Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

Η ομηρία της πολιτικής…

Κάθε νοήμων άνθρωπος, ξέρει ότι σε αυτές τις εκλογές δεν «παίζεται» ποιο κόμμα θα είναι πρώτο. Αυτό έχει κριθεί καιρό τώρα και είναι το ΠΑΣΟΚ. Αυτό το ξέρουν οι πάντες, το κόμμα της ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ τα ΜΜΕ, τους εργοδοτικούς φορείς και οι εργαζόμενοι. Ο ίδιος ο κ. Καραμανλής το Σαββατοκύριακο στην ΔΕΘ, το αποδέχθηκε. Η είδηση του Σαββατοκύριακου δεν είναι το νέο πρόγραμμα του κ. Καραμανλή και τα «μέτρα» του, είναι ότι δεν θα παραιτηθεί από Αρχηγός της ΝΔ. Η 5η Οκτωβρίου θα τον βρει αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τον πρόδωσε η γλώσσα του. Πως μπορούμε να ερμηνεύσουμε την απάντηση του; «Θα ψηφίσουμε Παπούλια. Αν προταθεί άλλο πρόσωπο θα το εκτιμήσουμε».

Σε μια άλλη χρονική στιγμή η απάντηση σε αυτό το ερώτημα, από ένα Πρωθυπουργό, οποίος διεκδικεί και νέα θητεία και μετά τις εκλογές θα ήταν άλλη. Αλήθεια από ποιο μπορεί να γίνει πρόταση Προέδρου της Δημοκρατίας; Η απάντηση είναι μία, από τον Πρωθυπουργό που έχει την πρωτοβουλία. Με αυτή του την απάντηση δείχνει ότι μέσα του, ο κ. Καραμανλής έχει αποδεχθεί πως δεν θα είναι ο αυριανός Πρωθυπουργός.

Βέβαια από το βράδυ της Κυριακής ζούμε την αγωνία ορισμένων κεντρικών ΜΜΕ να μας πείσουν ότι είναι υπεύθυνος και με προτάσεις. Ζούμε επίσης και την αγωνία των εργοδοτικών φορέων να ακούσουν τον Γ. Παπανδρέου για το οικονομικό πρόγραμμα, και η δύο ένα στόχο έχουν. Να διαχειρισθούν την Νίκη του ΠΑΣΟΚ, θέλουν να ανακόψουν την δημιουργία ενός ρεύματος προς το ΠΑΣΟΚ, θέλουν να έχουν ρόλο και να μπορούν να έχουν «ελεγχόμενο» και «διαχειρήσιμο» το Γ. Παπανδρέου. Λογαριάζουν όμως χωρίς τον «Ξενοδόχο». Παρέχουν στηρίξει στο κ. Καραμανλή γιατί αν δεν προκύψει αυτοδύναμη ή ισχυρή κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ο αρχηγός του δεύτερου κόμματος δεν θα μπορεί να παραιτηθεί και η ΝΔ να οδηγηθεί στη διαδικασία εκλογής νέου αρχηγού, δεδομένου ότι θα έχουμε μακρά εκλογική περίοδο. Όλοι ξέρουν ότι αν ένα κόμμα, εν μέσω εκλογικής περιόδου, επιδιώκει την αλλαγή της ηγεσίας του είναι καταδικασμένο να βουλιάξει.

Ο κ. Καραμανλής ξέρει ότι μόνο έτσι μπορεί να οδηγήσει το κόμμα του στην νέα εκλογική αναμέτρηση, εκ των πραγμάτων. Ποιος Δελφίνος άλλωστε θα επιχειρήσει να διεκδικήσει την ηγεσία της ΝΔ στις παραμονές μιας εκλογικής αναμέτρησης που είναι χαμένη από χέρι;

Με αυτό το αποτέλεσμα τα ΜΜΕ και τα άλλα συμφέροντα πιστεύουν, ότι θα μπορούν να χειραγωγούν την πολιτική ζωή του τόπου. Πιστεύουν ότι και το ΠΑΣΟΚ θα εκβιάζουν και τη ΝΔ θα έχουν υπό έλεγχο. Ενώ ο κ. Καραμανλής ψηφίζοντας τον κ Παπούλια ξέρει ότι θα παραμείνει στην ηγεσία της ΝΔ και μετά τον Μάρτη ανακτώντας τον έλεγχο της ΝΔ σε βάθος χρόνου.


Τάσος Γέραλης
Τομέα Επικοινωνίας και Τύπου ΠΕ Στερεάς

Πηγή


Share/Save/Bookmark
eXTReMe Tracker
free hit counters

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP