Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

Άλλο ένα δείγμα οικολογικής ευαισθησίας, και προστασίας του πολίτη...

Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από τότε που ανακοινώθηκε η απόφαση του Υπουργείου Μεταφορών για αύξηση των κόμιστρων των ταξί κατά 100% (είδες τι αποφάσεις παίρνεις όταν συνηθίσεις στη χλιδή της λιμουζίνας...) μέσα σε ένα χρόνο αλλά και την δυνατότητα των οδηγών ταξί να χρησιμοποιούν τις λεωφορειολωρίδες.

Και ας δεχθώ για την οικονομία της συζήτησης πως οι αυξήσεις βοηθούν στη βελτίωση των εισοδημάτων των οδηγών αλλά και των ιδιοκτητών ταξί και ας παραγνωρίσω την οικονομική κρίση μέσα στην οποία λαμβάνονται τέτοιου είδους αποφάσεις. Δεν μπορώ όμως να κάνω το ίδιο για το ότι επετράπη στα ταξί η είσοδος στις λεωφορειολωρίδες! Η παράνομη δηλαδή συνήθεια κάποιων οδηγών ταξί η οποία παρεμπόδιζε την κυκλοφορία των λεωφορείων και καθυστερούσε εκατοντάδες πολίτες,νομιμοποιήθηκε. Και η νομιμοποίηση αυτή έφερε ακόμη μεγαλύτερη ταλαιπωρία αλλά και ακόμη μεγαλύτερη καθυστέρηση.

Και αν όλα αυτά δε φαίνονται σοβαρά σε κάποιους, οφείλω να τους υπενθυμίσω πως οι χαμηλές ταχύτητες των λεωφορείων οδηγούν μεγαλύτερη κατανάλωση καυσίμων και αυτά με τη σειρά τους επιβαρύνουν, έτι περαιτέρω, τον αέρα της Αθήνας αλλά και το περιβάλλον γενικότερα!


Share/Save/Bookmark
eXTReMe Tracker
free hit counters

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP