Κυριακή 26 Ιουλίου 2009

Ποιος είπε ότι το ελληνικό κράτος λειτουργεί με τους δικούς του ρυθμούς...?

Όταν έχουμε ένα έγγραφο, όπως αυτό που προειδοποιούσε για τη φυγή Καραβέλα στο εξωτερικό, το οποίο δε μεταφέρεται με τον τρόπο που πρέπει να μεταφερθεί από τον ένα δημόσιο λειτουργό στον άλλον αλλά και από το ένα πολιτικό πρόσωπο στο άλλο, τότε ακούμε την κυβέρνηση να κατηγορεί το σύστημα της χώρας (λες και δεν είναι αυτή κυβέρνηση...) αλλά και τους ρυθμούς λειτουργίας τους Ελληνικού κράτους!

Με τα κατάλληλα όμως προεκλογικά κίνητρα όλα μπορούν να αλλάξουν!

Τι και αν δεν είχε συμπεριληφθεί αρχικά η πρόταση για αναστήλωση του Αρχαίου Θεάτρου Ερέτριας στην ημερήσια διάταξη της 2ας Ιουνίου 2009 (λίγες μέρες δηλαδή πριν τις ευρωεκλογές). Το ελληνικό (παρα?)κράτος λειτούργησε με τον τρόπο που μόνο αυτό γνωρίζει και κατάφερε την τελευταία στιγμή να συμπεριλάβει την πρόχειρη μονοσέλιδη πρόταση για αναστήλωση του Αρχαίου Θεάτρου στην ημερήσια διάταξη! (Δείτε την αρχική ημερήσια διάταξη εδώ ή εδώ και την ανακοινοποίηση της εδώ ή εδώ)

Η συνέχεια ήταν απλή! Αμέσως ανέλαβε να διαλαλήσει την απόφαση η δημοκρατική και σοβαρή (λέμε και κανα αστείο...) εφημερίδα της χώρας, το Βήμα (ναι καλέ η εφημερίδα που είδε ψυχρό κλίμα στη συνάντηση Καραμανλή-Ερντογάν που δεν είχε καν γίνει...). Τι και αν μιλούσε για μελέτη ενώ είχε ψηφιστεί πρόταση, και μάλιστα "στο πόδι"... Αυτά ήταν ψιλά γράμματα! Προείχε η στήριξη στην κυβέρνηση.

Αμέσως μετά σειρά πήρε ο κ Μαρκόπουλος που προσπαθώντας να ενισχύσει τη θέση του στην περιοχή ενόψει των επικείμενων βουλευτικών εκλογών άρχισε να βγάζει δελτία τύπου που μιλούσαν για μελέτες (οποία σύμπτωσις...) και να υπόσχεται πως σε 18 μήνες θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες και πως σε 24 μήνες θα έχουμε το φεστιβάλ "Αρχαίας Ερέτριας" στο αναστηλωμένο αρχαίο θέατρο!

Αυτά για τώρα και θα επανέλθουμε σύντομα!


Share/Save/Bookmark
eXTReMe Tracker
free hit counters

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP