Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

Οι φωστήρες της ΝΔ...


Μετά τον Υφυπουργό Οικονομίας κ Μπούρα που αποκάλεσε τον νομπελίστα οικονομολόγο κ Κρούγκμαν "κυρία ΓΚρούγκμαν" βρέθηκε και νέος φωστήρας, η κα Φεβρωνία Πατριανάκου (αυτή που ήταν επικεφαλής της καλπονοθείας στη ψηφοφορία για το σύνταγμα). Η υπεύθυνη πολιτικού σχεδιασμού της Ρηγίλλης όπως ανακάλυψε ο krogias στο portal της ελευθεροτυπίας αναφέρει ως κατόρθωμα της κυβέρνησης τη μείωση του πληθωρισμού. Προφανώς μη έχοντας γνώσεις οικονομίας ούτε σε επίπεδο Γ' Λυκείου, δε γνωρίζει πως η μείωση του πληθωρισμού είναι αποτέλεσμα της μείωσης της κατανάλωσης (λόγω κακής ψυχολογίας- η κρίση βλέπετε- αλλά και αποτέλεσμα της κατά 70% μείωσης των τιμών του πετρελαίου και των παραγώγων του).

Εμείς επισημάναμε με σχόλιο μας πως δεν είναι η μόνη που ισχυρίζεται κάτι τέτοιο. Ακόμη και ο Υπουργός Ανάπτυξης κ Χατζηδάκης δήλωνε τα ίδια σε εκπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη πριν ένα μήνα.

Βρήκα δυστυχώς μόνο ένα απόσπασμα και σας το παραθἐτω:



Όσο ετοίμαζα το βίντεο ο Κρόγιας βρήκε και άλλους φωστήρες όμως! Θαυμάστε τους κι'αυτούς:



ΥΓ: Αυτή είναι η υπεύθυνη πολιτική δύναμη (την οποία αναφέρει συνεχώς ο κ Καραμανλής) που θα βγάλει τον τόπο από την κρίση??


Share/Save/Bookmark

4 σχόλια:

blogger 23 Μαρτίου 2009 στις 11:29 π.μ.  

Δεν τους προλαβαίνουμε πλέον! :)

blogger 23 Μαρτίου 2009 στις 12:24 μ.μ.  

To βρήκα το κομμάτι. Το DVD μου τελικά είναι θαυματουργό...
Το ανεβάζω και το αναλαμβάνεις δεόντως... :)

Ανώνυμος,  23 Μαρτίου 2009 στις 4:17 μ.μ.  

Το πετρέλαιο θα έπρεπε να είχε επηρεάσει, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Η διεθνής πτώση της τιμής του δεν έφτασε ποτέ ακέραια στην ελληνική αγορά των καρτέλ. Τα πετρελαιοειδή στη λιανική έχουν τύχει πολύ μικρής μείωσης τιμής, ενώ η αύξηση που επιβλήθηκε στις τιμές όλων των άλλων προϊόντων λόγω πετρελαίου παρέμεινε. Αντιθέτως, το βαλάντιο του Έλληνα πλέον μετά βίας αντέχει τα αναγκαία της επιβίωσης και αυτό είναι η κύρια αιτία του μικρού πληθωρισμού.
Το τελευταίο το εξηγώ αναλυτικότερα εδώ: http://www.tvxs.gr/r33831

Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Ερέτριας 23 Μαρτίου 2009 στις 4:52 μ.μ.  

Η τιμή του αργού δεν επηρέασε την τιμή των απευθείας πετρελαιοειδών κατά αντίστοιχο ποσοστο, αλλά τις επηρέασε. Επίσης επηρέσε τις τιμές των πρώτων υλών (λογω μεταφορικού κόστους. Ο δομικός πληθωρισμός (αυτός που δεν περιλαμβάνει πετρέλαιο και φρούτα και λαχανικά είναι υπερδιπλάσιος του κανονικού...

eXTReMe Tracker
free hit counters

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP