Δευτέρα 20 Απριλίου 2009

Κανείς δεν είναι υπεράνω κριτικής!

Όταν αποφάσισα να ξαναξεκινήσω τη λειτουργία του blog είχα πάρει την απόφαση να μην ασχοληθώ με τα μικρότερα κόμματα, αφού οι κυβερνητικές πολιτικές ευθύνονται για την επιδείνωση της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα και η ενασχόλησή με τέτοιου είδους θέματα θα ήταν αποπροσανατολιστική σε σχέση με τα μεγάλα προβλήματα!

Έτσι και έκανα. Τους τελευταίους 2 περίπου μήνες δεν έχω ουδέποτε ασχοληθεί με τα μικρότερα κόμματα της αριστεράς (ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και Οικολόγους) ακόμη και όταν θα έπρεπε!

Προχθές ανέρτησα ένα post για τη χρησιμοποίηση των Οικολόγων από το Βήμα και ίσως από άλλα Μέσα, αφού απέτυχε η προσπάθεια να πληγεί το ΠΑΣΟΚ μέσω της χρησιμοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ... Σε αυτό μάλιστα δεν άφησα ουδεμία αιχμή ούτε για το συγκεκριμένο κόμμα αλλά ούτε και για τους ψηφοφόρους του, παρά μόνο για την πρακτική της εφημερίδας.

Παρόλα αυτά ένας αυτόκλητος υπερασπιστής τους από τη Λαμία εμφανίστηκε για να τους υπερασπιστεί κατηγορώντας μας για συντονισμένη επίθεση εναντίον τους, για διαφθορά, για ρεμούλες (με λίγα λόγια μόνο για το προπατορικό αμάρτημα δε μας κατηγόρησε) εξομοιώνοντας το ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ (για άλλη μία φορά και από άλλο ένα κόμμα) και παρουσιάζοντας τον εαυτό του αλλά και το κόμμα του, το οποίο θεώρησε ότι δεχόταν επίθεση από την ανάρτησή ως το μόνο που αγωνίζεται για αξίες και ιδανικά αλλά και για την προστασία του πλανήτη. Μάλιστα συμπλήρωσε πως θα πρέπει να κοιτάξουμε τη ρεμουλιασμένη, όπως χαρακτήρισε, φάτσα μας στον καθρέφτη και χαρακτήρισε τη συμπεριφορά μας αλαζονική...

Αυτό με έκανε να αλλάξω γνώμη τη στάση μου και να δηλώσω πως κανείς δεν είναι πλέον υπεράνω κριτικής! Μάλιστα θα βρεθώ στη δύσκολη θέση να κριτικάρω ένα κόμμα το οποίο ιδιαιτέρως συμπαθώ (αφού και με τις απόψεις του συχνά συμφωνώ αλλά και το χαρακτηρίζω ως ένα από τα "χρήσιμα" κόμματα αφού μας υπενθυμίζει τις οικολογικές ανησυχίες αλλά και έχει δηλώσει επίσημα πως θα μπορούσε να συμπράξει μετεκλογικά για τη δημιουργία κυβέρνησης με πράσινη στόχευση!)

Ο κ Τρεμόπουλος, επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του εν λόγω πολιτικού σχηματισμού, σε πρόσφατη εμφάνισή του στην εκπομπή "Πρόσωπο με Πρόσωπο" του κ Χατζηνικολάου δήλωσε χαρακτηριστικά (και ενώ πολλές φορές τον διέκοπταν εκ περιτροπής οι εκπρόσωποι των εσχάτως συνεργαζόμενων και συνεπικουρούμενων ΛΑΟΣ και ΚΚΕ) πως χαίρεται που το ΠΑΣΟΚ έχει προσχωρήσει στις ιδέες των Οικολόγων Πράσινων με το σχέδιο της Πράσινης Ανάπτυξης.

Τι ακριβώς σημαίνει αυτό? Ότι ο ίδιος ο Τρεμόπουλο αναγνωρίζει ότι δε μας αναγνώρισε ο σχολιαστής (και υποψήφιος Βουλευτής..) από τη Λαμία. Την οικολογική ευαισθησία. Τώρα το κατα πόσον το ΠΑΣΟΚ προσχώρησε ή έγινε το ανάποδο ελέγχεται!




Όπως είπε και ο Σταυρός Δήμας (ο επίτροπος περιβάλλοντος της ΕΕ) "προ δεκαετίας και πλέον ο κ. Παπανδρέου έχει συγγράψει μία μικρή, έχει δημοσιεύσει μία μικρή μελέτη, η οποία ήταν πρωτοπόρος τότε και πολύ επίκαιρη σήμερα για τη βιώσιμη ανάπτυξη".
Τη στιγμή δηλαδή που το κόμμα σας, αγαπητέ σχολιαστή, δεν υπήρχε καν με τη σημερινή του μορφή, αλλά και η έννοια "οικολόγος" ήταν ταυτισμένη με γραφικότητες τύπου "Βεργή" ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε κάνει ολόκληρη έρευνα για τη Βιώσιμη και Πράσινη Ανάπτυξη.

Αυτά προς το παρόν!


Share/Save/Bookmark

7 σχόλια:

Στέλιος 20 Απριλίου 2009 στις 10:34 μ.μ.  

Μα ασχολείσαι τώρα με όσους πλασάρουν αποτυχημένα τις οικολογικές ιδέες εδώ και δεκαετίες? Προσωπικά εγώ τον Τρεμόπουλο τον θυμάμαι χρόνια στη Θεσσαλονίκη να αποτυχαίνει να συγκεντρώσει ένα ευπρόσωπο ποσοστό.

Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Ερέτριας 21 Απριλίου 2009 στις 1:17 π.μ.  

Στέλιο, εγώ δεν ασχολήθηκα μαζί τους! Ενας κυρ-Στέφανος από τη Λαμία (ξέρω και το όνομά του και έχω και τη φωτό του αν θες, μιας και μίλησε για ρεμουλιασμένη φάτσα....)ασχολήθηκε μαζί μας!

Το μόνο που έκανα ήταν να ασχοληθώ με την προσπάθεια του Βήματος και γενικότερα κάποιων Μέσων να τον πλασσάρουν το κόμμα τους καθώς και να προειδοποιήσω πως θα έχουν την ίδια κατάληξη με το ΣΥΡΙΖΑ!

Τώρα για τον Τρεμόπουλο, τι να σου πως, εσύ θα ξέρεις περισότερα! Εγώ τώρα τελευταία τον έμαθα!

Πάντως ελικρινά δεν είχα σκοπό να ασχοληθώ με αυτούς αν και υπάρχουν πολλά θέματα που χρειάζονται διευκρίνηση από μέρους τους...

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΕΥΒΟΙΑΣ 23 Απριλίου 2009 στις 12:40 π.μ.  

Αγαπητοί κύριοι, αναρωτιέμαι ποιός πλασάρει αποτυχημένα τις ιδέες του? Ο Τρεμόπουλος που, κατα δήλωση σας είναι ένας άγνωστος,αλλά σε αυτόν οφείλεται και η αποκάλυψη του Πόρτο Καρράς (θυμόμαστε ή προτιμάμε να το ξεχάσουμε?)και συνέβαλλε στην αποκάλυψη του Βατοπεδίου ή ο Γιώργος Παπανδρέου που έχει διατελέσει υπουργός σε τρείς δεκαετίες, αλλά την "μικρη μελέτη" του δεν κατάφερε ούτε στο ελάχιστο να εφαρμόσει?
Προσωπικά δεν αμφιβάλλω οτι τέτοιες ιδέες είχε ο ΓΑΠ, αλλά τον πατριώτη μας αρχι-λομπίστα του λιθάνθρακα τον ρωτάει?
Μπορώ να σας φέρω πολλά τέτοια παραδείγματα από το ιστορικό του στελεχικόυ δυναμικόυ του ΠΑΣΟΚ και να αναρωτηθούμε μαζί με ποιους θα εφαρμόσει την πράσινη πολιτική του ο ΓΑΠ.
Επι του αρχικού σας κειμένου θέλω να σας επισημάνω οτι προβληματίζει η αντίληψη οτι οι πολίτες είναι "μαντρωμενοι" και οποιαδήποτε μετακίνηση, που ένα γκάλοπ μπορεί να παρουσιάζει , είναι κατασκεύασμα των κακών Μ.Μ.Ε. που πολεμάνε τον ΓΑΠ. Αυτά τα ολίγα και στην διάθεση σας για τις διευκρινίσεις που χρειάζεστε.

Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Ερέτριας 23 Απριλίου 2009 στις 1:31 π.μ.  

Αν από το αρχικό ποστ, κατάλαβες αυτο... τι να πώ? Μακριά από μας λογικές μαντριών και στάνης... Αλλά μακριά από μας και οι λογικές της χειραγώγησης της κοινής γνώμης.

Για άλλη μία φορά εξηγώ πως η ανάρτηση δεν αφήνει υπονούμενα για το κόμμα ούτε καν για τις δημοσκοπήσεις!

Οι δημοσκοπήσεις είναι αποτέλεσμα της ώθησης, την οποία θεωρώ ότι δίνουν τον τελευταίο καιρό το Βήμα και άλλα Μέσα, στους οικολόγους! Τώρα για να σου πω την αλήθεια, όμως το 5,5% όντως μου φάνηκε λιγάκι υπερβολικο! Έρχονται εκλογές σύντομα οπότε θα δούμε αν επιβεβαιωθεί.

Επίσης πρόσεξε από την αρχική ανάρτηση αυτό που λέω περί αναλώσιμότητας... Να προειδοποιήσω προσπάθησα. Μη θεωρείτε δεδομένη την στήριξη τους αλλά ούτε και τα ποσοστά. Γιατί μπορεί να πάθετε ότι έπαθε και ο ΣΥΡΙΖΑ. Από τη μία στιγμή στην άλλη ξεφούσκωσε και άρχισαν να το θάβουν (τα ίδια ακριβώς Μέσα που προηγουμένως τον εκθείαζαν)!


Όσο για το Βατοπέδι να σου υπενθυμίσω τις επιστολές προέδρων δικηγορικών συλλόγων στη Θράκη προς τον πρωθυπουργό, οι οποίοι ήταν στελέχη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σήμερα. Συνεπώς μην ακολουθείς λογική μονοπώλησης (όπως ο Σταμέλος) αυτή τη φορά για το θέμα της ανάδειξης του Βατοπεδίου.

Τέλος για το Γιώργο, που ακριβώς θα μπορούσε να εφαρμόσει τη μελέτη του? Στο ΥΠΕΞ ή στη σύντομη θητεία του στο ΥΠΕΠΘ? Πάντως και στα 2 τα πήγε περίφημα... Για αυτό λοιπόν θα σε παρακαλούσα να αφήσεις τη ρητορία της ΝΔ περί (και καλά) συνευθύνης σε όσα έκαναν προηγούμενες κυβερνήσεις, εκτός αν γνωρίζεις κατί περί συνδιαμόρφωσης των πολιτικών μαζί με το Σημίτη!

ΥΓ1: Ο Κουβέλης πιστεύω σίγουρα θα βοηθήσει (και πολλοί άλλοι που σήμερα δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε...)! Που ξέρεις? Μπορεί και ο Τρεμόπουλος!

ΥΓ2: Δυστυχώς δεν καταλαβαίνω ποιον εννοείς λέγοντας αρχιλομπίστα του Λιθάνθρακα. Αλλά λόγω του γεγονότος ότι ο ΓΑΠ αυτή τη στιγμή δε χρωστάει σε κανέναν (μα κάνάναν!) πιστευω πως δε θα χρειαστεί και την άδειά του, όποιος κι αν είναι αυτος!

ΥΓ3: Τις διευκρινήσεις θα τις προτιμούσα μεσω mail και θα το λάβεις σύντομα!

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΕΥΒΟΙΑΣ 23 Απριλίου 2009 στις 12:29 μ.μ.  

Αγαπητοί Κύριοι,
Θα σας παρακαλούσα να αναρτήσετε τα δημοσιευματα του Βήματος που κατα τη γνώμη σας προωθούν τους Οικολόγους Πράσινους. Προσωπικά έχω εντοπίσει ελάχιστα δημοσιευματα της εν λόγω εφημερίδας και δεν θα έλεγα οτι λειτουργεί ως μέσο υποστήριξης του πολιτικού μας φορέα.
Τα περί προειδοποίησης (και άρα, ανιδιοτελούς αναφοράς στο θέμα) δεν θα τα σχολιάσω, σας ευχαριστώ όμως για το ανυπόκριτο ενδιαφέρον σας.
Ο διάλογος μαζί σας έχει ενδιαφέρον, αλλά παρακαλώ να μην παραποιείτε τίς απόψεις μου. Στην φράση μου "ΣΥΝΕΒΑΛΛΕ στην αποκάλυψη του Βατοπεδίου" που διακρίνετε προσπάθεια μονοπώλησης της ιστορίας? Βέβαια στο θέμα του Πόρτο Καρράς και την πολιτική αγυρτία του Πάχτα και των υπόλοίπων βουλευτών σας, που είχαν υπογράψει τη Ντροπολογία, ο χώρος σας μάλλον δεν συνέβαλλε στην αποκάλυψη του.
Επίσης θέλω να σας επισημάνω οτι το Υπουργικο Συμβούλιο συνδιαμορφώνει την κυβερνητική πολιτική, πόσο μάλλον ο ΓΑΠ, βασικός υπουργός, γιός του ιδρυτή και, απο το 2000, γνωστό τοις πάσι οτι θα ήταν ο επόμενος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.Αλήθεια απορώ: Στην Κυβερνητική Επιτροπή πήγαινε, μιλούσε μόνο για τα εξωτερικά και έφευγε?
Κλείνοντας σας ευχαριστώ για τον διάλογο και για το προσωπικό σας μήνυμα.


Υ.Γ.
"Στο Αλιβέρι θα πάρω θέση υπέρ της δημιουργίας Λιθανθρακικής μονάδας εκεί γιατί θεωρώ ότι εξυπηρετεί το τοπικό και δημόσιο συμφέρον ή ίδρυση τέτοιας μονάδας από την ΔΕΗ." Ποιός το έχει δηλώσει?

Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Ερέτριας 23 Απριλίου 2009 στις 2:36 μ.μ.  

Η θέση του Γιώργου δεσμεύει το κίνημα για το λιθάνθρακα!

Σε παραπέμπω σε ομιλία του στη Χαλκίδα!

http://pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/709fde16-67e0-49f8-94fb-873f0ffdeae7

Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Ερέτριας 23 Απριλίου 2009 στις 3:06 μ.μ.  

Α! Η Ελλάδα (ευτυχώς ή δυστυχώς) έχει καθαρά πρωθυπουργοκεντρικές κυβερνήσεις. Τα υπουργικά συμβούλια ήταν κατά το παρελθόν (περισσότερο επί ΝΔ, αλλά και επί ΠΑΣΟΚ) μάλλον διακοσμητικά!

Όσον αφορά το Πόρτο Καρρας, άμεσα διώχθηκε από υποψήφιος βουλευτής, για να μπορέσει να διαλευκανθεί το ποινικό κομμάτι της υπόθεσης. Μάλιστα η υπόθεση στα δικαστήρια κατέληξε σε αθώωση του... Ο Γιώργος μάλιστα δήλωσε από την πρώτη στιγμή στην αντιπολίτευση πως θα συνεισέφερε στην διαλεύκανση όλων των υποθέσεων που αφορούν σε χρόνια διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, αλλά έλαβε μία άκρως αλλαζονική απάντηση από τον Καραμανλή!!

Τα υπόλλοιπα στο mail!

eXTReMe Tracker
free hit counters

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP