Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

Κι άλλες μισές αλήθειες...

Βγήκε το τρίτο φυλλάδιο της ΝΔ για τις ευρωεκλογές.

Και αυτό στο ίδιο μοτίβο με τα προηγούμενα δύο (εδώ και εδώ).

Παρότι σε πολλά σημεία επαναλαμβάνεται και εγώ είχα δηλώσει την προηγούμενη φορά πως είχα "κουραστεί" (σαν τον Καραμανλή...) να σχολιάζω τα φυλλάδιά τους. Ήταν θέμα τιμής και στρώθηκα στη δουλειά!!!

1)
Περηφανεύονται για το μουσείο της Ακρόπολης!

Ένα έργο το οποίο αρχικά πολέμησε η ΝΔ, σχεδιάστηκε, δημοπρατήθηκε και ένα μεγάλο του μέρος κατασκευάστηκε από το ΠΑΣΟΚ. Ενδεικτικά αναφέρω πως άρχιζε να κτίζεται το 2003!

2)
Ισχυρίζονται πως το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων είναι το μεγαλύτερο που έχει υπάρξει ποτέ

Η αλήθεια είναι πως είναι το μικρότερο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων από το 1996. Μάλιστα είναι μειωμένο κατά 1 δισ περίπου σε σχέση με πέρυσι Το γεγονός αυτό καταδικάζει τη χώρα σε ακόμη μεγαλύτερη ύφεση!
3)
Περηφανεύονται για τα τρία νοσοκομεία και τις 6 επεκτάσεις. Τολμούν να δηλώνουν πως 6 νοσοκομεία κατασκευάζονται.

Όλες οι επεκτάσεις και κατασκευές νοσοκομείων που αναφέρονται θα έπρεπε τη στιγμή που μιλάμε να ήταν έτοιμες αφού οι μελέτες είχαν ολοκληρωθεί (και ήταν έτοιμα προς δημοπράτηση) είτε στα τέλη της θητείας του ΠΑΣΟΚ το 2004 είτε στις αρχές της διακυβέρνησης της ΝΔ. Το κωμικοτραγικό της υπόθεσης είναι πως στα υπό κατασκευή είναι και το νοσοκομείο Χαλκίδας το οποίο δεν έχει καν θεμελιωθεί!!! Υποθέτω πως και τα υπόλοιπα θα είναι σε αντίστοιχη φάση...

Τα Κέντρα Υγείας θα τα αφήσω εκτός σχολιασμού μιας και το φιλόδοξο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ έχει εγκαταλειφθεί προ καιρού!

4)
Παρουσιάζουν την Εγνατία ως δικό τους έργο!

Όταν το μεγαλύτερο μέρος βρισκόταν σε εξέλιξη ή είχε δημοπρατηθεί από το ΠΑΣΟΚ, το φυσικό επακόλουθο ήταν η ολοκλήρωσή του!!

5)
Μεγάλα έργα στις μεταφορές!

Το 2004 είχαν αναγγείλει πως το 2008 ο προαστιακός θα έφτανε Χαλκίδα. Έχουμε 2009 και τρέχουν να τον εγκαινιάσουν πριν τις ευρωεκλογές ακόμη κι αν οι υπεύθυνοι ισχυρίζονται πως δεν είναι ακόμη έτοιμος...

Το 2009 είχε εξαγγελθεί πως ο Πειραιάς θα είχε τραμ αλλά και μετρό. Ούτε το ένα αλλά ούτε το άλλο έχει ξεκινήσει καν! Παρόλα αυτά βλέπουμε συνεχώς να εξαγγέλλονται από το Σουφλιά στο Meg-aktor κανάλι!!!

και τέλος
6)Μία αλήθεια
Επιτέλους παραδέχονται τη μείωση της φορολογίας επιχειρήσεων!

Και ειδικά των μεγάλων (ΕΠΕ και ΑΕ). Αυτή τη μείωση αν τη συνδυάσουμε με την αύξηση της φορολογίας φυσικών προσώπων...
...και με τις μεγάλες αυξήσεις των έμμεσων φόρων, είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί ερχόμαστε 2οι μετά την Ουγγαρία στη φορολογική επιβάρυνση μεταξύ των μελών του ΟΟΣΑ.

EDIT: Βρήκα κι άλλα! Η συνέχεια εδώ!


Share/Save/Bookmark
eXTReMe Tracker
free hit counters

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP