Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

"Κοιτάξτε και προς Εύβοια, όπως κοιτάξατε την Ηλεία"

Ο Νομάρχης Εύβοιας, Θανάσης Μπουραντάς καλεί τη νέα κυβέρνηση, να δείξει την ίδια αντιμετώπιση και στο νομό μας, όπως έπραξε με την Ηλεία, αφού τα προβλήματα απο τις πλημμύρες είναι τεράστια.

Όπως δήλωσε στο Eviaportal ο Θανάσης Μπουραντάς, η Εύβοια υπέστει τεράστιες ζημιές σε υποδομές κυρίως απο τις πρόσφατες πλημμύρες, παρά απο τις πυρκαγιές, οι οποίες βέβαια κατέστρεψαν απέραντες εκτάσεις φυσικού κάλλους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Ήδη ο Νομάρχης έχει στείλει επιστολή προς τον Πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους υπουργούς, στην οποία επισημαίνε ιτις καταστροφές απο τις πλημμύρες στην Εύβοια και ζητά άμεση παρέμβαση, για να προλάβουμε τα χειρότερα. Μάλιστα, έχει ζητήσει συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών, κ.Ρέππα για αυτό το θέμα, καθώς και για τα ζητήματα που αφορούν στο οδικό δίκτυο του νομού. Επιπλέον, ο κ.Μπουραντάς υποστηρίζει ότι είναι κοροϊδία τα χρήματα που υποσχέθηκαν στη ΤΕΔΚΕ απο το ΕΣΠΑ για άμεσες επεμβάσεις στις πληγείσες περιοχές απο τις πλημμύρες, δεδομένου ότι τέτοιου είδους έργα απαιτούν χρονοβόρες διαδικασίες σύνταξης μελετών.

"Το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα απο Εθνικούς Πόρους. Αν δεν γίνει άμεσα διευθέτηση των χειμάρρων σε μια επόμενη μεγάλη βροχόπτωση δεν μας σώζει τίποτα..." δήλωσε ο κ.Μπουραντάς, επισημαίνοντας παράλληλα "Μηχανήματα της Νομαρχίας και μισθωμένα δουλεύουν στο Λήλαντα ποταμό και τον Μανικιάτη - Στόμιο, ώστε να υπάρξει διευθέτηση της κοίτης των ποταμών και να προλάβουμε νέες καταστροφές. Δεν αρκούν όμως μόνο τα δικά μας μηχανήματα. Απαιτείται μέριμνα της πολιτείας"

Πηγή


Share/Save/Bookmark
eXTReMe Tracker
free hit counters

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP