Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

Αξιοκρατία πάνω απ' όλα...

Με ιδιαίτερη έκπληξη πληροφορηθήκαμε από το ΥΠΠΟ ότι στις 5 Σεπτεμβρίου, 1 μήνα ακριβώς πριν τις εκλογές, ο κος Σαμαράς, υπέγραψε την περίφημη σύσταση επιτροπής για την αναστήλωση του αρχαίου Θεάτρου της Ερέτριας.


Η επιτροπή είναι 7μελής και την απαρτίζουν υπηρεσιακοί παράγοντες, ανάμεσα στους οποίους ξεχωρίζουν δύο μέλη που καμία σχέση δεν έχουν με το ΥΠΠΟ, όπως ο γεωλόγος κος Μουρτζάς, ο οποίος είναι παντρεμένος με την αδελφή του κου Αγγέλου (πρώην συμβούλου εξ' απορρήτων Καραμανλή) και ο κος Χαράλαμπος Φαράντος, πρόεδρος της Εταιρείας Ευβοϊκών Σπουδών, ο οποίος κατέλαβε θέση αρχαιολόγου της επιτροπής.

Η τοποθέτηση του κου Φαράντου, έκπληξη προκάλεσε αφ' ενός λόγω της προχωρημένης ηλικίας του, αφ' ετέρου και το κυριότερο εφόσον δεν διαθέτει καμία εμπειρία για την εκτέλεση αρχαιολογικών έργων, ενώ το επιστημονικό του έργο είναι ιδιαίτερα περιορισμένο και καλύπτει θέματα της βυζαντινής περιόδου , που καμία σχέση δεν έχουν με τα εξειδικευμένα θέματα αναστήλωσης μνημείων. Είναι γνωστό επίσης ότι ο κος Φαράντος ανήκει στους κόλπους της συντηρητικής παράταξης...

Το ερώτημα που αναφύεται είναι το εξής: Για ποιους λόγους προ εκλογών γίνεται αυτή η τόσο εσπευσμένη τοποθέτηση εξωυπηρεσιακών παραγόντων σε μία επιτροπή η οποία είναι γνωστό από την απόφαση Σαμαρά για την αναστήλωση του Θεάτρου, ότι θα πρέπει να επιβλέψει την εκπόνηση εξειδικευμένης σειράς μελετών? Αυτή είναι η ανανέωση που εξαγγέλλει το κυβερνόν κόμμα? Μήπως η τόση βιασύνη μαρτυρεί την ανάγκη εκταμίευσης και γρήγορα μάλιστα κάποιου ποσού, όπως αυτά που εξήγγειλε στη Γνώμη ο Υπουργός Τουρισμού. Μήπως τα μνημεία είναι βορά στις ορέξεις ορισμένων, την ίδια στιγμή που το αρχαιολογικό Μουσείο Ερέτριας, παραμένει κλειστό λόγω της μεγάλης βλάβης από τις βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών?

Εμείς πάντως βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση.


Share/Save/Bookmark
eXTReMe Tracker
free hit counters

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP