Τρίτη 5 Μαΐου 2009

Μπράβο μας! Νικήσαμε...

Δεν πρόλαβε να τελειώσει η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων της ψηφοφορίας για την παραπομπή ή μη του Αριστοτέλη Παυλίδη σε ειδικό δικαστήριο, και βγήκαν πολλοί βουλευτές και στελέχη της ΝΔ, έχοντας το γνωστό αλαζονικό ύφος και το υποβόσκων χαμόγελο, και παρότι δε δήλωναν ότι νίκησαν, η στάση τους αυτό ακριβώς υποδείκνυε...

Και αναρωτιέμαι. Που ακριβώς νικήσατε? Αφού αντιλαμβάνεστε την κοινοβουλευτική διαδικασία ως ένα ιδιότυπο μπρα ντε φέρ, έχετε υπόψιν σας πως τα “Ναι” ήταν περισσότερα από τα “Όχι” και λόγω του γεγονότος ότι η ίδια η παράταξή σας είχε ανάγει το θέμα σε μία ψηφοφορία (σχεδόν) εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, χάσατε!

Αλλά όλα αυτά μικρή σημασία έχουν. Γιατί κυρίως έχασε το πολιτικό σύστημα. Ξέπεσε, ακόμη περισσότερο, στα μάτια του ελληνικού λαού. Αυτός είναι άλλωστε ο στόχος της κυβέρνησης (το έχουμε ξαναπεί). Να αηδιάσει ο κόσμος με το πολιτικό σύστημα (αφού με αυτούς έχει ήδη αηδιάσει από καιρό) και με τους συμψηφισμούς αλλά και τις προσωπικές επιθέσεις εναντίον του Γ. Παπανδρέου να περιορίσει όσο το δυνατόν τη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές.


Share/Save/Bookmark
eXTReMe Tracker
free hit counters

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP