθε άλλο παρά ως αρνητική ψήφο μπορούμε να εκλάβουμε το γεγονός ότι σε όλους τους επιμέρους τομείς αντιλαμβάνονται ότι σήμερα η κατάσταση είναι χειρότερη απ' ότι επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ αλλά και το γεγονός ότι εμπιστεύονται όλο και παραπάνω το Κίνημα και το Γιώργο Παπανδρέου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας.

Read more...

Share/Save/Bookmark

Που θα βρούμε τα χρήματα...

Η Λούκα Κατσέλη παραχώρησε συνέντευξη στο οικονομικό ένθετο του Έθνους της Κυριακής και μίλησε για τα πάντα. Από το ποιο είναι το σχέδιο του ΠΑΣΟΚ για την έξοδο από την κρίση, το πως θα διαμορφωθεί το νέο φορολογικό σύστημα μετά την νίκη του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές και τον τρόπο φορολόγησης των offshore και της εκκλησιαστικής περιουσίας μέχρι το πως το κίνημα εννοεί την ισχυρή παρουσία του κράτους στον τραπεζικό τομέα αλλά και πως βλέπει την κατάσταση των οικονομιών της Ευρώπης και των ΗΠΑ σε σχέση με τη δική μας.

Η σημαντικότερη ερώτηση, κατ' εμέ που της ετέθη ήταν η εξής:

Ο κ. Παπαθανασίου σας επιτίθεται λέγοντας ότι δίνετε από 7 έως 11 δισ. παροχές. Πού θα τα βρείτε;

και η απάντηση αφοπλιστική:

Εάν οι μηχανισμοί είσπραξης του ΦΠΑ είχαν την αποτελεσματικότητα του 2003, τότε μόνο το 2008 τα δημόσια ταμεία θα είχαν εισπράξει πάνω από 3,5 δισ. Πόροι θα εξοικονομηθούν επίσης από κατάργηση χαριστικών φοροαπαλλαγών και ρυθμίσεων, από τη φορολόγηση των μεγάλων εισοδημάτων και της μεγάλης ακίνητης περιουσίας. Επίσης, από εξορθολογισμό και στοχευμένη ανακατανομή των δημόσιων δαπανών, ώστε να μειωθούν οι σπατάλες.

όλη η συνέντευξη εδώ.

Read more...

Share/Save/Bookmark

Παγιδευμένος στο ίδιο του το παιχνίδι!

Το επικοινωνιακό επιτελείο του πρωθυπουργού, τα στελέχη της ΝΔ (από το απλό μέλος μέχρι και το γραμματέα του κόμματος) τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια του συστήματος της ΝΔ αλλά ακόμη και πολλοί δύσπιστοι εντός των τειχών του ΠΑΣΟΚ (που είχαν πέσει στην καλοστημένη παγίδα της κυβέρνησης) προσπαθούσαν να μας πείσουν για την ανωτερότητα και καταλληλότητα του κ Καραμανλή έναντι του Γ Παπανδρέου υποστηρίζοντας μάλιστα πως αυτό είναι το γερό χαρτί τους που θα δώσει και τη νίκη στη ΝΔ.

Τι κι αν τους υπενθύμιζαν κάποιοι πως ακόμη και ο Κ. Σημίτης το Νοέμβριο του 2003 ( λίγο πριν την ήττα του ΠΑΣΟΚ) θεωρείτο καταλληλότερος για πρωθυπουργός (με 5%, πολλές φορές και παραπάνω!) ακόμη και όταν το ΠΑΣΟΚ υπολείπετο της ΝΔ κατά 10 και 12% στην πρόθεση ψήφου. Αυτοί επέμεναν πως η συντριπτική -δήθεν- καταλληλότητα του Καραμανλή θα ήταν καθοριστικής σημασίας για τη νίκη τους σε ενδεχόμενες εκλογές.

Απορώ πραγματικά να δω τι θα λένε από σήμερα που η δημοσκόπηση της MARC για το Έθνος της Κυριακής δείχνει τους 2 αρχηγούς σχεδόν ισοδύναμους στην καταλληλότητα, τον Γιώργο Παπανδρέου να αυξάνει τη διαφορά του στη δημοτικότητα αλλά και το ΠΑΣΟΚ να αυξάνει τη διαφορά του έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου και για τις βουλευτικές αλλά και για τις ευρωεκλογές...κάντε κλικ για να μεγαλώσει η εικόνα.

EDIT: Ξέχασα τον πίνακα των ευρωεκλογών!


Read more...

Share/Save/Bookmark

Α ρε Κώστα...

Από τον Κρογια με φώτο από Ατσάραντο.


Τα λόγια είναι περιττά...

Σχετικά: "Μια φωτό, ένας ηθοποιός και οι ατάκες του..."

Ευχαριστώ τον ΑΤΣΑΡΑΝΤΟ για την φωτό

Read more...

Share/Save/Bookmark

Καλύτερη η διακυβέρνηση Σημίτη.

Από το: Free ΠΑΣΟΚ

Σύμφωνα με την έρευνα κοινής γνώμης της «Μarc» για το «Έθνος της Κυριακής», το 53,5% των πολιτών χαρακτηρίζουν καλύτερη τη διακυβέρνηση Σημίτη σε αντίθεση με το 30,5% που θεωρούν καλύτερη τη διακυβέρνηση Καραμανλή. Ανάμεσα στους υποστηρικτές του πρώην πρωθυπουργού είναι το 20,9% των ψηφοφόρων της ΝΔ, το 88,6% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και το 54,6% των ψηφοφόρων άλλων κομμάτων.

Παρ όλα αυτά, μόλις το 15,5% των πολιτών θα ήθελαν να συνεχιστεί η πολιτική των κυβερνήσεων Σημίτη εφόσον το ΠΑΣΟΚ επανέλθει στην εξουσία, ενώ άλλη ρότα απ αυτήν θα προτιμούσε το 76,3%.


Συμπέρασμα:O Γιώργος. κινείται,σταθερά, μεθοδικά και πολύ έξυπνα.




Τα υπόλοιπα αποτελέσματα της δημοσκόπησης: για ευρωεκλογές εδώ και για βουλευτικές και καταλληλότητα εδώ και για δημοτικότητα εδώ.

Read more...

Share/Save/Bookmark

Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

Συνέντευξη με τον Θεόδωρο Τενέζο

Συνέντευξη με τον Θεόδωρο Τενέζο στις 12/3/2009 κατά την 28η ημέρα απεργίας πείνας.
Από: Πολίτες-Δημοσιογράφοι (citizenmediagr@gmail.com)




μέρος δεύτερο εδώ.

Σχόλιο: Θοδωρή σταμάτα την απεργία γιατί με αυτούς που έχουμε μπλέξει στο τέλος ο θάνατος σου θα είναι η δικαίωσή τους! Τη στήριξη των bloggers θα την έχεις ούτως ή άλλως!

Read more...

Share/Save/Bookmark

Τι εννοούμε λέγοντας ότι ο Δήμος Ερέτριας συμμετέχει στην "Ωρα της Γης"?

Είχα ετοιμαστεί να καταγράψω σε βίντεο τη στιγμή που θα έσβηναν τα φώτα του Δήμου, μιας και έχει ανακοινωθεί πως συμμετέχει στο παγκόσμιο αυτό γεγονός και τελικά πήγε η ώρα παρα τέταρτο και τα φώτα είναι ακόμη ανοικτά!

Τι ακριβώς εννοούμε λέγοντας ότι συμμετέχει ο Δήμος μας??

Ευτυχώς οι ιδιώτες που συμμετέχουν είναι σχεδόν όλοι, οπότε αντισταθμίζεται η κατάσταση...

Read more...

Share/Save/Bookmark

Bloggάρουμε στα σκοτεινά!!

Εμείς τα φώτα τα δικά μας τα σβήσαμε αλλά είπαμε να σβήσουμε και τα "φώτα" του blog μας!!

Με σκούρα χρώματα οι υπολογιστές καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια, και συν τοις άλλοις δεν ενοχλούνται τα μάτια (με λευκό αυξάνονται οι πιθανότητες για γλαύκωμα)!

Read more...

Share/Save/Bookmark

ΞΕΘΩΡΙΑΣΕ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ...

Από το pressmme.blogspot.com

Η δημοσκόπηση της MARC για το Έθνος της Κυριακής αποτελεί την αρχή του τέλους του Καραμανλή. Όχι τόσο για την διαφορά που εμφανίζεται στην πρόθεση ψήφου, αλλά κυρίως για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά στο ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός. Η διαφορά υπέρ του Κώστα Καραμανλή έχει εξανεμιστεί και βρίσκεται πλέον στα όρια του στατιστικού λάθους. Η πολιτική του πτώση είναι δραματική. Ούτε ο Κώστας Σημίτης μετά απο 7 χρόνια διακυβέρνησης από τον ίδιο και 10 συνεχή χρόνια διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ δεν είχε τόσο μεγάλη πτώση. Στις δημοσκοπήσεις του 2004 κρατούσε πάντα μια αρκετά μεγάλη διαφορά στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός. Μια διαφορά η οποία ξεπερνούσε πολλές φορές το 5%. Στην πρόθεση ψήφου η Ν.Δ. προειγείτο με διψήφιες διαφορές, ο Σημίτης, όμως άντεχε απέναντι στον Καραμανλή. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνουν ότι ο πρωθυπουργός τελειώνει πολιτικά. Ίσως να έχει ήδη τελειώσει αλλά να μην έχει γίνει αντιληπτό. Το ισχυρό χαρτί της Νέας Δημοκρατίας εξελίχθηκε σε "κουρασμένο" βαρίδι για την παράταξη και την κυβέρνησή του.

ΥΓ1: Τελικά η διαφορά 5,1% και όχι 5,3% όπως γράψαμε στην προηγούμενη ανάρτηση. Δε φταίμε εμείς! Στο antinews τα παράπονα!!

ΥΓ2: Στις 8:30 θα μπλογκάρουμε στα σκοτεινά...

Read more...

Share/Save/Bookmark

Κουράστηκες εσύ? Εμείς να δεις!!

Αυτό φαίνεται να λένε οι πολίτες σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στο Έθνος της Κυριακής.


"Η διαφορά στην πρόθεση ψήφου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ανέρχεται στις 5,3 μονάδες σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό του «Έθνους της Κυριακής». Το άνοιγμα της ψαλίδας αναμένεται να λειτουργήσει διαλυτικά στο εσωτερικό της ΝΔ, όπου ήδη οι βουλευτές αγωνιούν για τη διατήρηση της έδρας τους και οι περισσότεροι υπουργοί για τα εσωκομματικά «μαγειρέματα»."

απο το antinews.gr

Read more...

Share/Save/Bookmark

Μην ξεχάσετε να σβήσετε τα φώτα απόψε!

Απόψε καλό θα ήταν να σβήσουμε τα φώτα από τις 8:30 μέχρι τις 9:30.


Μαθαίνω μάλιστα ότι και ο Δήμος Ερέτριας συμμετέχει στο παγκόσμιο αυτό γεγονός.


Οπότε υποθέτω ότι θα είναι αρκετά σκοτεινά!

Το βίντεο ακριβώς από κάτω είναι μία αναδρομή για το πως ξεκίνησε "Η ώρα της Γης" και παρατίθεται κυρίως ως απάντηση στους συνομοσιολόγους blogger που είναι αντίθετοι με αυτού του είδους τη διαμαρτυρία!


Read more...

Share/Save/Bookmark

Τι ακριβώς συμφωνήσαμε?????

Καλά ο κ Καραμανλής φαίνεται να μην έχει ούτε ίχνος τσίπας! Αφού έχει δηλώσει προ μιας εβδομάδας κουρασμένος, σήμερα βγαίνει και δηλώνει ακμαίος!! Μάλιστα δηλώνει (για άλλη μία φορά) πως θα συνεχίσει αταλάντευτα τον δρόμο του, το δρόμο που συμφωνήσαμε μαζί!

Και αναρωτιέμαι. Σε τι ακριβώς συμφωνήσαμε? Στο να παραλάβει η ΝΔ μία από τις πιο ακμαίες οικονομίες της Ευρώπης το 2004 που ήταν πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ εκθειάζοντας την, και να την φέρει στα όρια της χρεοκοπίας και να παρουσιάζεται ως χώρα επαίτης και ως χώρα του χάους που τίποτα δε λειτουργεί?

Απορώ ποιος ακριβώς από τους πολίτες αυτής της χώρας συμφώνησε σε αυτό κύριε Καραμανλή?

Αντί λοιπόν να βγείτε και να ζητήσετε συγγνώμη για την πλήρη αποτυχία υμών και της κυβέρνησής σας, βγαίνετε και ρίχνετε για άλλη μια φορά το φταίξιμο στο ΠΑΣΟΚ, τη Διεθνή Κρίση, στον κακό καιρό και στον ανάδρομο Ερμή!

Read more...

Share/Save/Bookmark

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

Το δημοσιονομικό αδιέξοδο δεν θα αποτελέσει άλλοθι για την εκποίηση δημόσιας περιουσίας.

Από το: pasok.gr

Η έλλειψη στρατηγικής, σχεδίου και το δημοσιονομικό αδιέξοδο της κυβέρνησης δεν μπορούν να αποτελέσουν άλλοθι για την εκποίηση δημόσιας περιουσίας σε στρατηγικούς τομείς» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σχολιάζοντας το ενδεχόμενο πώλησης δημοσίων επιχειρήσεων, όπως η ΔΕΥΑΘ και η ΔΕΠΑ. Ο Γ. Παπακωνσταντίνου κατέστησε σαφές ότι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ενέργεια, όπως η ΔΕΠΑ στο φυσικό αέριο, στο νερό, όπως η ΔΕΥΑΘ, ανήκουν σε στρατηγικούς τομείς και δεν μπορούν να εκποιηθούν. «Απαιτείται συγκεκριμένη στρατηγική για την ανάπτυξη τους» επεσήμανε ο εκπρόσωπος τύπου και πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση κινείται με μόνο στόχο την κάλυψη του δημοσιονομικού ελλείμματος» που η ίδια δημιούργησε με την αδιέξοδη πολιτικής της.

Read more...

Share/Save/Bookmark

Ο ιταλός Καραμανλής, ζήλεψε τον έλληνα Μπερλουσκόνι!

Σε συγχώνευση προχώρησαν το κεντροδεξιό (ο Θεός να το κάνει!) κόμμα του Μπερλουσκόνι με το ακροδεξιό του Φίνι. Φαίνεται ζήλεψε τις δόξες του Καραμαλή και τις φήμες για συνεργασία με το Λα.Ο.Σ ο καβαλιέρε, μόνο που αυτός φάνηκε να είναι πιο τολμηρός. Το χειρότερο είναι πως θεωρείται ο επικρατέστερος διάδοχος σύμφωνα με το ρεπορτάζ του βήματος:

"Γονατίζοντας, φαινομενικά, μπροστά στην ανωτερότητα του 73χρονου Σίλβιο και εντάσσοντας με το στανιό ένα ακροδεξιό κόμμα προς έναν όλο και συντηρητικότερο από πολλές απόψεις «μεσαίο χώρο», ο μόλις 57χρονος πρόεδρος του ιταλικού κοινοβουλίου κ. Φίνι «παίρνει σειρά» για τηνόχι και τόσο μακρινή- διαδοχή του «Καβαλιέρε». Πολλοί λένε ότι είναι ήδη ο επικρατέστερος διάδοχός του. Και το χειρότερο είναι ότι η ιταλική κοινή γνώμη, στην αναζήτησή της για έναν νέο «σωτήρα», δείχνει έτοιμη να τον υποδεχθεί. Ηφασιστική ιδεολογία κάθε άλλο παρά έχει εγκαταλείψει την ιταλική πολιτική σκηνή. Απλώς μεταλλάχθηκε. Από το 1987, όταν ανέλαβε τα ηνία του νεοφασιστικού Ιταλικού Κοινωνικού Κινήματος, του κόμματος που ίδρυσαν υποστηρικτές του Μπενίτο Μουσολίνι έναν χρόνο μετά τον θάνατό του, ο κ. Φίνι έχει πετύχει την οβιδιακή μεταμόρφωσή του. Το 1994 είχε χαρακτηρίσει τον Μουσολίνι «τον μεγαλύτερο ιταλό πολιτικό του 20ού αιώνα». Αμέσως μετά όμως ίδρυσε την πιο «μετριοπαθή», υποτίθεται, Εθνική Συμμαχία και άρχισε τη μεγάλη πορεία προς τη Ρώμη: όχι με τον παραδοσιακό μουσολινικό τρόπο αλλά «υπόγεια»- συνεργαζόμενος στις κυβερνήσεις του Μπερλουσκόνι και στρεφόμενος όλο και περισσότερο προς τη λεγόμενη «Κεντροδεξιά». Δεκαπέντε χρόνια αφότου ο Μπερλουσκόνι άνοιξε την πόρτα της διακυβέρνησης στους μεταφασίστες του Φίνι ενσωματώνοντας τέσσερα μέλη της Εθνικής Συμμαχίας στην πρώτη του κυβέρνηση συνασπισμού, η επιρροή των φασιστικών ιδεών στην ιταλική πολιτική σκηνή είναι μεγαλύτερη παρά ποτέ. Ναι μεν η πιο σκληροπυρηνική «πτέρυγα» του κόμματος, οι καθαρόαιμοι φασίστες- ανάμεσά τους και η εγγονή του «Ντούτσε» Αλεσάντρα Μουσολίνι -, εξοργίστηκε και αποχώρησε σε «δόσεις» από την Εθνική Συμμαχία, αλλά η στρατηγική Φίνι απέδωσε τα μέγιστα."

Όλο το ρεπορτάζ εδώ.

ΥΓ: Η Ιταλική κεντροδεξιά βρήκε το συμπλήρωμα της. Η ελληνική??




Read more...

Share/Save/Bookmark

Απόψε οι καλοί Χριστιανοί θα πάνε με κερί στους χαιρετισμούς! Οι ακόμη καλύτεροι στον Τενέζο!

Read more...

Share/Save/Bookmark

Το ΠΑΣΟΚ στο πλευρό του Θοδωρή!

Από το: sibilla-gr-sibilla.blogspot.com

Δηλώσεις Γιώργου Παπακωνσταντίνου προς τους πολιτικούς συντάκτες

Μεταξύ άλλων, δήλωσε:
Ολοκληρώνω με μια σύντομη αναφορά σε μια Ερώτηση που έχουν καταθέσει στη Βουλή τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Η Ερώτηση αυτή αφορά την απεργία πείνας ενός επιχειρηματία, ενός μικρού επιχειρηματία του κ. Τενέζου, ο οποίος εδώ και περισσότερο από ένα μήνα βρίσκεται σε απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενος για τη λειτουργία της Επιτροπής Ανταγωνισμού απέναντι σε αυτό που ονομάζει «το καρτέλ του σιδήρου», το ελληνικό καρτέλ του χάλυβα.

Είναι μία Ερώτηση, η οποία απευθύνεται στους υπουργούς Ανάπτυξης και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με την οποία επιζητούνται απαντήσεις για τη λειτουργία της Επιτροπής Ανταγωνισμού σε σχέση με το συγκεκριμένο καρτέλ, αλλά και βέβαια για τη συγκεκριμένη περίπτωση του απεργού πείνας ο οποίος, προφανώς, μετά από ένα μήνα, βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Περιμένουμε υπεύθυνες απαντήσεις από την Πολιτεία.

Πηγή: ΠΑΣΟΚ

ΥΓ: Ευχαριστούμε τον krogia για το απόσπασμα! Μας έβγαλε από τον κόπο!


Read more...

Share/Save/Bookmark

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Investments 1-0-1...

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των οικονομικών συντακτών εφημερίδων και τηλεοπτικών καναλιών το οικονομικό επιτελείο έχει αποφασίσει την πώληση των εξής:

-επιπλέον 5% του ΟΤΕ
-το 100% της Ολυμπιακής
-την πλειοψηφία του Καζίνο της Πάρνηθας
-και την πλειοψηφία της Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης της Θεσσαλονίκης

Αν εξαιρέσουμε τις διαφωνίες για λόγους στρατηγικής με την περαιτέρω μείωση του ποσοστού του δημοσίου στον ΟΤΕ και την κατά 100% ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής, καλό θα ήταν να πληροφορήσει κάποιος αυτό το λαμπρό οικονομικό επιτελείο πως σε περίοδο κατά την οποία τα χρηματιστήρια βρίσκονται στα χαμηλότερα επίπεδα 10ετίας και 20ετίας και το επενδυτικό κλίμα κατρακυλά δεν προβαίνεις σε πωλήσεις γιατί πολύ απλά ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΝΑ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΕΣ!!

Συνεπώς δεν πρόκειται για ιδιωτικοποίηση αλλά για πώληση κοψοχρονιά λόγω αδυναμίας να διαχειριστούν την άθλια κατάσταση της ελληνικής οικονομίας την οποία οι ίδιοι δημιούργησαν.

Αντί λοιπόν σήμερα να βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση σε θέση να επενδύσει με αγορές μετοχικών πακέτων σε μεγάλες επιχειρήσεις (είτε για λόγους στρατηγικής είτε για λόγους καθαρά επενδυτικούς είτε ακόμη για λόγους ενίσχυσης του οικονομικού κλίματος) αφού προφανώς όλες οι μετοχές είναι λόγω συγκυρίας υποτιμημένες, πράττει ακριβώς το αντίθετο και πουλάει τα τελευταία ασημικά που έχουν απομείνει.

Του χρόνου που δε θα έχει απομείνει τίποτα τι ακριβώς θα πουλήσει?? Τις ελλειμματικές ΔΕΚΟ τις οποίες επιβάρυνε με επιπλέον ελλείμματα (35% αύξηση) τα τελευταία 5 χρόνια ή τη ΔΕΗ την οποία παρέλαβε με 300 εκ καθαρά κέρδη ανά έτος και παραδίδει με αντίστοιχο ποσό καθαρών ζημιών;

Read more...

Share/Save/Bookmark

Οι γυναίκες θύματα της κούρασης και της αδιαφορίας...

Από το: Βασικό Σχολιασμό


ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ



1. Οι γυναίκες ασφαλισμένες είναι για μια ακόμη φορά τα εξιλαστήρια θύματα της κοινωνικής αναλγησίας της κυβέρνησης Καραμανλή. Αφού οι εργαζόμενες μητέρες στον ιδιωτικό τομέα «φορτώθηκαν στην πλάτη» πέντε και πλέον χρόνια εργασίας, μετά την ψήφιση του αντι-ασφαλιστικού νόμου Καραμανλή του 2008, τώρα ήρθε η σειρά των εργαζομένων γυναικών στο Δημόσιο τομέα. Σήμερα, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καταδίκασε τη χώρα μας, ζητώντας την εξομοίωση των ορίων ηλικίας ανδρών και γυναικών στο Δημόσιο και τις Ένοπλες Δυνάμεις.


2. Είναι πολύ αργά για δάκρυα για μια κυβέρνηση που δεν έκανε απολύτως τίποτε για να προλάβει αυτή την καταδίκη. Μόνο οργή μπορεί να αισθανθεί ο Έλληνας πολίτης όταν ξέρει ότι για μια ακόμη φορά θα κληθεί αυτός να πληρώσει για πράξεις, παραλείψεις και ολιγωρίες μιας παραπαίουσας και κουρασμένης Κυβέρνησης. Υπήρξε απουσία πυγμής και διαπραγματευτικής ικανότητας. Υπήρξε απροθυμία να υπερασπίσουμε τα σωστά επιχειρήματα που είχαμε. Δεν υπήρξε καμία ουσιαστική προσπάθεια διαπραγμάτευσης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.


3. Η απόφαση αποτελεί ένα τεκμήριο αμαχητί παράδοσης του ελληνικού δημοσίου στην άποψη, ότι το ασφαλιστικό των δημοσίων υπαλλήλων δεν είναι δημόσιο, είναι επαγγελματική σύνταξη και άρα ελέγχεται από την Ε.Ε. Αυτό είναι λάθος, λάθος ουσιαστικά, λάθος και πολιτικά.


4. Το ΠΑΣΟΚ έχει συστηματικά αποκαλύψει και καταγγείλει (π.χ. βλ. ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 13/09/2007), πρώτα την ψήφιση από την κυβέρνηση της Οδηγίας 2006/54, και στη συνέχεια τον εμπαιγμό της, ότι τάχα δίνει τη μάχη για να μην θιγούν τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα των γυναικών. Η υπερψήφιση από τον τότε Υπουργό Απασχόλησης της Οδηγίας 2006/54, της 5ης Ιουλίου 2006, άνοιξε ουσιαστικά το δρόμο για την εξομοίωση, αφήνοντας έτσι αδιαπραγμάτευτο το ζήτημα του κοινωνικού χαρακτήρα του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος για τη χώρα μας.


5. Η κυβέρνηση πρέπει επιτέλους σήμερα να δεσμευτεί δημοσίως ότι δεν κινδυνεύουν να θιγούν ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα στο Δημόσιο. Είναι το ελάχιστο που οφείλει να κάνει και να το κάνει άμεσα, αλλιώς κινδυνεύουν να φύγουν τώρα χιλιάδες υπάλληλοι και να ναρκοθετηθεί τόσο η ίδια τους η προοπτική, όσο και η προοπτική της ασφάλισής τους και της ασφάλισης συνολικά των δημοσίων υπαλλήλων.


6. Και δεύτερον, πρέπει να δοθεί λύση. Και η λύση είναι να πάρουμε από τα χέρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το νομικό επιχείρημα περί «επαγγελματικών» συντάξεων. Με διαβούλευση με την ΑΔΕΔΥ να βρεθεί άλλη διοικητική και θεσμική οδός, ούτως ώστε οι συντάξεις ανδρών και γυναικών να μπορούν να θεωρούνται ασφαλιστικές παροχές δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος και όχι επαγγελματικές συντάξεις.



Ας δούμε πως θα έπρεπε να γίνει το spot του ΟΑΕΔ για τις εργαζόμενες μητέρες σύμφωνα με τα νέα δεδομένα!!

Read more...

Share/Save/Bookmark

Η εργατική τάξη στα πρόθυρα της κολάσεως...!

Από το: logoplokies.blogspot.com

Οι κυβερνητικοί αποδίδουν, καθ΄ ολοκληρίαν, την κακή κατάσταση της Οικονομίας στην διεθνή κρίση, βγάζοντας απ΄ έξω τις δικές τους ευθύνες για τις εγκληματικές πολιτικές που ακολούθησαν.
Ταυτόχρονα αντικρούοντας την άποψη που λέει, πως θα πρέπει να υπάρξει αυστηρότερος έλεγχος και μεγαλύτερη φορολόγηση των υπερκερδών των μεγάλων επιχειρήσεων και των Τραπεζών, αντιτείνει πως δεν θα κάνει κάτι τέτοιο, επειδή θα προκαλούνταν προβλήματα στη λειτουργία τους και θα είχαμε μείωση των θέσεων εργασίας.

Έχουμε, έτσι, την μονόπλευρη επίθεση κατά του εργαζόμενου λαού, με λιτότητα και έκτακτες εισφορές !

Βλέποντας ακριβώς αυτά, οι μεγαλοεπιχειρηματίες, νοιώθουν προστατευμένοι από το Καραμανλάτο και με επιχείρημα τη μείωση (!) των κερδών τους, (προσοχή, όχι τις ζημιές…), ξεσαλώνουν και προχωρούν στην ανατροπή κάθε νομιμότητας και στην φαλκίδευση κάθε δικαιώματος των εργαζόμενων.

Οι μειώσεις μισθών, οι μειώσεις του χρόνου απασχόλησης, οι απολύσεις, έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας, (Εταιρείες Μυλωνά, Καζίνο Ξάνθης, Εταιρεία Χάλυβα, Τουριστικές Επιχειρήσεις κ.α.).

Το ζήτημα είναι, πως οι κινήσεις και οι πρακτικές αυτές των μεγαλοεπιχειρηματιών, γίνονταικαι εξελίσσονται, χωρίς κανένα έλεγχο και καμιά παρέμβαση του κράτους. Μόνοι τους, αυθαίρετα, εκτιμούν πως έχουν πρόβλημα και αποφασίζουν αντεργατικά μέτρα, ισοπεδώνοντας τα πάντα, νόμους, συλλογικές συμβάσεις κλπ…
Η πλήρης ασυδοσία του κεφαλαίου στην πράξη, στην Ελλάδα του 2009 !...

Και η κυβέρνηση, αντί να τους σταματήσει, τους ενθαρρύνει περισσότερο, τόσο με τα επιχειρήματά της, όσο και με τις πολιτικές της…

Όπως έγινε με τις Τράπεζες, που πήραν 28 δις €, χωρίς να τους επιβληθεί καμιά υποχρέωση στην χορήγηση πιστώσεων, αλλά και στην απασχόληση του προσω-πικού, έτσι, τώρα και στις άλλες επιχειρήσεις, δίνονται προνόμια και κρατικές βοήθειες, χωρίς καμιά δέσμευσή τους ως προς την τήρηση, τουλάχιστον, της εργατικής νομοθεσίας !

Η εργατική τάξη, για μια ακόμα φορά, στα πρόθυρα της κολάσεως και, δυστυχώς, καμιά συντονισμένη και αξιόπιστη αντίδραση δεν φαίνεται στον ορίζοντα !...

Read more...

Share/Save/Bookmark

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

ΜΑΖΙ ΑΝΑΒΟΥΜΕ ΚΕΡΙΑ

Από το: anemos5.blogspot.com

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/3 στίς 8:30 ΤΟ ΒΡΑΔΥ

Με τον Απεργό Πείνας

Θεόδωρο Τενέζο

ΣΤΗΝ ΠΑΤΗΣΙΩΝ 70 απέναντι από τον ΟΤΕ

Μπροστά στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Πάνω από 40 μέρες Απεργίας Πείνας κατά των καρτέλ των μεγάλων επιχειρήσεων και των πολιτικών, πού έφεραν και φέρνουν:

-την ακρίβεια, την ανεργία ,τα χρέη,

-τα λουκέτα, τη φτώχεια, την απόγνωση.


ΣΤΗ ΖΩΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

Ο Θεόδωρος Τενέζος,39 χρονών αυτοδημιούργητος, που ξεκίνησε σαν απλός εργάτης, είδε τό πανίσχυρο βιομηχανικό καρτέλ του σιδήρου να καταστρέφει εν ψυχρώ την επιχείρησή που με ιδρώτα έφτιαξε, επειδή μεγάλωνε πολύ.

Απροστάτευτος από την πολιτεία που καλύπτει τά καρτέλ των μεγάλων επιχειρήσεων, καταγγέλει και αποκαλύπτει επί 40 μέρες τη μεγάλη συνομωσία μεταξύ καρτέλ μεγάλων επιχειρήσεων πολιτικών και μηχανισμών ελέγχου σε βάρος των συμφερόντων ΟΛΩΝ των πολιτών.

ΜΑΖΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ Παρασκευή 27/3 8:30

ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΚΑΤΩ ΤΟΥ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΣΤΟ CHAT http://www.mogulus.com/stopcarteltvgr


TO EMAIL TOY tenezos@hotmail.com TO KINΗTO TOY 6982009287 MAΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΛΟΥΣ


Ζωντανή online μετάδοση από την απεργία του Θοδωρή στο πλάι (κάντε κλικ).



Read more...

Share/Save/Bookmark

Η αποτυχία του επικοινωνιακού μοντέλου...

Ο κ Καραμανλής και τα στελέχη της ΝΔ από την εκλογή του πρώτου στην ηγεσία του κόμματος τους νόμισαν πως η λύση στα προβλήματα τους και για να αναδειχθούν κυβέρνηση θα έπρεπε να στραφούν στην επικοινωνιακή πολιτική. Έτσι λοιπόν τα τελευταία 12 χρόνια (όσα βρίσκεται ο πρωθυπουργός στο "τιμόνι" της ΝΔ) έχουμε γίνει μάρτυρες μίας πρωτοφανούς για τα ελληνικά δεδομένα επικοινωνιακής διαχείρισης της πραγματικότητας. Τον είδαμε να παντρεύεται σε ζωντανή μετάδοση από τα μέσα ενημέρωσης, τον είδαμε να κάνει δώρο σκυλάκι στη γυναίκα του, τον είδαμε σε κάθε δύσκολη για το κόμμα του συγκυρία να (υπερ)προβάλλει τη σύζυγό του(ως τη νέα Νταϊάνα), τον είδαμε να βγαίνει συνεχώς με τη γυναίκα του και τα δίδυμα για βολτούλες στη Ραφήνα κ.ο.κ. Με αυτή τη στρατηγική τους κατάφεραν όντως, σε συνδυασμό και με την κόπωση των πολιτών από τη σχεδόν συνεχή διακυβέρνηση από το ΠΑΣΟΚ γα 18 χρόνια, να τον αναδείξουν ως πρωθυπουργό αυτής της χώρας.

Τότε όμως άρχισαν τα δύσκολα. Όσο εύκολο είναι να διαχειριστείς μόνο επικοινωνιακά τις καταστάσεις όταν βρίσκεσαι στη θέση της αντιπολίτευσης, τόσο δύσκολο είναι να πετύχεις το ίδιο όταν κυβερνάς μία χώρα. Στην αρχή τα πήγαν περίφημα, χρησιμοποιώντας ως βασική τους κατεύθυνση αυτή των πάμπολλων δημοσκοπήσεων που διενήργησαν. Κατάφεραν, κατηγορώντας για τα πάντα το ΠΑΣΟΚ , να πείθουν τον κόσμο πως ο κ Καραμανλής κάνει ότι περνάει από το χέρι του για λύσει τα προβλήματα τη στιγμή που ο ίδιος και οι κυβερνήσεις του κάθε άλλο παρά αυτό έκαναν. Στη συνέχεια όμως το γνωστό τους ποιηματάκι (για όλα φταίει το ΠΑΣΟΚ!) σταμάτησε να πιάνει. Ήρθαν και επιπλέον διαχειριστικά προβλήματα, ήρθαν και πολλά, μα πολλά, σκάνδαλα οπότε το θέμα σταμάτησε να είναι πλέον επικοινωνιακό. Η κυβέρνηση ωστόσο και ο ίδιος ο πρωθυπουργός συνέχισαν να το αντιμετωπίζουν ως τέτοιο. Δεν είναι λίγες φορές που στελέχη όπως ο Β Μεϊμαράκης έκαναν λόγω για ανάγκη δημιουργίας ομάδας επικοινωνιακής πολιτικής (λες και αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα των Ελλήνων!) Αλλά και η εμμονή του Καραμανλή να κάνει πέντε διαγγέλματα (που κατά βάση έλεγαν ακριβώς τα ίδια πράγματα) σε 1 μήνα σε αυτό συνηγορούν!

Τώρα όμως δε βρίσκει ευήκοα ώτα. Αυτό τον έχει κουράσει. Το γεγονός ότι πλέον ο λαός δεν παραμυθιάζεται από τα επικοινωνιακά τεχνάσματα του.

Πρέπει λοιπόν όλοι να συνειδητοποιήσουν ότι η πολιτική δεν είναι μόνο marketing. Μπορεί ένα καλό marketing (όπως και σε ένα προϊόν) να σε κάνει να εμπιστευτείς κάποιον, αλλά μόλις τον δοκιμάσεις θα έχεις συνειδητοποιήσει πως το marketing κάθε άλλο παρά αντικατόπτριζε την πραγματικότητα...

Read more...

Share/Save/Bookmark

Ζήτω η 25η Μαρτίου 1821!

Από το: krogias.blogspot.com

Read more...

Share/Save/Bookmark

Βούλιαξαν και τη ΔΕΗ...!

Από το: logoplokies.blogspot.com

Το κατάφεραν κι αυτό : οδήγησαν τη μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας, τη ΔΕΗ, στην απαξίωση και τις ζημιές ! Όπως ανακοινώθηκε, η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού παρουσίασε προ φόρων ζημίες για το 2008, ύψους 395,9 εκατ. ευρώ, έναντι προ φόρων κερδών 276,4 εκατ. Ευρώ, που είχε το 2007, αν και αυτή η χρονιά, (το 2007), είχε πάει χάλια, μιας και από τα 276, τα 165 εκατ. Ευρώ προέρχονταν από το ξεπούλημα της Tellas…
Έχοντας ως αποκλειστικό πολιτικό τους στόχο, την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μεγαλοκεφαλαιούχων, που θέλουν να ελέγξουν την παραγωγή της ηλεκτρικής ενέργειας, ευνούχισαν τη ΔΕΗ, αποτρέποντάς την, από το να κάνει νέες επενδύσεις, είτε επέκτασης, είτε αναμόρφωσης, εμπλουτισμού και εκσυγχρονισμού, των υπαρχουσών υποδομών της κι έτσι το αποτέλεσμα ήρθε μοιραίως.

Να σημειωθεί πως οι ζημιές καταγράφηκαν, παρ΄ όλες τις συνεχείς ανατιμήσεις, που οι διοικούντες την επιχείρηση και οι από πάνω τους κυβερνητικοί, επέβαλλαν στα τιμολόγια της εταιρείας, επιβαρύνοντας τον ελληνικό λαό με πολλά εκατομμύρια Ευρώ…

Οι σκανδαλωδώς αμειβόμενοι, με υπέρογκους μισθούς και bonus, διορισμένοι από το Καραμανλάτο, διοικούντες, με πρώτον τον ανεκδιήγητο Αθανασόπουλο, επιχειρούν ν΄ αποδώσουν τις ζημιές στις αυξήσεις του πετρελαίου. Οι νεκροθάφτες της ΔΕΗ αποσιωπούν όμως, πρώτον τις αλλεπάλληλες αυξήσεις των τιμολογίων που πέρασαν, δεύτερο το σταμάτημα κάθε νέας επένδυσης που επέβαλλαν και τρίτον τη λεηλασία της επιχείρησης με τα υπέρογκα έξοδα που έκαναν…

Ο συρφετός των ανίκανων και αδέξιων νεο-δεξιών του Καραμανλή, στο πέρασμά του από την εξουσία δεν άφησε τίποτα όρθιο !


Εμείς θα προσθέσουμε άλλο ένα ποσό: 475 εκατ €! Τόσα ήταν τα κέρδη προ φόρων το 2003. Τώρα το πως κατάφεραν να κάνουν τη μεγαλύτερη αλλά και μονοπωλιακή επιχείρηση της χώρας από υπερκερδοφόρα, υπερζημιογόνα μέσα σε 5 μόλις χρόνια, δεν ξέρω! Μάλλον θα πρέπει να το βγάλουν και σε βιβλίο! Μην πάει χαμένο τόσο ταλέντο! Πλήρης  στοίχιση

Read more...

Share/Save/Bookmark

Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

Πο, πο! Μιλάμε για πολύ βύσμα!!

Τι έκανες πάλι ρε Παπαγιάννη??

Όλα στη φόρα τα έβγαλε για τα γαλάζια στρατιωτικά βύσματα (γιοι υπουργών, βουλευτών και στελεχών της ΝΔ).


Το αστείο είναι ότι ο κ Καραμανλής θα κατακεραύνωνε το ΠΑΣΟΚ σε αντίστοιχη περίπτωση στο παρελθόν, κρατώντας τη ρομφαία της κάθαρσης!



ΥΓ: Όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που ο γιος του Γ. Παπανδρέου υπηρετεί στις ειδικές δυνάμεις!!!


Για ονόματα κλικ εδώ. (έχει και τηλέφωνα οπότε τις έβγαλα!)

Read more...

Share/Save/Bookmark

Ακούει κανείς??

40 μέρες απεργία πείνας ενάντια στα cartel από τον Θοδωρή Τενέζο.

Ακόμη και η ανοικτή επιστολή στον πρωθυπουργό δεν ήταν αρκετή για να βγει το θέμα στα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης.

Φαντάζομαι πως μόνο οι επιστολές των Μπεζαντάκου και Θώδη είναι αρκετά σημαντικές.

Ένας άνθρωπος πεθαίνει και δεν ακούει κανείς.

Ήδη πολλά blogs έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους και πολλά άλλα τον στηρίζουν από την πρώτη στιγμή!

Αλλά αυτό δεν είναι αρκετό! Κάντε κάτι τώρα κύριοι. Πολιτικοί και δημοσιογράφοι πρέπει να σταματήσουν να κωφεύουν.

Γι' αυτό λοιπόν την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8:30 μμ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΕΡΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ! ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΑΜΕ ΤΟΣΟ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ! ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΗΧΗΡΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ!

Περισσότερες πληροφορίες και live μετάδοση από την απεργία εδώ.


Read more...

Share/Save/Bookmark

Και ανίδεος, και ανίκανος!

Ο κ Καραμανλής συνεχώς μας μιλάει για την υπευθυνότητα που χαρακτηρίζει τον ίδιο αλλά και την κυβέρνηση του! Τις προηγούμενες μέρες όμως, αποκαλύφθηκε ότι πέρα από την υπεύθυνη καλπονοθείας, εεεεε, συγγνώμη, πολιτικού σχεδιασμού εννοούσα, της Ρηγίλλης, Πατριανάκου, που είναι ανίδεη περί των οικονομικών (παρουσιάζοντας τη πτώση του πληθωρισμού ως επίτευγμα) και τον Υφυπουργό Οικονομικών κ Μπούρα (που αποκάλεσε τον νομπελίστα οικονομολόγο Paul Krugman “κυρία ΓΚρούγκμαν”, ακόμη και στελέχη του στενού οικονομικού επιτελείου του πρωθυπουργού όπως ο Κωστής Χατζηδάκης είναι εξίσου ανίδεοι.


Σήμερα σας παρουσιάζουμε ότι παραδέχονται και την ανικανότητα τους:





Κουρασμένοι είναι! Ανίδεοι είναι! Ανίκανοι (όπως μάλιστα παραδέχονται!!) είναι! Ε, Μήπως έχει έρθει η ώρα να πάνε σπίτια τους και δεν το' χουν καταλάβει??

ΥΓ: Ευχαριστούμε το krogias.blogspot.com για το επιπλέον υλικό!

Read more...

Share/Save/Bookmark

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

Οι φωστήρες της ΝΔ...


Μετά τον Υφυπουργό Οικονομίας κ Μπούρα που αποκάλεσε τον νομπελίστα οικονομολόγο κ Κρούγκμαν "κυρία ΓΚρούγκμαν" βρέθηκε και νέος φωστήρας, η κα Φεβρωνία Πατριανάκου (αυτή που ήταν επικεφαλής της καλπονοθείας στη ψηφοφορία για το σύνταγμα). Η υπεύθυνη πολιτικού σχεδιασμού της Ρηγίλλης όπως ανακάλυψε ο krogias στο portal της ελευθεροτυπίας αναφέρει ως κατόρθωμα της κυβέρνησης τη μείωση του πληθωρισμού. Προφανώς μη έχοντας γνώσεις οικονομίας ούτε σε επίπεδο Γ' Λυκείου, δε γνωρίζει πως η μείωση του πληθωρισμού είναι αποτέλεσμα της μείωσης της κατανάλωσης (λόγω κακής ψυχολογίας- η κρίση βλέπετε- αλλά και αποτέλεσμα της κατά 70% μείωσης των τιμών του πετρελαίου και των παραγώγων του).

Εμείς επισημάναμε με σχόλιο μας πως δεν είναι η μόνη που ισχυρίζεται κάτι τέτοιο. Ακόμη και ο Υπουργός Ανάπτυξης κ Χατζηδάκης δήλωνε τα ίδια σε εκπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη πριν ένα μήνα.

Βρήκα δυστυχώς μόνο ένα απόσπασμα και σας το παραθἐτω:



Όσο ετοίμαζα το βίντεο ο Κρόγιας βρήκε και άλλους φωστήρες όμως! Θαυμάστε τους κι'αυτούς:



ΥΓ: Αυτή είναι η υπεύθυνη πολιτική δύναμη (την οποία αναφέρει συνεχώς ο κ Καραμανλής) που θα βγάλει τον τόπο από την κρίση??

Read more...

Share/Save/Bookmark

Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

Οι Καραμανλήδες φεύγουν πάντα στα δύσκολα...

Από το: pressmme

Μεγάλη εσωκομματική ένταση αναμένεται να πυροδοτηθεί από αύριο στη Νέα Δημοκρατία. Τα όσα είπε ο πρωθυπουργός και δημοσίευσε η Real News αναμένεται να πυροδοτήσουν νέα σενάρια διαδοχής και γκρίνιας στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας. Ήδη από σήμερα βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος υποστηρίζουν δεξιά και αριστερά ότι ο Κ. Καραμανλής δεν έχει το σθένος να καθίσει στα έδρα της αντιπολίτευσης. Άλλοι προχωράνε ακόμα παραπέρα. Εκτιμούν ότι ο Κ. Καραμανλής τους εγκαταλείπει στα δύσκολα. Κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας σήμερα το μεσημέρι σε πολιτικό-δημοσιογραφική συντροφιά στο Da Capo, έλεγε ότι ο πρωθυπουργός κρεμάει την παράταξη η οποία τον τίμησε. Στη συζήτηση που είχε και στην οποία συμμετείχε εκδότης μεγάλης εβδομαδιαίας εφημερίδας, απειλούσε ότι δεν θα συμμετέχει και πάλι στις λίστες εάν ο πρωθυπουργός δεν αποχωρήσει νωρίτερα από την επερχόμενη εκλογική ήττα, ώστε να δώσει την δυνατότητα στον διάδοχό του να κερδίσει τις προσεχείς εκλογές. Το συνέκρινε μάλιστα με τον Θείο του ιδρυτή της Ν.Δ. Κωνσταντίνο Καραμανλή, ο οποίος ουδέποτε κάθισε στα έδρανα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και απέφευγε πάντα τα δύσκολα. Έχει να γίνει του... Κουτρούλη ο γάμος από αύριο στη Νέα Δημοκρατία...

Σχόλιο: Θέλει υπομονή, κόπο και αμφισβήτηση να πάρεις ένα σαπιοκάραβο πριν βουλιάξει και να το μετατρέψεις σε λίγο καιρό ολοκαίνουριο και καλύτερο από ποτέ... Το να κάνεις ακριβώς το αντίθετο όμως θέλει πολύ τέχνη, μαεστρία, α και μην ξεχάσω, καταλληλότητα!!

Read more...

Share/Save/Bookmark

Είναι όντως τόσο ανίκανοι?

Το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε την κατάσταση της δημόσιας τάξης της χώρας να βρίσκεται στη χειρότερη κατάσταση εδώ και χρόνια. Και αναρωτιέμαι: είναι όντως λόγω ανικανότητας ή υπάρχει κάποιος κεντρικός σχεδιασμός; Και αναρωτιέμαι γιατί δεν μπορώ να εξηγήσω το γεγονός πως κάθε φορά που γίνονται κάποια επεισόδια, (ακόμη και μακριά από Πανεπιστήμια) όπως πρόσφατα στο Κολωνάκι, να ανακινούνται πάντα το θέμα της κατάργησης του Ασύλου αλλά και της χρησιμοποίησης των καμερών κυκλοφορίας από την Αστυνομία.

Γίνεται προφανώς προσπάθεια να συντηρητικοποιηθεί η κοινωνία μας και να γίνονται δεκτά μέτρα τα οποία θα περιόριζαν τα ατομικά δικαιώματα Απόδειξη ότι βαδίζουμε προς εκείνη την κατεύθυνση είναι και τα αποτελέσματα της σημερινής δημοσκόπησης της Alco για το Πρώτο Θέμα:

κάτι αντίστοιχο και από το free pasok

Read more...

Share/Save/Bookmark

Τέλος στις σπατάλες!

Ο κ Καραμανλής και η ΝΔ υποσχέθηκαν, μεταξύ άλλων τον περιορισμό της σπατάλης κατά 10 δισ. Αντί για αυτό αύξησαν τη σπατάλη κατά αντίστοιχο ποσό.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό του καναλιού της Βουλής των Ελλήνων. Φέτος έχουν προϋπολογιστεί για αυτό 10(!) εκατ ευρώ. Δηλαδή υπερδιπλάσια απ'ότι πέρισι (4,3εκατ €) τετραπλάσια απ'ότι το 2007 (2,5 εκατ €) και πενταπλάσια απ'ότι το 2006 (1,8 εκατ €).

Μάλιστα στις προθέσεις τους είναι και η δημιουργία ενός portal. Το κόστος που έχει προϋπολογιστεί για αυτό είναι, αν είναι δυνατόν, 1,2 εκατ €. Τη στιγμή που portals όπως το in.gr, το skai.gr και το protothema.gr κοστίζουν 10 με 15 χιλιάδες €!

Όλο το ρεπορτάζ και παραπάνω στοιχεία κακοδιαχείρησης για το κανάλι της Βουλής στο Πρώτο Θέμα και από το από το απόγευμα στο protothema.gr.

Read more...

Share/Save/Bookmark

Φωνή Βοώντος...

Θοδωρή τα λόγια στερέψανε.. η αδιαφορία ξεχείλισε.. για ποιόν πεθαίνεις?



Από το: foxnews.gr



Θοδωρή λυπάμαι που θα ξεστομίσω τόσο σκληρές κουβέντες όμως.. φοβάμαι ότι εκείνοι για τους οποίους πεθαίνεις δεν θα έρθουν ούτε στην κηδεία σου..
Ο φίλος σου Μάνος

Η Σιωπή είναι Ενοχή… και η Αδιαφορία σηματοδοτεί Συναίνεση και Συνενοχή…

Ο ΘΟΔΩΡΟΣ ΤΕΝΕΖΟΣ συνεχίζει για 38 μέρα σήμερα την απεργία πείνας κατά των καρτέλ, ο αγώνας που δίνει είναι άνισος. Όλα τα ΜΜΕ σιωπούν, οι κοινωνικοί φορείς μαζί τους και αυτοί, όμως τα BLOGS και το ΙΝΤΕΡΝΕΤ το φωνάζει!
Όσο μπορούμε Θόδωρε,όπως λες και εσύ σου δίνουμε δύναμη, μακάρι να μπορούσαμε να σου δώσουμε και σωματική δύναμη, αλλά έχεις αποδείξει πως δεν τη χρειάζεσαι γιατί είσαι ψυχάρα!

Συμπαραστεκόμαστε στο τίμιο και μοναχικό σου αγώνα . . . οι άγνωστοι φίλοι σου bloggers . . .

Read more...

Share/Save/Bookmark

Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

Δίκαιο φορολογικό σύστημα...

Αυτό μας υποσχέθηκε ο κ Καραμανλής το 2004 πριν τις εκλογες. "Δημιουργία ενός απλού, σταθερού και δίκαιου φορολογικού πλαισίου." έλεγε πως θα δημιουργήσει η ΝΔ σύμφωνα με το πρόγραμμά της.


Η αλήθεια είναι άλλη:

Ο κ Καραμανλής, όπως μας δήλωσε μόλις χτες, δε σκοπεύει να επιβαρύνει τις μεγάλες επιχειρήσεις και τις τράπεζες. Μόνο τους πολίτες μπορεί να επιβαρύνει συνεχώς όπως βλέπουμε και στον πίνακα τη στιγμή που αφήνει αυτές στο απυρόβλητο...

Σε αυτόν μάλιστα δε συμπεριλαμβάνονται και οι έμμεσοι φόροι που επιβαρύνουν δυσανάλογα τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα!

ο πίνακας από έρευνα του ΙΣΤΑΜΕ


Read more...

Share/Save/Bookmark

"ΕΧΩ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ"...

Η φωτο και ο τίτλος από το: pressmme.blogspot.com

Μήπως ήρθε και η ώρα να πας σπίτι σου? Μη σε παιδεύουμε κουρασμένο άνθρωπο...

Read more...

Share/Save/Bookmark

Τι ήταν αυτό που είπε ο μεγάλος ηγέτης??

"Δε θα σκεφτώ το πολιτικό κόστος και θα εφαρμόσω επιπλέον μέτρα εάν χρειαστεί." και "Δε φορολογούμε τις επιχειρήσεις και τις τράπεζες για να μην περιορίσουμε την απασχόληση και τη ρευστότητα."

Αυτά είπε ο κ Καραμανλής χτες στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου μετά τη σύνοδο κορυφής. Καλά θα κάνει και δε θα σκεφτεί το πολιτικό κόστος, αυτός είναι ρόλος κάθε μεγάλου ηγέτη, λέμε τώρα! Αλλά ρε μεγάλε ηγέτη το μεγάλο κοινωνικό κόστος αλλά και το κόστος στην ελληνική οικονομία το σκέφτεσαι; Δηλαδή σα να μην έφτανε η πενταετής πολιτική που περιόριζε συστηματικά την αγοραστική δύναμη των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων (αυξάνοντας τους συντελεστες σε άμεσους και έμμεσους φόρους)- υπέρ των υπερκερδοφόρων μεγάλων επιχειρήσεων και τραπεζών- και τα μέτρα περιοριστικής εισοδηματικής πολιτικής που μόλις ανακοινώθηκαν, απείλησε ουσιαστικά ότι θα πάρει επιπλέον μέτρα προς την κατεύθυνση, για άλλη μια φορά, των μη προνομιούχων. Αυτών δηλαδή που βάναυσα φορολογήθηκαν επιπλεόν κατά την περίοδο της λαμπρής πενταετούς νέας διακυβέρνησης...

Ακόμη και αν γλυτώσουν τη φορολογία οι επιχειρήσεις και οι τράπεζες, αν συνεχίσει να είναι πρωθυπουργός ο κ Καραμανλής, δε θα υπάρχουν καταναλωτές για να αγοράσουν και να δανεισθούν από αυτές...

Read more...

Share/Save/Bookmark

Οι ΗΠΑ προχωρούν και η Ευρώπη φιλελεύθερα κρατεί!

Κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης στην οποία βρισκόμαστε, παρατηρούμε πως για άλλη μία φορά προηγούνται οι ΗΠΑ. Αυτή τη φορά δε διστάζουν να πάρουν μέτρα ευρείας κλίμακας, βάζοντας στην άκρη τη λογική της (νεοφιλ)ελεύθερης αγοράς και συνειδητοποιώντας πως ο μόνος τρόπος για να ξεπεραστεί η κρίση είναι με αύξηση της καταναλωτικής δύναμης των πολιτών άμεσα (με φοροαπαλλαγές των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων) και έμμεσα (με ενίσχυση της δημόσιας παιδείας και τη δημιουργία για πρώτη φορά δημόσιου συστήματος υγείας) αλλά και φυσικά με δημόσιες επενδύσεις. Οι ΗΠΑ, οι πρωταθλητές της Ελεύθερης Αγοράς και της δημοσιονομικής σταθερότητας, ξεπερνούν τα συμπλέγματα τους και επιστρέφουν στις ρίζες τους. Στις ρίζες τους εννοώ στις πρακτικές του New Deal και το Φ Ρούσβελτ, κατά τη διάρκεια του οποίου η αμερικανική Οικονομία γιγαντώθηκε και κατέκτησε την πρωτοπορία της παγκόσμιας οικονομικής σκηνής. Με μία πιο σύγχρονη μορφή όμως. Πέρα από δημόσια έργα σήμερα δίνουν σημασία και στις νέες μορφές ενέργειας και την τεχνολογία, τη λεγόμενη πράσινη ανάπτυξη. Τα μέτρα αυτά έχουν φέρει συγκρατημένη αισιοδοξία και φαίνεται πως μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν φέρει τη χώρα σε αναπτυξιακή τροχιά .


Στην άλλη πλευρά του ατλαντικού, παρατηρούμε τους ηγέτες, και κυρίως τους συντηρητικούς (Μέρκελ, Σαρκοζί κ.ο.κ.) μετά βίας να προωθούν κάποια μέτρα για την περαιτέρω στήριξη της οικονομίας. Σα να μην έφτανε αυτό, πιέζουν τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης να τηρήσουν τους κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης (που περιορίζει ουσιαστικά τις δυνατότητες κρατικής παρέμβασης αφού θέτει ανώτατο όριο για το έλλειμμα το 3% και τάση μείωσης του δημοσίου χρέους). Οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν πως για να ακολουθήσει και η Ευρώπη το μονοπάτι των ΗΠΑ για έξοδο από την κρίση θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα πανευρωπαϊκό πακέτο στήριξης (ως επιβράβευση για την τήρηση του Συμφώνου Σταθερότητας) με στόχο την ενίσχυση της οικονομίας όλης της ΕΕ, ίσως και κάποιων όμορων χωρών-αγορών μεγάλης σημασίας για την ΕΕ (Ουκρανία-Βαλκάνια-Ισλανδία). Αν υποθέσουν πως έιναι αρκετό να βγει η κάθε χώρα μόνη της από την κρίση, μάλλον επιβαρύνουν και παρατείνουν την κρίση και στην ίδια τους τη χώρα, αφού πχ μια Γερμανία δε γίνεται να έχει ρυθμούς ανάπτυξης αν δεν έχουν ανακάμψει όλες οι ευρωπαϊκές χώρες που αποτελούν τις αγορές στις οποίες πουλάει τα προϊόντα της...

Read more...

Share/Save/Bookmark

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

"Είναι ανίκανοι και επικίνδυνοι!"

Μας είπε πριν λίγα λεπτά ο πρωθυπουργός πως λαμβάνει μέτρα για την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας.

Εμείς δεν έχουμε να του απαντήσουμε τίποτα. Τα λέει όλα ο γαλάζιος συνδικαλιστής Ηλίας Ηλιόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στη City Press (γ.γ. ΑΔΕΔΥ και επικεφαλής ΔΑΚΕ δημοσίου τομέα): "Αυτοί που εμπνεύστηκαν τη νέα εισοδηματική πολιτικής είναι ανίκανοι και επικίνδυνοι!".

Συν τοις άλλοις οφείλουμε να υπενθυμίσουμε πως είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη, αν όχι στον κόσμο, που λαμβάνει φοροεισπρακτικά μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης και περιορισμό του εισοδήματος της χαμηλής και μεσαίας τάξης. Παντού κάνουν ακριβώς το αντίθετο (μειώνουν φορολογικούς συντελεστές και προσπαθούν να αυξήσουν το εισόδημα των χαμηλών στρωμάτων για την τόνωση της ανάπτυξης. Συνεπώς όσο και να προσπαθούν να μας πείσουν για το ότι τα μέτρα λαμβάνονται για την αντιμετώπιση της κρίσης δεν βρίσκουν ανταπόκριση. Η νέα εισοδηματική πολιτική δεν είναι παρά το αποτέλεσμα της πενταετούς δημοσιονομικής εκτροπής και διόγκωσης του δημοσίου τομέα (με ταυτόχρονη μείωση των συντελεστών των μεγάλων επιχειρήσεων και του ξεπουλήματος όλων των κερδοφόρων δημοσίων επιχειρήσεων).

Read more...

Share/Save/Bookmark

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

Μαθήματα λογιστικής αλχημείας για αρχάριους...


Όταν το 2004 ο κ Καραμανλής εξελέγη πρωθυπουργός, η πρώτη του κίνηση ήταν η λεγόμενη απογραφή. Αφού λοιπόν κατά τη διάρκειά της έγιναν τα πάντα έτσι ώστε να υποτιμηθεί η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας (υποεκτίμηση των αποθεμάτων, αλλαγή τρόπου υπολογισμού των δαπανών κ.ο.κ.) τα αποτελέσματα ήταν τέτοια που έθεσαν τη χώρα σε κατάσταση επιτήρησης και έδωσαν άλλοθι για τη μη εκπλήρωση των προεκλογικών υποσχέσεων του κ Καραμανλή και της ΝΔ.

Δύο περίπου χρόνια μετά την ολοκλήρωση της απογραφής και μετά από μία περίοδο “δημοσιονομικής εξυγίανσης”, κατά την οποία επιστρέψαμε στα προ της απογραφής λογιστικά πρότυπα, η κυβέρνηση κάνει αίτηση στη Eurostat για αναθεώρηση του ΑΕΠ κατά 25,7%. Δηλαδή προσπάθησε να μας κάνει πλούσιους στα χαρτιά εν μία νυκτί. Η κύρια αιτία της εν λόγω αίτησης ήταν οι δημοσιονομικοί δείκτες. Επειδή υπολόγιζαν πως δεν θα κατάφερναν να επιστρέψουν το έλλειμμα κάτω από το 3% του ΑΕΠ (όπως πρέπει σύμφωνα με τους κανόνες της ευρωζώνης) μέσα στο 2007, αποφάσισαν να αυξήσουν πλασματικά το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν έτσι ώστε να μειωθεί (επίσης πλασματικά) και το δημοσιονομικό έλλειμμα αλλά και το δημόσιο χρέος, ως ποσοστό. Η Eurostat φυσικά και δεν έκανε δεκτή την παραπάνω αίτηση και ενέκρινε αύξηση μόνο 9,7%, παρά τις διαβεβαιώσεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης περί του αντιθέτου.

Λίγους μήνες μετά, και αφού έχει εγκριθεί από την ΕΕ η έξοδος από την επιτήρηση, προκηρύσσονται εκλογές από τον πρωθυπουργό (εν μέσω πυρκαγιών στην Αττική) με επίσημη δικαιολογία τη σύνταξη του προϋπολογισμού του 2008. Η κυβέρνηση καταφέρνει να επανεκλεγεί και τον συντάσσει. Ο προϋπολογισμός αυτός, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου δεν έκλεισε. Υπήρξε μεγάλη υπέρβαση και στο δανεισμό και στο έλλειμμα, με αποτέλεσμα να ξεπεράσει η χώρα το όριο του 3%, πριν καν μάλιστα νιώσει τα σημάδια της διεθνούς κρίσης και ξανατέθηκε υπό επιτήρηση. Απέτυχε δηλαδή ακόμη και σε αυτό για το οποίο προκήρυξε εκλογές!

Σήμερα διαβάζουμε σε δημοσιεύματα και ακούμε στα δελτία ειδήσεων πως η κυβέρνηση ετοιμάζει και πάλι αίτηση για αύξηση του ΑΕΠ (μάλλον γίναμε ακόμη πλουσιότεροι σε μόλις 2 χρόνια!). Πάλι δηλαδή, λόγω της ανικανότητας της να ακολουθήσει μία μακροπρόθεσμη δημοσιονομική πολιτική, προσπαθεί με τερτίπια και λογιστικές αλχημείες να μειώσει πλασματικά το δημοσιονομικό έλλειμμα ως ποσοστό του ΑΕΠ και όχι να περιορίσει τις σπατάλες τις οποίες αντί να μειώσει, όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά κατά 10 δισ, τις αύξησε κατά αντίστοιχο ποσό!!

Η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή φάνηκε πως ήθελε να παίξει με τους δείκτες, προφανώς γιατί βούλησή της ήταν να παρουσιαστεί ως αυτή που εξυγίανε, δήθεν, την Ελληνική Οικονομία. Έπαιξε και δυστυχώς για τη χώρα έχασε στο ίδιο της το παιχνίδι...

Read more...

Share/Save/Bookmark

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

Βρε Γιάννη...

Εκεί που παρατηρούσα τον πίνακα της παρακάτω ανάρτησης, σκέφτηκα να δω τι έλεγαν οι δημοσκοπήσεις τον Οκτώβριο και Νοέμβριο του 2003, λίγους μήνες πριν την μεγάλη ήττα του ΠΑΣΟΚ το Μάρτιο του 2004.

Τότε κάποιοι μιλούσαν για απόλυτη υπεροχή Σημίτη έναντι Καραμανλή (5 μονάδες διαφορά είχε στην καταλληλότητα!) και παραθέτω κομμάτι του άρθρου του έγκριτου δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη:

"Υπερβαίνει πλέον τις πέντε μονάδες το προβάδισμα του κ. K. Σημίτη έναντι του κ. K. Καραμανλή στις προτιμήσεις των Ελλήνων για την πρωθυπουργία. Σύμφωνα με πανελλαδική έρευνα της Metron Analysis, η οποία πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του ΠαΣοΚ το διάστημα 9 ως 16 Οκτωβρίου, το 40,5% των ερωτηθέντων προτιμά για Πρωθυπουργό τον κ. Σημίτη έναντι 35,2% που επιλέγει τον κ. Καραμανλή. Διαφορά δηλαδή 5,3 μονάδων.

Σε ανάλογη έρευνα της ίδιας εταιρείας έναν μήνα νωρίτερα, το προβάδισμα του κ. Σημίτη έναντι του κ. Καραμανλή ήταν 3,3 μονάδες (η έρευνα είχε πραγματοποιηθεί το διάστημα 10-17 Σεπτεμβρίου για λογαριασμό της εφημερίδας «Εθνος») και τον Ιούνιο μόλις 1,8 μονάδα.

H σημαντική και συνεχιζόμενη αυτή ενίσχυση του Πρωθυπουργού έναντι του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμπληρώνεται και από ένα δεύτερο εύρημα της ίδιας έρευνας. Στο ερώτημα «ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο; Μια κυβέρνηση ΠαΣοΚ με τον K. Σημίτη ή μια κυβέρνηση ΝΔ υπό τον K. Καραμανλή;» για πρώτη φορά εδώ και μήνες (αν όχι χρόνια...) η επιλογή «κυβέρνηση ΠαΣοΚ με K. Σημίτη» παίρνει ένα μικρό προβάδισμα με 38,5% έναντι 38% που δηλώνει ότι έχει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη σε «κυβέρνηση ΝΔ με K. Καραμανλή».

Τον Σεπτέμβριο, στο ίδιο ακριβώς ερώτημα, η επιλογή «κυβέρνηση ΝΔ με τον K. Καραμανλή» είχε ένα προβάδισμα 2,3 μονάδων (36,8% έναντι 34,5% που έδειχναν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη σε κυβέρνηση ΠαΣοΚ με τον K. Σημίτη).

Οι ειδικοί των δημοσκοπήσεων καταγράφουν αυτή την παρατεινόμενη βελτίωση για το ΠαΣοΚ όλων των λεγομένων «διλημμάτων εξουσίας», την ίδια στιγμή που προβληματίζονται επειδή το προβάδισμα της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου εξακολουθεί να κινείται σε επίπεδα μεταξύ επτά και οκτώ μονάδων.

«Εχουμε την αίσθηση μιας σαφούς αναντιστοιχίας μεταξύ της συνολικής εικόνας των ερευνών και της πρόθεσης ψήφου» ομολογούσε μιλώντας στο «Βήμα» ένας από τους πιο έμπειρους pollsters. Αυτή η αναντιστοιχία φαίνεται ότι προβληματίζει πολλούς συναδέλφους του. Ηδη το εκλογικό επιτελείο του ΠαΣοΚ έχει παραγγείλει μια νέα σειρά ποιοτικές έρευνες αναζητώντας μια πειστική ερμηνεία σε κάτι που φαίνεται κατ' αρχήν παράδοξο αλλά μπορεί να κρύβει το κλειδί των εκλογών"



Με απλά λόγια εκθειάζει την ανωτερότητα Σημίτη και σχεδόν προεξοφλεί τη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές! Όπως είναι γνωστό έπεσε μέσα...


Θυμίζει επικίνδυνα τα σημερινά άρθρα του με τη μόνη διαφορά ότι τα ονόματα έχουν αλλάξει. Αντί για Σημίτη, εκθειάζει Καραμανλή και αντί για νίκη ΠΑΣΟΚ, βλέπει νίκη ΝΔ! Ελπίζουμε να πέσει ΚΑΙ ΠΑΛΙ μέσα...



Επίσης μοιάζουν τρομερά και τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, για να μην πω πως είναι ευνοϊκότερα για το ΠΑΣΟΚ σήμερα απ' ότι τότε για τη ΝΔ (ειδικά στον τομέα της κυβερνησιμότητας).



Όλο το άρθρο εδώ.



Read more...

Share/Save/Bookmark
eXTReMe Tracker
free hit counters

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP