Τρίτη 7 Ιουλίου 2009

Όταν η αποτυχία είναι δύσκολο να κρυφτεί...

... απλά καταφεύγουμε στο λαϊκισμό!!!

Η ΝΔ σήμερα στα "σημεία επικαιρότητας" μιλάει για την ερώτηση (ρητορική προφανώς μιας και ούτε το Ζαχόπουλο, ούτε τον Παυλίδη ούτε τον Ευφραίμ ούτε τα δομημένα ομόλογα ούτε πολλά άλλα σκάνδαλα οικονομικού περιεχόμενου έχουμε λησμονήσει...) που απήθυνε ο κ Παπανδρέου εδώ και κάποιους μήνες εκφράζοντας το συναίσθημα όλων των Ελλήνων και την απορία τους για το που πηγαίνουν οι όλο και αυξανόμενοι φόροι που αποδίδουν στο ελληνικό δημόσιο.

Κατακρίνει λοιπόν η ΝΔ (η Φεβρωνία παραμένει ακόμη υπεύθυνη για τον πολιτικό σχεδιασμό της Ρηγίλλης..??) το ΠΑΣΟΚ και τα στελέχη του επειδή τολμούν να κάνουν μία τέτοια ερώτηση και ουσιαστικά καταφεύγει στα λεγόμενα του Λαζόπουλου ο οποίος είπε πως αν το ΠΑΣΟΚ αναρωτιέται για το που πήγαν να ρωτήσει τα στελέχη του!

Μάλιστα παραθέτει και όλες τις δηλώσεις Τσουκάτου για το θέμα. Υπενθυμίζουμε για μία ακόμη φορά πως ο κάθε κατηγορούμενος μπορεί να υπερασπίζεται τον εαυτό του όπως νομίζει, ακόμη και με ψευδείς δηλώσεις.

Για την οικονομία της συζήτησης θα δεχτώ πως το ΠΑΣΟΚ και τα στελέχη του πήραν τα λεφτά της Siemens. Όχι μόνο όσα ισχυρίζεται ο Τσουκάτος, ούτε όσα τα στελέχη της επιχείρησης στη Γερμανία αλλά όλο το ποσό!! Αν θυμάμαι καλά 100 εκατ (δε θυμάμαι αν ήταν μάρκα ή ευρώ αλλά λίγη σημασία έχει).

Τώρα ας πούμε για ποια λεφτά μιλάει το ΠΑΣΟΚ.

Μιλάει για τα χρήματα που δωρίστηκαν στις μεγάλες επιχειρήσεις με φοροαπαλλαγές

Μιλάει για τα χρήματα που χαρίστηκαν στις τράπεζες οι οποίες ακόμη καταγράφουν κερδοφορία.

Μιλάει για τα χρήματα της σπατάλης την οποία αύξησε η ΝΔ στα ύψη. Χαρακτηριστικός είναι ο πενταπλασιασμός των επιχορηγήσεων σε άγονες γραμμές μέσα σε πέντε χρόνια.

Όλα αυτά που συνολικά συνοψίζονται στη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας!

Το ξέρω ότι επαναλαμβάνομαι αλλά αυτό που συμβαίνει είναι τόσο πρωτοφανές και καταστρεπτικό για την οικονομία και τους φορολογούμενους που θα έπρεπε κάθε μέρα να παίζει πρώτο θέμα σε όλα τα δελτία ειδήσεων!

Μέσα σε 5 χρόνια η κυβέρνηση κατάφερε να δανεισθεί πάνω από 100 δισ €! Να αυξήσει κατά 60%(!!) το δημόσιο χρέος!

Από 178 δισ € χρέη (από τα οποία περίπου 100 δισ την 20ετία του κακού, διεφθαρμένου και σπάταλου ΠΑΣΟΚ και τα υπόλοιπα από όλες τις υπόλοιπες κυβερνήσεις της χώρας) του 2003 βρεθήκαμε στα 282 δισ € το Μάρτιο.

Αφού λοιπόν κύριοι της ΝΔ επιλέξατε τη σύγκριση, ας συγκρίνουμε τα 100 εκ € της Siemens (τα οποία υποθετικά καταλόγισα πιο πάνω στο ΠΑΣΟΚ) με τα 100 δισ € για τα οποία είναι υπεύθυνος ο Καραμανλής και οι πολιτικές του!


Share/Save/Bookmark
eXTReMe Tracker
free hit counters

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP