Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Πανέτοιμοι για την 5η Οκτωβρίου!

Έχουν περάσει κάποιοι μήνες από την ανάρτησή μας "Και τι θα κάνει το ΠΑΣΟΚ...?" στην οποία μιλούσαμε για τη σύσταση από το Κίνημα μίας επιτροπής ηλεκτρονικής διακυβέρνησης που αποτελείται από καταξιωμένους καθηγητές και ερευνητές.

Ο στόχος της επιτροπής θα ήταν να βοηθήσει το ΠΑΣΟΚ να υλοποιήσει το πρόγραμμά του όσο το δυνατόν πιο εύκολα, πιο γρήγορα, με διαφάνεια και αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες.

Η αλήθεια είναι ότι αυτή η επιτροπή ξεπέρασε τις προσδοκίες μας. Ενώ στην τότε ανάρτησή μας μιλούσαμε για τη χρησιμοποίηση του e-government στη δημόσια διοίκηση, την οικονομία (τον τρόπο ελέγχου των φορολογούμενων) και την πράσινη ανάπτυξη, η επιτροπή έχει καταφέρει σε λίγο μόλις χρόνο να αναπτύξει ένα αναλυτικό σχέδιο δράσης σε όλους τους τομείς του κράτους: από παιδεία και υγεία μέχρι εξωτερική πολιτική και άμυνα.

Πραγματικά είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον να ρίξετε μία ματιά στο σχέδιο της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, το οποίο όχι μόνο θα εκσυγχρονίσει τη δομή και λειτουργία του κράτους, αλλά θα εξοικονομήσει τεράστια ποσά μέσω οικονομιών κλίμακας και θα καταστήσει τη γραφειοκρατεία μία ανάμνηση του παρελθόντος!

Συγχαρητήρια λοιπόν σε όλους αυτούς που θέλουν να εξαφανίσουν μια για πάντα το σύνδρομο του ωχαδερφισμού και κυρίως την αποδοχή της ιδέας ότι η Ελλάδας πρέπει να παραμείνει μία λίγο πιο σύγχρονη Ψωροκώσταινα που θα ανταγωνίζεται τη Μποτσουάνα σε διεθνές επίπεδο...


Share/Save/Bookmark
eXTReMe Tracker
free hit counters

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP