Παρασκευή 3 Απριλίου 2009

Κυβέρνηση πολλών ταχυτήτων...

Ο κ Καραμανλής και η Κυβέρνηση κατά την προηγούμενη θητεία τους, όταν προέκυψε ένα αντίστοιχο δικαστικό θέμα με αυτό του Παυλίδη (οι κατηγορίες εναντίον του Π. Μαντούβαλου) τότε ανάγκασε το βουλευτή σε παραίτηση και δήλωσε πως θα τον δεχόταν πίσω μόλις λυνόταν το θέμα.

Λίγους μήνες αργότερα, ήρθε το σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Σε αυτό, αρχικά δήλωσε πως δεν υπήρχε λόγος για εξεταστική (μιας και θα δυσχέραινε τις έρευνες της δικαιοσύνης!!!??) ή προανακριτική επιτροπή και μετά από λίγες εβδομάδες προχωρά σε πρόταση για εξεταστική (χωρίς ουσιαστικά να έχει αλλάξει τίποτα) στην οποία βγαίνει πόρισμα από την πλευρά της ΝΔ το οποίο ουσιαστικά αθωώνει τους πάντες και δηλώνει και πάλι πως δεν υπάρχει λόγος για σύσταση προανακριτικής.

Σήμερα, η κυβέρνηση δεν ωθεί το βουλευτή της (Α. Παυλίδη), ο οποίος αντιμετωπίζει παρόμοιες κατηγορίες, σε παραίτηση, αλλά παρόλα αυτά δηλώνει θετική στην πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής προτρέποντας (άκουσον - άκουσον) την ψήφο κατά συνείδηση στους βουλευτές της (αυτό δηλαδή που βάση του Συντάγματος οφείλουν να κάνουν!!).

Πρόκειται συνεπώς για μία κυβέρνηση δύο, ή για την ακρίβεια πολλών ταχυτήτων που δεν έχει συγκεκριμένες σταθερές θέσεις αλλά βαδίζει με τον τρόπο σκέψης του "βλέποντας και κάνοντας"...


Share/Save/Bookmark
eXTReMe Tracker
free hit counters

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP