Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

2 χρόνια ακόμη...

Τόσο ζήτησε ο κ Καραμανλής στη ΔΕΘ για να καταφέρει να βγάλει με τη "στιβαρή" του διακυβέρνηση την οικονομία από την ύφεση και τους πολίτες από την δύσκολη οικονομική κατάσταση που έχουν περιέλθει.

Μεταξύ των μέτρων που πρότεινε ο κ Καραμανλής υπήρχαν αρκετά γελοία, όπως το περαιτέρω πάγωμα των αποδοχών χιλιάδων εργαζομένων (κάτι που θα μειώσει παραπάνω τη ζήτηση και θα βουλιάξει ακόμη περισσότερο την οικονομία) και κάποια μέτρα τα οποία ενώ έχουν μία λογική, το στόμα από το οποίο ακούγονται όμως τα κάνει να χάνουν την αξία τους. Τέτοιο είναι η μείωση της σπατάλης!

Ο κ Καραμανλής θυμήθηκε προφανώς τα χρόνια του στα έδρανα της αντιπολίτευσης και υποσχέθηκε για άλλη μία φορά (μετά τις εκλογές του 2000, 2004, 2007, 2009) τη μείωση της σπατάλης. Έτσι είχε κάνει και ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέροντας μάλιστα και το ποσό της εξοικονόμησης, 10 δισ €.

Στα 5μιση χρόνια της διακυβέρνησής του και της ήπιας προσαρμογής (που εκ των πραγμάτων επρόκειτο περί ήπιου -ή και σφοδρού- εκτροχιασμού) όχι μόνο δεν κατάφερε να μειώσει τη σπατάλη, αλλά κατάφερε να την αυξήσει κατά το διπλάσιο ποσό, 20 δισ €.


Μία αύξηση των πρωτογενών δαπανών κατά 22 σχεδόν δισ €. Αύξηση κατά 70%(!). Και αυτό υπό την προϋπόθεση ότι οι δαπάνες θα κινηθούν εντός του αρχικού προϋπολογισμού που η ίδια η ΕΕ μας επέβαλε να τροποποιήσουμε.

Με ποια αξιοπιστία λοιπόν εξαγγέλετε τα μέτρα σας κύριε Καραμανλή? Αφού εσείς ευθύνεστε για τη σημερινή σπατάλη του ελληνικού δημοσίου. Συνεπώς αν ο λαός σας εμπιστευθεί για άλλα δύο χρόνια, όχι μόνο δε θα ξεπεράσει την ύφεση η ελληνική οικονομία, αλλά με τη δική σας... "χρηστή" διαχείριση θα βρεθεί σύντομα χρεοκοπημένη!


Share/Save/Bookmark
eXTReMe Tracker
free hit counters

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP