Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2009

Οι γυναίκες θύματα της κούρασης και της αδιαφορίας...

Από το: Βασικό Σχολιασμό


ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ1. Οι γυναίκες ασφαλισμένες είναι για μια ακόμη φορά τα εξιλαστήρια θύματα της κοινωνικής αναλγησίας της κυβέρνησης Καραμανλή. Αφού οι εργαζόμενες μητέρες στον ιδιωτικό τομέα «φορτώθηκαν στην πλάτη» πέντε και πλέον χρόνια εργασίας, μετά την ψήφιση του αντι-ασφαλιστικού νόμου Καραμανλή του 2008, τώρα ήρθε η σειρά των εργαζομένων γυναικών στο Δημόσιο τομέα. Σήμερα, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καταδίκασε τη χώρα μας, ζητώντας την εξομοίωση των ορίων ηλικίας ανδρών και γυναικών στο Δημόσιο και τις Ένοπλες Δυνάμεις.


2. Είναι πολύ αργά για δάκρυα για μια κυβέρνηση που δεν έκανε απολύτως τίποτε για να προλάβει αυτή την καταδίκη. Μόνο οργή μπορεί να αισθανθεί ο Έλληνας πολίτης όταν ξέρει ότι για μια ακόμη φορά θα κληθεί αυτός να πληρώσει για πράξεις, παραλείψεις και ολιγωρίες μιας παραπαίουσας και κουρασμένης Κυβέρνησης. Υπήρξε απουσία πυγμής και διαπραγματευτικής ικανότητας. Υπήρξε απροθυμία να υπερασπίσουμε τα σωστά επιχειρήματα που είχαμε. Δεν υπήρξε καμία ουσιαστική προσπάθεια διαπραγμάτευσης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.


3. Η απόφαση αποτελεί ένα τεκμήριο αμαχητί παράδοσης του ελληνικού δημοσίου στην άποψη, ότι το ασφαλιστικό των δημοσίων υπαλλήλων δεν είναι δημόσιο, είναι επαγγελματική σύνταξη και άρα ελέγχεται από την Ε.Ε. Αυτό είναι λάθος, λάθος ουσιαστικά, λάθος και πολιτικά.


4. Το ΠΑΣΟΚ έχει συστηματικά αποκαλύψει και καταγγείλει (π.χ. βλ. ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 13/09/2007), πρώτα την ψήφιση από την κυβέρνηση της Οδηγίας 2006/54, και στη συνέχεια τον εμπαιγμό της, ότι τάχα δίνει τη μάχη για να μην θιγούν τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα των γυναικών. Η υπερψήφιση από τον τότε Υπουργό Απασχόλησης της Οδηγίας 2006/54, της 5ης Ιουλίου 2006, άνοιξε ουσιαστικά το δρόμο για την εξομοίωση, αφήνοντας έτσι αδιαπραγμάτευτο το ζήτημα του κοινωνικού χαρακτήρα του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος για τη χώρα μας.


5. Η κυβέρνηση πρέπει επιτέλους σήμερα να δεσμευτεί δημοσίως ότι δεν κινδυνεύουν να θιγούν ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα στο Δημόσιο. Είναι το ελάχιστο που οφείλει να κάνει και να το κάνει άμεσα, αλλιώς κινδυνεύουν να φύγουν τώρα χιλιάδες υπάλληλοι και να ναρκοθετηθεί τόσο η ίδια τους η προοπτική, όσο και η προοπτική της ασφάλισής τους και της ασφάλισης συνολικά των δημοσίων υπαλλήλων.


6. Και δεύτερον, πρέπει να δοθεί λύση. Και η λύση είναι να πάρουμε από τα χέρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το νομικό επιχείρημα περί «επαγγελματικών» συντάξεων. Με διαβούλευση με την ΑΔΕΔΥ να βρεθεί άλλη διοικητική και θεσμική οδός, ούτως ώστε οι συντάξεις ανδρών και γυναικών να μπορούν να θεωρούνται ασφαλιστικές παροχές δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος και όχι επαγγελματικές συντάξεις.Ας δούμε πως θα έπρεπε να γίνει το spot του ΟΑΕΔ για τις εργαζόμενες μητέρες σύμφωνα με τα νέα δεδομένα!!


Share/Save/Bookmark

2 σχόλια:

krogias 26 Μαρτίου 2009 - 9:00 μ.μ.  

Συγχαρητήρια σύντροφοι.
Έτσι, για να μη κοροϊδεύουν τον κόσμο!

Πριν λίγο στις ειδήσεις του MEGA, ο Λυκουρέντζος έριξε, για ακόμη μια φορά, το φταίξιμο στις συνδικαλιστικές οργανώσεις για αυτή την εξέλιξη...
"Στη μάχη που δώσαμε στις Βρυξέλλες, η κυβέρνηση ήταν μειοψηφία" είπε χαρακτηριστικά...

Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Ερέτριας 26 Μαρτίου 2009 - 9:26 μ.μ.  

Μου την είχε δώσει πολύ με αυτή την καμπάνια γιατί είναι πολύ παραπληροφόρηση. Και με το που έσκασε το θέμα αυτό τα πήρα ακόμη περισσότερο.

ΥΓ: Δυσεύρετα τα σποτάκια του 2000 ρε παιδί μου όμως!! Σα να μην υπήρξαν ποτέ!! Αρκέστηκα σε αυτά του 2007!! :)

eXTReMe Tracker

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP