Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

Η αλλαγή του αναπτυξιακού μοντέλου είναι επιβεβλημένη!

Το Blog Action Day είναι ένα (ακόμη) παγκόσμιο διαδικτυακό γεγονός. Φέτος αυτό έχει θέμα την κλιματική αλλαγή. Σήμερα λοιπόν όσα blogs έχουν δηλώσει συμμετοχή σε αυτό το γεγονός (μεταξύ αυτών και εμείς) ασχολούνται με θέματα που άπτονται αυτής αλλά και θέματα περιβάλλοντος γενικότερα.

Σήμερα, η πολύ κακή κατάσταση τόσο της ελληνικής όσο και της παγκόσμιας οικονομίας, δε θα πρέπει να αποτελέσει άλλοθι για την καθυστέρηση της αναπτυξιακής στροφής την οποία δειλά- δειλά αρχίζουν να κάνουν όλο και περισσότερες χώρες.

Μπορεί να φαίνεται περίεργο σε μία τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία να ασχολούμαστε με θέματα για πολλούς δευτερεύοντα. Όμως πόσο δευτερεύοντα είναι στην πραγματικότητα τα θέματα αυτά;

Από τη μία οι πάμπολλες και διαρκώς αυξανόμενες οικολογικές καταστροφές (πυρκαγιές, πλημμύρες κοκ) και από την άλλη ο συνδυασμός κακών επιχειρηματικών πρακτικών με την έλλειψη επαρκών ελέγχων δημιουργούν μία κατάσταση που θα οδηγήσει με μαθηματική βεβαιότητα στην καταστροφή.

Το ΠΑΣΟΚ συνεπώς δε θα πρέπει λόγω των δημοσιονομικών (και όχι μόνο) προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα να βάλει σε δεύτερη μοίρα το πρόγραμμα της πράσινης ανάπτυξης, κάτι που ουσιαστικά μπορεί να αποτελέσει αναπτυξιακό μοντέλο , προνομιακό για την Ελλάδα άλλωστε. Παράλληλα ο Γ Παπανδρέου χρησιμοποιώντας την επιρροή του τόσο ως πρωθυπουργός όσο και ως πρόεδρος της σοσιαλιστικής διεθνούς θα πρέπει με τη συμμετοχή του στη διάσκεψη της Κοπεγχάχης να έχει έναν ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση του διαδόχου του πρωτοκόλλου του Κυότο και στην αποδοχή του από όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες.


Share/Save/Bookmark
eXTReMe Tracker
free hit counters

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP