Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

Κι άλλες μισές αλήθειες... (part II)

Ξέχασα τις επιλογές στρατηγικής σημασίας!!!

7)
Η πώληση του ΟΤΕ μεγάλη επιτυχία!

Ο ΟΤΕ, μια επιχείρηση που ο κ Μητσοτάκης από το 1993 προόριζε να πουλήσει στην DT για μερικές δεκάδες εκατομμύρια δολάρια , έφτασε το 2004, με τη διαχείριση και τις επενδυτικές κινήσεις του κακού δημοσίου και του κακού ΠΑΣΟΚ να κοστίζει 20 δισ €!! Σε αυτήν το ελληνικό δημόσιο είχε τη διαχείριση κατέχοντας το 40% περίπου μέχρι το 2004. Η ΝΔ ωστόσο προχωρούσε ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε (ξε)πούλημα μικρών μετοχικών μεριδίων, με αποτέλεσμα να φτάσει σταδιακά το ποσοστό στο 28%. Αυτό έκανε τον ΟΤΕ ευάλωτο σε επιθετική εξαγορά, κάτι που εκμεταλλεύτηκε η MIG, και καρπώθηκε αυτή το μεγαλύτερο κομμάτι από το κέρδος (premium) της παραχώρησης της διαχείρισης στην DT. Τελικά το κέρδος για το ελληνικό δημόσιο ήταν και πάλι μερικές δεκάδες εκατομμύρια €! Μάλλον δικαιώνεται ο Μητσοτάκης...

8)
Επίλυση του προβλήματος της Ολυμπιακής!

Η αλήθεια είναι ότι όντως το ελληνικό δημόσιο θα σταματήσει να επιβαρύνεται με 1 εκατ € την ημέρα. Ωστόσο παραλείπουν να μας ενημερώσουν για το κόστος των αποζημιώσεων του αποχωρούντος προσωπικού, που υπολογίζεται περίπου στα 1,3 δισ. Αυτό χωρίς να υπολογίσουμε το κόστος του προσωπικού που θα απορροφηθεί από το στενό δημόσιο τομέα αλλά και την επιβάρυνση των ασφαλιστικών ταμείων που θα αναγκαστούν να συνταξιοδοτησούν άτομα 40-45 ετών για τουλάχιστον 30-35 χρόνια.

9)
Εξυγίανση του ΟΣΕ!

Μόνο ως ανέκδοτο μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε αυτό!
Δεν πάει πολύς καιρός από την αποκάλυψη του σκανδάλου με τα βαγόνια στον ΟΣΕ! Και συν τοις άλλοις, εξυγίανση που περικόπτει κατά 50% τα δρομολόγια, περιλαμβάνει αύξηση των τιμών των εισιτηρίων (του πιο "κοινωνικού" και οικολογικού μέσου μεταφοράς) και περιλαμβάνει εθελούσια έξοδο (με επιβάρυνση και πάλι του κρατικού προϋπολογισμού -άρα την τσέπη μας- και των ασφαλιστικών ταμείων) κάθε άλλο παρά εξυγίανση μπορεί να λέγεται!


Share/Save/Bookmark
eXTReMe Tracker
free hit counters

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP