Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009

Πότε ακριβώς ξεκινούν οι εργασίες Mr Markopoulos...?

Στην πρόσφατη επίσκεψη του στην Ερέτρια ο κ Μαρκόπουλος υποσχέθηκε (μεταξύ πολλών-μα πολλών άλλων) την έναρξη των εργασιών στο Αρχαίο Θέατρο Ερέτριας μέχρι τον ερχόμενο Νοέμβρη, σύμφωνα πάντα με τη μελέτη που ισχυρίζετο ότι είχε εγκριθεί από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Αυτό μάλλον γιατί σύμφωνα με τον τότε σχεδιασμό της κυβέρνησης οι εκλογές προβλέποντο για τον Οκτώβριο και κάτι τέτοιο θα ήταν βολικό για τον προσωπικό του εκλογικό σχεδιασμό...

Εύχομαι, πραγματικά, η παραπάνω δήλωση να ήταν αποτέλεσμα μικροκομματικής σκοπιμότητας, να ήταν ένα μικρό και αθώο ψέμα που θα βοηθούσε στην εκλογική διαδικασία, και να μην έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα!

Ο λόγος πολύ απλός! Εργασίες αναστήλωσης σε ένα ιστορικό μνημείο που βασίζονται σε πρόταση μίας (1) σελίδας και όχι σε ολοκληρωμένη μελέτη θα ήταν καταστροφικές για το μνημείο. Με πρόταση μίας σελίδας, άλλωστε, ούτε αποθήκη δεν πάμε να κατασκευάσουμε, πόσο μάλλον να αποκαταστήσουμε αρχαίο μνημείο...

Σε κάθε περίπτωση πάντως θα πρέπει ο κ υπουργός να σταματήσει να δέχεται συμβουλές και προτάσεις από "τυπικούς ή άτυπους" συμβούλους του, τουλάχιστον σε ότι έχει να κάνει με θέματα "πολιτισμού" γιατί μάλλον θα αποβούν μοιραίες τόσο για τον ίδιο, όσο και για τα μνημεία της Εύβοιας!


Share/Save/Bookmark
eXTReMe Tracker
free hit counters

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP