Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

Και άλλες μισές αλήθειες...

Κρίθηκε από τη ΝΔ πως η παραπληροφόρηση του πρώτου εντύπου "Θες την αλήθεια?" ήταν πετυχημένη και έβγαλαν και δεύτερο!!!

Πέραν από την αλλαγή στο εξώφυλλο (από μία συμπαθητική νεαρά πήγαμε σε ένα συμπαθητικό νεαρό...) μην περιμένετε καμία κρίση ειλικρίνειας!! Με ψέματα και ανακρίβειες συνεχίζουν και σε αυτό!!!



1)
Η ΝΔ περηφανεύεται για το ταμείο κοινωνικής συνοχής και τα 300 εκατ € του 2009.

Η αλήθεια είναι πως αυτό το ταμείο ιδρύθηκε το 2007 πριν τις εκλογές. Χρήματα σε αυτό μπήκαν λίγο πριν το τέλος του 2008 και ήταν μόλις το 1/5 από το αρχικά υποσχεθέν ποσό των 500 εκατ. Σύμφωνα με τις υποσχέσεις σήμερα το ταμείο θα έπρεπε να είχε χρηματοδοτηθεί με 1,5 δισ και από το 2010 με επιπλέον 2 δισ.

2)
Η ΝΔ περηφανεύεται για την αύξηση των κοινωνικών δαπανών κατά 63%.

Αν έχουν καταφέρει να ευτελίσουν την έννοια του κοινωνικού κράτους και να μειώσουν την ποιότητα των παρεχόμενων κοινωνικών υπηρεσιών ενώ έχουν αυξήσει κατά 63% τις κοινωνικές δαπάνες, τότε πρόκειται για χαρακτηριστικό παράδειγμα ανικανότητας (στην καλύτερη περίπτωση)...

3)
Η ΝΔ τολμά και ισχυρίζεται πως μείωσε τους φόρους!!!

Η αλήθεια είναι πως η επιβάρυνση έχει διπλασιαστεί την τελευταία 5ετία (χωρίς μάλιστα να περιλαμβάνουμε την τρομερή επιβάρυνση από τη βάναυση αύξηση της έμμεσης φορολόγησης).

Μάλιστα το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι πως δεν έχουν περάσει πολλές ώρες από την ανακοίνωση του ΟΟΣΑ πως η χώρα μας είναι η δεύτερη σε φορολογική επιβάρυνση μεταξύ των μελών (με αυξητικές τάσεις).

4)
Συνεχίζουν λέγοντας πως μείωσαν τον κεντρικό συντελεστή από 30 σε 25%.

Αφού όμως πρώτα είχαν ενοποιήσει δύο κλιμάκια δίνοντας τους τον υψηλότερο φορολογικό συντελεστή, για να έρθουν στη συνέχεια να τον χαμηλώσουν φοροελαφρύνοντας ουσιαστικά το ανώτερο κλιμάκιο και επιβαρύνοντας το χαμηλότερο!

5)
Εκθειάζουν τη μηδενική επί της ουσίας εισοδηματική πολιτική, με εφάπαξ ενίσχυση 300 και 500 € σε δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους.

Αρχικά πρέπει να αναφέρουμε πως οι δικαιούχοι στο δημόσιο τομέα περιορίζονται στο ελάχιστο λόγω των ορίων (1500 και 1700 ευρώ μικτές αποδοχές).

Για όσους δεν παίρνουν τίποτα επειδή θεωρούνται πλούσιοι (με 1700 μικτές για τους δημόσιους υπαλλήλους και 1100 για τους συνταξιούχους) ούτε λόγος!

Μάλιστα επιμελώς αποφεύγεται η αναφορά πως η εφάπαξ ενίσχυση δε συνυπολογίζεται ούτε στον υπολογισμό της σύνταξη στο μέλλον (για τους εργαζόμενους) αλλά κυρίως ούτε στις αυξήσεις των επομένων χρόνων. Οπότε αποτελεί παγίδα που ίσως να αποδίδει λίγο περισσότερο σήμερα αλλά έχει μόνιμο κόστος για πάντα (που είναι πολλαπλάσιο)!

6)
Νάτο και το ανέκδοτο των φθηνότερων συγκοινωνιών!

Το πάγωμα των τιμών των εισιτηρίων των ΚΤΕΛ ήρθε μετά από αυξήσεις 40% από το 2004, και μετά από μείωση των τιμών των καυσίμων!

Η μείωση των εισιτηρίων των αστικών συγκοινωνιών για κάποιες ειδικές κατηγορίες ήρθε αμέσως μετά την αύξηση της ελάχιστης διαδρομής από 50 εώς και 100% (ανάλογα με το μέσο)

Ξέχασαν μάλλον να συμπεριλάβουν την αύξηση των τιμών των ταξί κατά 100% μέσα σε ένα χρόνο αλλά και το ότι επετράπη σε αυτά να χρησιμοποιούν τις λεωφορειολωρίδες. Γεγονός που αυξάνει το κόστος των μετακινήσεων μειώνει την ποιότητα των δημόσιων συγκοινωνιών και επιβαρύνει το περιβάλλον (λόγω ανάπτυξης χαμηλών ταχυτήτων).

7) Για το τέλος άφησα το αγαπημένο μου!!
Τη στήριξη της μητέρας εργαζόμενης!

Πολύ θράσος χρειάζεται να μιλάς για στήριξη της μητέρας εργαζόμενης τη στιγμή που με τη δική σου ασφαλιστική μεταρρύθμιση τις επιβάρυνες με 5 επιπλέον χρόνια εργασίας, και με τη δική σου ανευθυνότητα και αδιαφορία τις καταδίκασες σε άλλα 10 (λόγω της εξομοίωσης που επεβλήθη από το ευρωπαϊκό δικαστήριο!).

Με που το είδα θυμήθηκα αυτό:



ΥΓ: Τρίτο φυλλάδιο δε θα το αντέξω! Κουράστηκα!


Share/Save/Bookmark

4 σχόλια:

blogger 16 Μαΐου 2009 στις 2:13 π.μ.  

Κουράστηκες?!?!?
Ο Καραμανλής είσαι για να κουραστείς;
Ανεπίτρεπτο! :)

blogger 16 Μαΐου 2009 στις 2:26 π.μ.  

Δεν βλέπεις τον Καραμανλή που κάθε μέρα κάνει το άσπρο, μαύρο... τα φυλλάδια σε πείραξαν!!!!
:)

Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Ερέτριας 16 Μαΐου 2009 στις 2:31 π.μ.  

Στον Καραμανλή έχω πάθει ανοσία!!!

Δεν μπορώ ούτε να νευριάσω πλέον με όσα λέει!

eXTReMe Tracker
free hit counters

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP