Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

Θ Ρ Α Σ Ο Σ ! ! !

Το ότι η ΝΔ και τα στελέχη της έχουν θράσος το έχουμε όλοι αισθανθεί στο πετσί μας την τελευταία πενταετία.

Το ότι όμως έχουν θράσος 1) να κατηγορούν την ειλικρίνεια ενός πολιτικού κόμματος αλλά και 2) να τολμούν να μιλάνε για "αδιέξοδα ελλείμματα του ΠΑΣΟΚ" δεν το περίμενα!

Η κυβέρνηση δηλαδή που κατέστρεψε την όποια δημοσιονομική αξιοπιστία είχε με την απογραφή, κατάφερε να διπλασιάσει το δημόσιο χρέος μέσα σε μία πενταετία και κατάφερε το έλλειμμα του 2008 να είναι κατά 20% μεγαλύτερο από αυτό του ολυμπιακού έτους 2004 έρχεται να μας κάνει μαθήματα δημόσιας οικονομικής...

Και σα να μην έφτανε αυτό, ισχυρίζεται πως το φορολογικό σύστημα το οποίο θα εφαρμόσει το ΠΑΣΟΚ θα πλήττει τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα! Μία αλλαγή στο φορολογικό σύστημα που το ΠΑΣΟΚ (παρότι κόμμα όχι κυβερνητικό αλλά αντιπολίτευσης) έχει ήδη ανακοινώσει και θα έχει ως βασικό στόχο την ανακούφιση των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων που τόσο βάναυσα έχουν πληγεί από τον Καραμανλή και το επιτελείο του.

Για πολλοστή φορά θα παραθέσω τον πίνακα που δείχνει τον διπλασιασμό της επιβάρυνσης στα φυσικά πρόσωπα τη τελευταία πενταετία σε ότι έχει να κάνει με τους άμεσους φόρους.

Αυτή η αύξηση κάθε άλλο παρά δίκαιη μπορεί να θεωρηθεί αφού το μεγαλύτερο μέρος της προέρχεται από τα μεσαία εισοδήματα, των οποίων οι φόροι αυξήθηκαν δραματικά λόγω της κατάργησης του χαμηλότερου φορολογικού κλιμακίου. Αντίθετα οι επιχειρήσεις (και ειδικά οι μεγάλες) παρέμειναν στο απυρόβλητο και κατάφεραν να πετύχουν τη μείωση των φορολογικών συντελεστών τους!

Τώρα αν σε αυτή την κάκιστη φορολογική πολιτική συμπεριλάβουμε τις αυξήσεις στους έμμεσους φόρους (ΦΠΑ, φόροι καυσίμων, ποτών τσιγάρων κοκ) οι οποίες πλήττουν σχεδόν αποκλειστικά τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, κατανοούμε πως η κατάσταση γίνεται εκρηκτική!

ΥΓ: Για την κοροϊδία του "Όχι νέοι φόροι" πριν τις ευρωεκλογές που τελικά επιβλήθηκαν πριν περάσουν καλά-καλά τρεις βδομάδες θα αποφύγω να αναφερθώ...


Share/Save/Bookmark
eXTReMe Tracker
free hit counters

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP