Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

Η οικονομική αυτάρκεια φέρνει... πολιτική ανεξαρτησία!

Το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να αυτοχρηματοδοτηθεί από τα μέλη και τους φίλους του φαίνεται πως κάποιους έχει ενοχλήσει.

Αρχικά κάποιοι άρχισαν να λένε πως σε μία δύσκολη οικονομική περίοδο, μία τέτοια κίνηση δεν ήταν ότι καλύτερο και πως τα χρήματα που ζητάει το κίνημα είναι πολλά. Τι κι αν η μέση ετήσια εισφορά ανέρχεται σε 24€, δηλαδή 2€ το μήνα? Δηλαδή 12€ για Αγρότες, Μετανάστες, Συνταξιούχους ΟΓΑ και ανήλικους, 24€ για Μισθωτούς Ιδιωτικού τομέα, Συνταξιούχους ΙΚΑ-ΝΑΤ-ΟΑΕΕ, Φοιτητές και Σπουδαστές και 36€ για Ελεύθερους Επαγγελματίες, Μισθωτοί και Συνταξιούχοι Δημοσίου-Οργανισμών-Τραπεζών. Μάλιστα όλοι γνωρίζουμε πως σε όποιον σύλλογο κι αν ανήκει κάποιος (πολιτιστικό κλπ) η συνδρομή ανέρχεται τουλάχιστον στο διπλάσιο αυτού του ποσού!

Ακόμη και τα στελέχη του κόμματος θα πληρώνουν συνδρομή, ανάλογα με τη θέση που κατέχουν (200€ Έμμισθα Αιρετά στελέχη Τοπικής Αυτοδιοίκησης, 300€ Δήμαρχοι και Νομάρχες και 500€ Βουλευτές του Εθνικού και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου)

Αργότερα άρχισαν τα όργανα για τη δυνατότητα έκδοσης πιστωτικής κάρτας. Η έκδοση πιστωτικής κάρτας θα είναι απόλυτα εθελοντική, θα απευθύνεται κυρίως σε ήδη χρήστες πιστωτική και μάλιστα θα είναι και προνομιακή, μιας και θα έχει χαμηλότερο επιτόκιο από τα υπάρχοντα στην αγορά και δε θα απαιτείται ετήσια συνδρομή ούτε προς την τράπεζα, αλλά ούτε προς το Κίνημα! Πρόκειται δηλαδή για μία απόλυτα δωρεάν κίνηση από την οποία και τα μέλη και φίλοι κερδίζουν (χαμηλότερα επιτόκια, αλλά και μη πληρωμή της συνδρομής προς το ΠΑΣΟΚ). Βέβαια για τους πιο παραδοσιακούς θα παραμείνουν φυσικά και η πληρωμή μέσω ΕΛΤΑ, μέσω κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό αλλά και μέσω πάγιας εντολής!

Φαίνεται ότι η οικονομική ανεξαρτησία που επιτυγχάνεται από τις παραπάνω κινήσεις του ΠΑΣΟΚ κάποιους ενοχλεί. Κάποιοι δε θέλουν τα κόμματα να είναι οικονομικά ανεξάρτητα, μάλλον γιατί έτσι εξυπηρετούνται τα δικά τους συμφέροντα!

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικό είναι και το γεγονός ότι τα χρήματα θα δοθούν εξ' ολοκλήρου στις τοπικές και νομαρχιακές οργανώσεις του Κινήματος, κάτι που θα τις απελευθερώσει από τη συνεχή αναζήτηση πόρων και θα δώσει τη δυνατότητα για παραπάνω δράσεις!

Δείτε και το Ροβέρτο Σπυρόπουλο να εξηγεί το νέο εγχείρημα:



ΥΓ: Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται και κάτι ακόμη πιο σημαντικό. Η δημιουργία (επιτέλους) ολοκληρωμένων και "επίκαιρων" καταλόγων με τα Μέλη και τους Φίλους του ΠΑΣΟΚ...

Update: Καταπληκτικό το απόσπασμα για το θέμα από το βασικό σχολιασμό!



ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΓΙΑ ΜΑΣ Η, ME ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΜΑΣ. ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ. ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΟΥΤΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟ. ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΛΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.


1.Κυβερνητικοί «παπαγάλοι», στην προσπάθειά τους να βρουν το ο,τιδήποτε για να στρέψουν την επικαιρότητα μακριά από την κατάρρευση της κυβέρνησης Καραμανλή, καταφέρονται εναντίον της δυνατότητας που δίνει το ΠΑΣΟΚ στα μέλη και τους φίλους του να τακτοποιούν την οικονομική τους συνδρομή με έκδοση πιστωτικής κάρτας.

2.Σε αυτούς και τα συμφέροντα που υπηρετούν απαντάμε:

-Πρώτον, η οικονομική αυτοδυναμία του Κινήματός μας, με απόλυτη διαφάνεια, είναι για μας στόχος αδιαπραγμάτευτος. Θέλουμε να στηριζόμαστε οικονομικά μόνο στα μέλη και τους φίλους μας. Σε κανέναν άλλο. Ούτε στο κράτος, ούτε σε τράπεζες, ούτε σε κανέναν άλλο. Από αυτή την αρχή, που χάραξε με σαφήνεια ο Γ. Παπανδρέου, δεν πρόκειται να κάνει πίσω κανένας μας.

-Δεύτερον, η έκδοση πιστωτικής κάρτας είναι μία από τις απόλυτα διαφανείς δυνατότητες, που δίνει το Κίνημά μας στα μέλη και τους φίλους του για να τακτοποιήσουν την οικονομική τους συνδρομή. Ούτε υποχρεωτική είναι, ούτε ο μόνος τρόπος είναι.

-Τρίτον, ένα σύγχρονο κόμμα οφείλει να προσφέρει σύγχρονες υπηρεσίες στα μέλη του και να αξιοποιεί προς όφελός τους την καταναλωτική τους δύναμη, χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα μέσα της σύγχρονης τεχνολογίας. Με αυτό τον τρόπο δίνουμε διαπραγματευτική δύναμη στα μέλη μας απέναντι στις τράπεζες και καταφέρνουμε να εξασφαλίσουμε για αυτούς, αν το επιθυμούν, πιστωτική κάρτα με τους καλύτερους δυνατούς όρους.

3.Όλα αυτά μπορεί να φοβίζουν τα συμφέροντα που θέλουν κόμματα-υποχείρια. Ας το καταλάβουν καλά: the party is over.



Διαβάστε τον όλο είναι πολύ καλός (δείτε εδώ).



Share/Save/Bookmark

2 σχόλια:

Στέλιος 23 Απριλίου 2009 στις 8:06 μ.μ.  

Εγώ σήμερα πλήρωσα τη συνδρομή μου και απέστειλα στο Κίνημα το ερωτηματολόγιο και βλέπω θετικότατα το ζήτημα της πιστωτικής. Αν είναι με τη μαζικότητα να πετύχει το Κίνημα καλύτερους τραπεζικούς όρους, γιατί όχι? Δεν απευθύνεται η κάρτα σε όσους δε το θέλουν ή δεν το αντέχουν. Αλλά αν έχω ήδη κάρτα και θέλω να τη μεταφέρω, γιατί να μην έχω καλύτερους όρους?

Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Ερέτριας 23 Απριλίου 2009 στις 11:41 μ.μ.  

Εγώ παρότι δεν έχω πιστωτική, θα ήθελα να αποκτήσω. Αφού θα έχει συμφέροντες όρους αλλά και δε θα χρειάζεται να πληρώσω την ετήσια συνδρομή!

eXTReMe Tracker
free hit counters

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP