Σάββατο 18 Απριλίου 2009

Αφού απέτυχε η απόπειρα με το ΣΥΡΙΖΑ τώρα στράφηκαν στους οικολόγους...

Αφού είδαν ότι το εγχείρημα να πλήξουν το ΠΑΣΟΚ και τον Παπανδρέου (προβάλλοντας συνεχώς το ΣΥΡΙΖΑ, παρουσιάζοντας τον Τσίπρα ως τον "Elvis" της πολιτικής ζωής της χώρας και κατ' επέκταση "φουσκώνοντας" τα ποσοστά του) απέτυχε, τώρα οι γνωστοί- άγνωστοι, κουκουλοφόροι της εκδοτικής και δημοσιογραφικής πιάτσας επιχειρούν να κάνουν το ίδιο με τους Οικολόγους...

Πέραν από τη δημοσκόπηση στην οποία εμφανίζονται να βρίσκονται πάνω από το ΛΑΟΣ και μία ανάσα πίσω από ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ (!?) στην πρόθεση ψήφου των ευρωεκλογών, η εφημερίδα συνήθης ύποπτος, παρουσιάζει και ολοσέλιδο αφιέρωμα (που πληρωμένη καταχώρηση να ήταν περισσότερο εκθειαστικό δε θα μπορούσε να είναι!). Μάλιστα εκεί αναφέρεται καθαρά ο στόχος τους μιλώντας για έναν νέο ΣΥΡΙΖΑ!

Η στόχευση τους είναι δεδομένη. Να είναι όσο το δυνατόν πιο μικρή η νίκη του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές του Ιουνίου (έτσι ώστε να δημιουργηθεί αρνητικό κλίμα στο ΠΑΣΟΚ αλλά και να παραμείνει στη ΝΔ αρχηγός ο φθαρμένος Καραμανλής) με απώτερο στόχο τη μη επίτευξη αυτοδυναμίας στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Και αυτό με δύο τρόπους μπορεί να επιτευχθεί. Με συμψηφισμό σκανδάλων και υποθέσεων (βλ. εδώ και εδώ) που δημιουργεί κλίμα απαισιοδοξίας και αγανάκτησης από μέρους του κόσμου προς όλο το πολιτικό σύστημα, και με προώθηση κάποιου πολιτικού σχηματισμού ως κάτι το φρέσκο, το νέο, το καινούργιο ίσως και το αναλώσιμο (τι κι αν σε λίγο καιρό θα τον έχουν οι ίδιοι "κάψει" και θα τον κατακρίνουν για την αδυναμία του να συγκρατήσει τα μεγάλα ποσοστά...).

Update: Το λέει και το pressmme.


Share/Save/Bookmark

2 σχόλια:

mountain-oiti 20 Απριλίου 2009 στις 10:22 π.μ.  

Αυτό που εισπράττουμε "δημοκρατικά" είναι ότι, ό,τι δεν είναι στη λογική της λαμογιάς και της διαπλοκής, των ρουσφετιών, του Ν.1262 (τον έχετε αξιοποιήσει καλά εσείς εκεί στην Εύβοια...) και των νέων τζακιών, των μηχανισμών των βουλευτών και των κομματικών προτύπων του ΠαΣοΚ, που ζήσαμε τόοοοοσα χρόνια, του ΘΑ και των υποσχέσεων χωρίς αντίκρυσμα, των Ολυμπιακών Αγώνων και του Χρηματιστηρίου και της άμβλυνσης των αξιών και των κοινωνικών προτύπων, ό,τι λοιπόν δεν είναι σ' αυτό το "πλαίσιο αρχών", δεν έχει δικαίωμα ζωής, δεν έχει δικαίωμα να υπάρχει, δεν έχει δικαίωμα να διεκδικεί θέση στην πολιτική σκηνή. Όταν ο κόσμος λέχει ΟΧΙ στις μονοκομματικές κυβερνήσεις, πρέπει να ξέρετε ότι έχει στο μυαλό του την αλαζονία των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Αναλογιστείτε λίγο το τί γράφετε, κοιταχτείτε λίγο στον καθρέφτη να δείτε τη ρεμουλιασμένη φάτσα σας και τη διαπλεκόμενη, και μετά να μιλήσετε για πολίτες που αγωνίζονται για ιδανικά και νέες αξίες, που έχει ανάγκη σήμερα η κοινωνία μας και ο πλανήτης. Ντροπή και μόνο για τις "αυθόρμητες" σκέψεις σας από μια επίσημη οργάνωση του ΠαΣοΚ. Δείχνει το επίπεδο της πολιτικής σας και της αλαζονικής σας πρακτικής...

Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Ερέτριας 20 Απριλίου 2009 στις 1:17 μ.μ.  

@ mountain-oiti

Μάλλον δε θα διάβασες το σωστό ποστ για να γράφεις αυτά που γράφεις!

Διαφωνεις με το γεγονός ότι πολλά Μέσα αξιοποίησαν το ΣΥΡΙΖΑ για την επίτευξη των δικών τους προσωπικών και επιχειρηματικών στόχων; Επίσης διαφωνείς με το γεγονός ότι μόλις άρχισε να ξεφουσκώνει (σαν τρύπιο μπαλόνι που το παραφούσκωσαν) άρχισαν να τον Κατηγορούν?

Επίσης διάβασες την εφημερίδα για να μπορέσεις να έχεις μια ολοκληρωμένη άποψη για την ανάρτησή μου.

Πες μου που ακριβώς αφήνω αιχμές για το κομμα των οικολόγων, ή για τα άτομα τα οποία δηλώνουν πως θα τους ψηφίσουν.

Όσον αφορά τα περι λαμογιας διαπλοκής και ρουσφετιών τα οποία ξέρουμε καλά στην Ευβοια όπως ισχυρίζεσαι, σε παρακαλώ να μου τα αναφέρεις ένα προς ένα. Με αοριστείες τέτοιου ίδους απαξιώ να ασχοληθώ!

Όσο για τις σκέψεις τις οποίες ισχυριζεσαι πως δεν είναι αυθόρμητες τα παραβλέπω! Το blog μας ήταν το πρώτο που έγραψε κάτι για το θέμα και η ουσία της ανάρτησης προήλθε (σε διαβεβαιώ) από την ανάγνωση της συγκεκριμένης εφημερίδας και μόνο!

Τέλος θα σου υπενθυμίσω πως σήμερα είναι κυβέρνηση η ΝΔ. Το ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρος του, πάμπολλες φορές έχει κάνει προτάσεις για σύσταση εξεταστικης επιτροπής για τη διερεύνηση ΟΛΩΝ των σκανδάλων (ακόμη και αυτών που αφορούν την περίοδο της διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ).

ΥΓ: Σε διαβεβαιώ πως για τις ίδιες αξίες και ιδανικά, αλλά και για την προστασία του πλανήτη αγωνίζονται πολίτες αυτής της χώρας απ'όλους τους πολιτικούς χώρους. Συνεπώς τα περι αλαζονικής πρακτικής σου τα επιστρέφω πάραυτα!

eXTReMe Tracker
free hit counters

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP