Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

Η Νέα... Μιζέρια!

Παρακολουθούμε τα τελευταία πέντε χρόνια, αλλά κυρίως τους τελευταίους μήνες με την ανάκυψη της διεθνούς κρίσης, τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας όπου σταθούν και όπου βρεθούν να κατηγορούν όσους καταθέτουν προτάσεις, πριν καν μελετήσουν αν είναι θετικές ή αρνητικές, και να δηλώνουν μετά βδελυγμίας πως αυτές είναι ανέφικτες. Το γνωστό σε όλους μας “και που θα βρεθούν τα λεφτά;” έχει πλέον προστεθεί στις ατάκες των περισσότερων, αν όχι όλων, βουλευτών, υπουργών και υποστηρικτών της όπως επίσης και το “πρέπει να επιλέξουμε στάση υπευθυνότητας” υπονοώντας την απραξία της κυβερνητικής πολιτικής.


Δεν ξέρω αν το γνωρίζουν τα στελέχη της επικοινωνιακής πολιτικής της κυβέρνησης και ο πρωθυπουργός, αλλά είναι γνωστό πως στην οικονομία η ψυχολογία (το λεγόμενο κλίμα) είναι πρωταρχικής σημασίας. Με μία διεθνή κρίση δηλαδή στο κατώφλι της Ελλάδος και μετά από πέντε χρόνια αποτυχημένης, εκ των πραγμάτων, οικονομικής πολιτικής δεν αφήνουν περιθώρια στο λαό για αισιοδοξία. Κάτι που ίσως να είναι ακόμη χειρότερο από την ίδια την αποτυχημένη πολιτική και την μη ύπαρξη σχεδίου, αφού η ψυχολογία των πολιτών χειροτερεύει, με αποτέλεσμα τον περαιτέρω περιορισμό των καταναλωτικών δαπανών (εν αναμονή δυσκολότερων ημερών) και άρα δημιουργία φαύλου κύκλου όπου το αρνητικό κλίμα δημιουργεί κρίση και η κρίση δημιουργεί αρνητικό κλίμα.

Συνεπώς ας αφήσει η κυβέρνηση τη ρητορεία που προκαλεί την εντύπωση πως δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για να αποφύγουμε τις συνέπειες της κρίσης. Κατανοούμε πως η εν λόγω φρασεολογία χρησιμοποιείται με μόνο σκεπτικό την ανάσχεση της αναπόφευκτης και επικείμενης κατάρρευσής της αλλά δυστυχώς ταυτόχρονα βλάπτει και τον τόπο.


Share/Save/Bookmark
eXTReMe Tracker
free hit counters

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP