Σάββατο 7 Μαρτίου 2009

Ο Gordon Brown και οι εν ελλάδι εχθροί του...

Είμαστε όλοι μάρτυρες εδώ και λίγους μήνες της συνεχούς επίθεσης κάποιων ελληνικών μέσων στον Γκόρντον Μπράουν. Κυρίως το Mega-λο κανάλι, το οποίο και είναι το πιο έγκυρο σε ότι έχει να κάνει με τα νέα του εξωτερικού, περνάει από κόσκινο κάθε του κίνηση, κυρίως σε ότι έχει να κάνει με τα οικονομικά, υιοθετώντας εξ' ολοκλήρου τη ρητορεία των Συντηρητικών, του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Ηνωμένου Βασιλείου.

Και αν ίσως αναρωτηθείτε εμένα τι με ενδιαφέρει τι γίνεται στην άλλη άκρη της Ευρώπης, ή αν υποψιάζεστε ότι υπερασπίζομαι τους Εργατικούς λόγω κομματικής αλληλεγγύης σας λέω πως κάνετε λάθος.

Ο Γκόρντον Μπράουν από την ανάληψη της ηγεσίας των Εργατικών και της πρωθυπουργίας της χώρας του, αποτέλεσε την ευχάριστη έκπληξη στη διεθνή διπλωματική σκηνή σε ότι έχει να κάνει με τα ελληνικά συμφέροντα. Μόλις λίγες εβδομάδες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του αποκατέστησε πλήρως τις διπλωματικές σχέσεις της χώρας του με την Κυπριακή Δημοκρατία (οι οποίες είχαν διαταραχθεί κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης Μπλερ) σχεδόν ταυτιζόμενος με τις θέσεις Ελλάδας και Κύπρου. Επίσης, πριν από λίγους μήνες, όταν ο κ Καραμανλής αποφάσισε να ασκήσει Βέτο στην ενταξιακή πορεία της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, η Μ. Βρετανία, μέσω του πρωθυπουργού της κράτησε στάση ουδετερότητας, κάτι που προφανώς ήταν διακριτική υποστήριξη στις ελληνικές θέσεις.

Και αν αυτά δε σας φαίνονται πολύ σημαντικά, σας υπενθυμίζω πως επί Τονι Μπλερ, ουδέποτε είχε λάβει η χώρα μας τέτοιου είδους υποστήριξη. Κάθε άλλο μάλιστα. Η σύζυγος του κ Μπλερ ήταν συνήγορος υπεράσπισης όσων Βρετανών είχαν αγοράσει ελληνοκυπριακή γη στα κατεχόμενα και το ψευδοκράτος για τις υπηρεσίες της της έχει προσφέρει εξοχικό στην αυτοαποκαλούμενη Τουρκική Δημοκρατία της Βορείου Κύπρου. Γενικότερα σε όλους τους οργανισμούς και την ΕΕ πάντοτε βρισκόταν απέναντι στις ελληνικές θέσεις, και σε ότι έχει να κάνει με την Κύπρο και τα ελληνοτουρκικά αλλά και σε ότι έχει να κάνει με το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

Συνεπώς καλά θα κάνουμε να λαμβάνουμε πιο σοβαρά υπόψιν μας το συμφέρον της χώρας μας πριν ξεκινήσουμε να αναφερόμαστε με υποτιμητικά σχόλια σε κάποιον πολιτικό αρχηγό άλλης χώρας...


Share/Save/Bookmark
eXTReMe Tracker
free hit counters

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP