Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Investments 1-0-1...

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των οικονομικών συντακτών εφημερίδων και τηλεοπτικών καναλιών το οικονομικό επιτελείο έχει αποφασίσει την πώληση των εξής:

-επιπλέον 5% του ΟΤΕ
-το 100% της Ολυμπιακής
-την πλειοψηφία του Καζίνο της Πάρνηθας
-και την πλειοψηφία της Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης της Θεσσαλονίκης

Αν εξαιρέσουμε τις διαφωνίες για λόγους στρατηγικής με την περαιτέρω μείωση του ποσοστού του δημοσίου στον ΟΤΕ και την κατά 100% ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής, καλό θα ήταν να πληροφορήσει κάποιος αυτό το λαμπρό οικονομικό επιτελείο πως σε περίοδο κατά την οποία τα χρηματιστήρια βρίσκονται στα χαμηλότερα επίπεδα 10ετίας και 20ετίας και το επενδυτικό κλίμα κατρακυλά δεν προβαίνεις σε πωλήσεις γιατί πολύ απλά ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΝΑ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΕΣ!!

Συνεπώς δεν πρόκειται για ιδιωτικοποίηση αλλά για πώληση κοψοχρονιά λόγω αδυναμίας να διαχειριστούν την άθλια κατάσταση της ελληνικής οικονομίας την οποία οι ίδιοι δημιούργησαν.

Αντί λοιπόν σήμερα να βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση σε θέση να επενδύσει με αγορές μετοχικών πακέτων σε μεγάλες επιχειρήσεις (είτε για λόγους στρατηγικής είτε για λόγους καθαρά επενδυτικούς είτε ακόμη για λόγους ενίσχυσης του οικονομικού κλίματος) αφού προφανώς όλες οι μετοχές είναι λόγω συγκυρίας υποτιμημένες, πράττει ακριβώς το αντίθετο και πουλάει τα τελευταία ασημικά που έχουν απομείνει.

Του χρόνου που δε θα έχει απομείνει τίποτα τι ακριβώς θα πουλήσει?? Τις ελλειμματικές ΔΕΚΟ τις οποίες επιβάρυνε με επιπλέον ελλείμματα (35% αύξηση) τα τελευταία 5 χρόνια ή τη ΔΕΗ την οποία παρέλαβε με 300 εκ καθαρά κέρδη ανά έτος και παραδίδει με αντίστοιχο ποσό καθαρών ζημιών;


Share/Save/Bookmark
eXTReMe Tracker
free hit counters

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP