Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

Και ο Συνασπισμός στη βουλή, και το ΠΑΣΟΚ με αυτοδυναμία!

Τις τελευταίες μέρες παρατηρούμε να αναπτύσσεται μία συζήτηση για το κατά πόσον το ΠΑΣΟΚ θα έχει αυτοδυναμία και αυτό πάντοτε σε σχέση με το αν θα καταφέρει να μπει ο ΣΥΝ στη βουλή.

Η συζήτηση όμως γίνεται σε λάθος βάση!

Γιατί δηλαδή το ένα αποκλείει το άλλο? Και ο Συνασπισμός πρέπει να μπει στη βουλή, αλλά και το ΠΑΣΟΚ να έχει αυτοδυναμία. Σε διαφορετική περίπτωση λίγα θα έχουν αλλάξει.

Μπορεί ο Συνασπισμός να ποδηγετείται από τις υπόλοιπες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, που τον ωθούν σε μία λογική σχεδόν πανομοιότυπη με αυτή του ΚΚΕ, αλλά λίγο πιο... light (εξισώνοντας τα ανόμοια και τσουβαλιάζοντας τους πάντες και τα πάντα...) αλλά η έλλειψη των προοδευτικών φωνών (που ευτυχώς βρίσκονται ακόμα εκεί!) από το επόμενο κοινοβούλιο θα είναι εμφανής.

Οι εκλογές αυτές πρέπει να σηματοδοτήσουν με κάθε τρόπο την αλλαγή του κλίματος στην Ελλάδα! Δεν πρέπει να δώσουν μία οριακή νίκη στο ΠΑΣΟΚ, αλλά ισχυρή νίκη σε όλες τις δυνάμεις της προόδου και ισχυρή αυτοδυναμία στο ΠΑΣΟΚ. Μόνο με αυτό τον τρόπο θα έχει εμπεδωθεί η καταδίκη των αντιλαϊκών και βαθύτατα ταξικών πολιτικών που ακολούθησε η ΝΔ και ο Κ Καραμανλής την τελευταία 5ετία.

Το ΠΑΣΟΚ, και ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου άλλωστε, έχει δηλώσει πως ασχέτως αυτοδυναμίας θα επιζητήσει τη συναίνεση και τη συνεργασία με όλες τις προοδευτικές δυνάμεις του επόμενου κοινοβουλίου Ή τουλάχιστον με όσες καταφέρουν να ξεπεράσουν τις αγκυλώσεις τους βάζοντας το καλό του τόπου πάνω απ'όλα...


Share/Save/Bookmark

1 σχόλια:

Ανώνυμος,  7 Σεπτεμβρίου 2009 στις 7:56 μ.μ.  

ΜΠΡΑΒΟ ΣΥΝΤΡΟΦΕ,ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ.ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ.

eXTReMe Tracker
free hit counters

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP