Κυριακή 10 Μαΐου 2009

Θες την (μισή) αλήθεια?

Ο Γιώργος αποκαλύπτει ένα από τα ψέμματα του εντύπου "Θες την αλήθεια?" της Νέας Δημοκρατίας.

Έλα όμως που το έντυπο είναι γεμάτο από τέτοια ψέμματα αφού βασικός του σκοπός είναι η παραπληροφόρηση.

Ξεκινάμε λοιπόν.






1)
Αρχικά το έντυπο μας ενημερώνει πως Κάθε Έλληνας πληρώνει πάνω από 1000 ευρώ για τόκους από τα χρέη του ΠΑΣΟΚ, όπως εντελώς λαϊκίστικα λέει.

Η αλήθεια είναι ότι μέχρι και το 2004 οι τόκοι που πλήρωνε το ελληνικό δημόσιο και αντιστοιχούσαν σε καθέναν από μας ήταν 850€. Το 2009, και σύμφωνα με τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις οι τόκοι που αντιστοιχούν σε καθέναν από μας είναι 1100€. Μάλιστα το ποσό αυτό αφορά κατά τουλάχιστον 60% τόκους χρεών πραγματοποιηθέντων από κυβερνήσεις της ΝΔ.


2)
Στη συνέχεια με θράσος, θα μου επιτρέψετε να πω, δηλώνουν πως οι τόκοι είναι χαμηλότεροι από αυτούς με τους οποίους δανειζόταν το ΠΑΣΟΚ.

Μπορεί τα απόλυτα επιτόκια να είναι ελαφρώς χαμηλότερα αλλά αυτό οφείλεται στην πτώση των επιτοκίων διεθνώς, τα οποία έχουν σχεδόν μηδενιστεί. Αν συγκρίνουμε τη διαφορά (το spread) με το οποίο δανείζεται η Ελλάδα σε σχέση με τη Γερμανία, παρατηρούμε πως έχει εκτιναχθεί από το 0,2% της περιόδου του ΠΑΣΟΚ σε 2,5% πριν λίγες βδομάδες.

Και εν πάση περιπτώση ας αποφασίσουν αν τα επιτόκια είναι μειωμένα όπως μας λένε παραπάνω ή είναι αυξημένα όπως μας λένε στον πίνακα που βρίσκεται από κάτω:
3)
Παρακάτω αναφέρεται ότι η φορολογική μεταρρύθμιση έγινε με στόχο να έχουμε ένα αποτελεσματικό και κοινωνικά δίκαιο φορολογικό σύστημα.

Η αλήθεια είναι ότι η φορολογική πολιτική της κυβέρνησης έφερε διπλασιασμό της φορολογίας φυσικών προσώπων.
Στον πίνακα μάλιστα δε συμπεριλαμβάνεται και η ραγδαία αύξηση των έμμεσων φόρων(σε ΦΠΑ, καύσιμα, τσιγάρα, ποτά), οι οποίοι πλήττουν περισσότερο τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.

Μάλιστα για το ίδιο θέμα περηφανεύονται για την αύξησή του αφορολόγητου που είχε ως σκοπό να μην πληρώνουν φόρους οι χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι.

Ξεχνούν μάλλον πως η αύξηση του αφορολόγητου από το 2000 ως το 2003 ήταν περίπου 50%, ενώ από το 2004 μέχρι και σήμερα είναι μόλις 20%.

Αυτά προς το παρόν! Έχει πολλά ακόμη ψέμματα και ανακρίβειες, οπότε θα επιστρέψουμε σύντομα...

Κάντε κλικ εδώ για το δεύτερο μέρος.


Share/Save/Bookmark

5 σχόλια:

blogger 10 Μαΐου 2009 στις 1:20 μ.μ.  

Συγχαρητήρια, πολύ καλή δουλειά.

Στέλιος 10 Μαΐου 2009 στις 1:30 μ.μ.  

Θα σας κάνω διαφήμιση! Τα κωδικοποιώ και τα αναρτώ κι εγώ με αναφορά σε σας!

Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Ερέτριας 10 Μαΐου 2009 στις 1:33 μ.μ.  

Έχει και άλλα! Ετοιμάζω δεύτερο!

steve 10 Μαΐου 2009 στις 1:42 μ.μ.  

Ενα μεγάλο μπράβο και πολλά συγχαρητήρια.
Πρέπει πάντοτέ να παίρνουν απαντήσεις τίποτα αναπάντητο δεν πρέπει να αφήνουμε.

eXTReMe Tracker
free hit counters

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP