Σάββατο 7 Μαρτίου 2009

5 χρόνια "Νέας"... Διακυβέρνησης!!

Αφιέρωμα στο έργο που αφήνει πίσω της η σεμνή και ταπεινή διακυβέρνηση, μετά την επάνίδρυση του κράτους 5 χρόνια πριν!



Άμυνα και Εξωτερική πολιτική: 1) Αποδοχή του προσχεδίου επίλυσης του σκοπιανού με διπλή ονομασία Δημοκρατία της Μακεδονίας-Σκόπια. Και διπλή ονομασία και ένα όνομα το οποίο κάθε άλλο παρά γεωγραφικό προσδιορισμό περιέχει. 2) Αμυντικές ασκήσεις με το Ισραήλ ως προετοιμασία τους για ενδεχώμενο πόλεμο με το Ιραν. 3) Παραχώρηση για ασκήσεις του Νοτίου Αιγαίου στη Ρωσία, η οποία και προχώρησε σε κοινές ασκήσεις με την Τουρκία(!).


Υγεία: 1) Δεν υπάρχουν γλωσσοπίεστρα (!), γάζες και φάρμακα στα νοσοκομεία όλης της χώρας. Μείωση των δαπανών. 2) Στα αζήτητα το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για κατασκευή νέων κέντρων υγείας και νοσοκομείων


Απασχόληση: 1) Αύξηση των ορίων ηλικίας κυρίως στις γυναίκες αλλά και στους άνδρες. 2)Προκήρυξη εθελούσιων εξόδους στις διάφορες ΔΕΚΟ που επιβαρύνουν επιπλέον τα ταμεία (αφού συνταξιοδοτούνται άτομα στα 40 τους χρόνια). 3) Έκδοση των περίφημων δομημένων ομολόγων (αυτό είναι του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών) τα οποία αγοράστηκαν από σχεδόν όλα τα ασφαλιστικά ταμεία (αυτό είναι του απασχόλησης...) χωρίς κανέναν, το τονίζω, κεντρικό σχεδιασμό...




Ναυτιλία: 1) Πολλά νησιά της άγονης γραμμής μένουν για μήνες χωρίς πλοίο, 2) Οι γραμμές που συνδέουν τη Θεσσαλονίκη με τα νησιά του Αιγαίου υπολειτουργούν, 3) Απελευθέρωση ναύλων με αποτέλεσμα την αύξηση της τιμής των εισιτηρίων, 4)κατάργηση της 35ετίας με αποτέλεσμα διπλό: σαπιοκάραβα στο Αιγαίο, μείωση νέων παραγγελιών που θα τόνωνε το τομέα της ναυπήγησης πλοίων. 5) Σκάνδαλο με μίζες του συνεργάτη του Αριστοτέλη Παυλίδη


Παιδεία: 1) Μείωση των δαπανών για την παιδεία. Φρούδες υποσχέσεις για 5%. 2) Παραβίαση της ανωνυμίας των εξεταζόμενων στις πανελλήνιες (σε γραπτά των Αγγλικών σε εξεταστικό κέντρο της Θεσσαλονίκης). 3) Χωρίς σχεδιασμό η βάση του 10 με αποτέλεσμα την υπολειτουργία πολλών περιφερειακών σχολών (ΑΕΙ και ΤΕΙ) και στροφή των νέων προς τη ιδιωτική εκπαίδευση.


Αγροτικής ανάπτυξης τροφίμων: 1) Κατάργηση των ελαχίστων τιμών που προστάτευαν τους παραγωγούς. 2) Αποτυχία στο να δημιουργηθεί μια νέα στρατηγική αφού οι κοινοτικές επιδοτήσεις σταματούν το 2013 και μας βρίσκουν απροετοίμαστους. 3) Σκάνδαλο με το ηλιέλαιο από την Ουκρανία


Ανάπτυξης: 1) Η ακρίβεια πέρα από κάθε προηγούμενου... 2) Παρέλαβαν ΔΕΗ με κέρδη 300 εκ € και σήμερα παρουσιάζει ζημίες 300 εκ € (παρ όλες τις αυξήσεις των τιμολογίων) Πρόβλημα με το μελλοντικό σχεδιασμό της ΔΕΗ και κίνδυνος ενδεχόμενου μπλακάουτ. 3) Περιβαλλοντικά πρόστιμα για τη ΔΕΗ από την ΕΕ. 4) Υστέρηση στην ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της πράσινης κατασκευής (και μετατροπής) κτηρίων.


Εσωτερικών: 1) Καταστρατήγηση των κανόνων του ΑΣΕΠ με την εισαγωγή της προσωπικής συνέντευξης που μετρά όσο και όλα τα υπόλοιπα προσόντα αθροιστικά έτσι ώστε να προσλαμβάνονται τα δικά τους παιδιά. 2) Ο πολυδιαφημισμένος Καποδίστριας 2 στα χαρτιά, υποχρηματοδοτηση των ΟΤΑ


ΠΕΧΩΔΕ: 1) Κατηγορηθήκαμε από τον ΟΗΕ και τον επίτροπο της ΕΕ Σταύρο Δήμα (φαντάσου να μην ήταν και Έλληνας και Νεοδημοκράτης) για μη τηρηση του πρωτοκόλλου του Κυότο. 2) Τα δημόσια έργα, για τα οποία είχε κατηγορηθεί οτι το ΠΑΣΟΚ τα εκχωρεί προς λίγους και εκλεκτούς (αποκαλώντας μάλιστα ο ίδιος ο Καραμανλής μέσα στη βουλή και τον Κώστα Σημίτη αρχιερέα της διαπλοκής), εκχωρούνται προς τους ίδιους λίγους και εκλεκτούς.(αυτό θα πει συνέπεια...) Μάλιστα μεγαλοκατασκευαστής που υπήρξε από τους ισχυρότερους υποστηρικτές της ΝΔ κατήγγειλε ότι του ζήτησαν μίζα από τον ΟΕΚ για να τον πληρώσουν για έργο το οποίο είχε αναλάβει, (αν και ο εν λόγω οργανισμός ανήκει σε άλλο υπουργείο μπήκαν όλα τα θέματα των κατασκευαστών εδώ). Άλλος μεγαλοκατασκευαστής-μεγαλοεκδότης πήρε χωρίς διαγωνισμό την επέκταση της Αττικής Οδού.


Μεταφορών και Επικοινωνιών: 1)Μείωση των δρομολογίων του ΟΣΕ, αναγγελία για περαιτέρω συρρίκνωση του. Διόγκωση των ζημιών των ΔΕΚΟ (πχ σε ΟΣΕ ΕΘΕΛ και ΗΛΠΑΠ οι αθροιστικές ζημίες το 2003 ήταν 700 εκατομμύρια και το 2007 έκλεισαν στα 955 εκατ, δηλ 35% αύξηση) 2) Πλήρης Ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ, μιας κερδοφόρας εταιρείας, της μεγαλύτερης εταιρείας τηλεπικοινωνιών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη (που πρωωθούσε τα Ελληνικά συμφέροντα στην περιοχή). 3) Ολυμπιακή: φρούδες ελπίδες για ενδιαφέρον Qatar, Etihad η “κάποιας μεγάλης ευρωπαϊκής εταιρείας αερομεταφορών”. Ευτυχώς ενδιαφέρθηκε η MIG η οποία και παρουσιάστηκε ως επίτευγμα της κυβέρνησης. Ταυτόχρονα αξιολογήθηκε από την κυβέρνηση ως σοβαρή επενδυτική πρόταση, κάτι που δεν ίσχυε λίγους μόλις μήνες πριν που η ίδια εταιρεία είχε κάνει πρόταση στρατηγικής συνεργασίας για τον ΟΤΕ (τότε είχε χαρακτηριστεί αναξιόπιστη και όχι ελληνική). Μάλιστα έγινε και ειδική νομοθεσία για να της απαγορευτεί περαιτέρω αύξηση του ποσοστού της στον ΟΤΕ, κατά παράβαση του ευρωπαϊκού δικαίου. Σήμερα βέβαια δεν ισχύουν αυτά: και αρκούντως ελληνική κρίνεται και αξιόπιστη.... (Η συνέπεια είναι βασικό και σταθερό χαρακτηριστικό...)


Δημόσιας Τάξης: 1) Δημιουργία κλίματος ανασφάλειας. 2) Υπό διάλυση η Πυροσβεστική και η Αστυνομία αφού μετατάχθηκαν η αποστρατεύτηκαν έμπειρα και ικανά στελέχη (με αποτέλεσμα τις πυρκαγιές του 2007 αλλά και την εμφάνιση μιας μορφής τρομοκρατίας άγνωστη μέχρι τώρα στην Ελλάδα, το αντάρτικο πόλεων), 3) Γελοιοποίηση της χώρας από διάφορα τραγικά περιστατικά όπως η δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, αλλά και ιδιωτικού φρουρού της Αμερικάνικης πρεσβείας. 4) Σκάνδαλο Πακιστανών 5) Σκάνδαλο Υποκλοπών (συνυπεύθυνο το μεταφορών και επικοινωνιών)



Επικρατείας: Μοίρασμα της κρατικής διαφήμισης σε διάφορα μέσα όπως η Αυριανή, η Χώρα και το Άρθρο, δυσανάλογα ως προς τις πωλήσεις τους! δείτε και εδώ.



Τελευταίο αλλά όχι έσχατο... Οικονομία: Δεν ξέρω τι να πρωτοαναφέρω οπότε δείτε εδώ.


Το χειρότερο; Η επανίδρυση, δυστυχώς, συνεχίζεται αφού δεν υπάρχει η πολιτική ευθιξία για ανάληψη των πολιτικών ευθυνών για την πλήρη αποτυχία και άμεση προκήρυξη εκλογών.



ΥΓ1: Σίγουρα θα έχω ξεχάσει κάτι οπότε μη διστάσετε να στείλετε mail και θα προστεθεί άμεσα!


ΥΓ2: Μην πείτε και του χρόνου!


Share/Save/Bookmark
eXTReMe Tracker
free hit counters

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP