Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

Της μάνας του...

Έχουν λυσσάξει κάποια blogs για τον Κρίτωνα Αρσένη και το γεγονός ότι η μητέρα του έχει υπάρξει νομάρχης Πιερίας. Έλα όμως που δεν είναι μόνο παιδί της μάνας του! Έχει μεγάλη προσωπική πορεία και η καριέρα του τον κάνει να έχει το δικαίωμα να "αυτοπροσδιορίζεται"...

Ας δούμε λοιπόν το πλούσιο βιογραφικό του:

Ο Κρίτων Αρσένης γεννήθηκε στις 3 Αυγούστου 1977, στη Θεσσαλονίκη. Τελείωσε το 43ο Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο και Λύκειο του Πειραματικού Σχολείου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το 2001 αποφοίτησε από το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο Βόλο.

Το 1998 πραγματοποίησε πρακτική άσκηση στο Υπουργείο Δημοσίων Έργων της Κύπρου, το 2000 είχε την πρωτοβουλία και τον συντονισμό της οργάνωσης του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου «Οι επιπτώσεις του Πολέμου της Γιουγκοσλαβίας στο περιβάλλον των Βαλκανίων» και τον Απρίλιο και Μάιο 2001 πραγματοποίησε πρακτική άσκηση και έρευνα για την πτυχιακή του εργασία στην έδρα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου, στην Κωνσταντινούπολη.

Το 2003 αποφοίτησε από το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Διεθνής Ανάπτυξη» της Σχολής Τζον Φ. Κέννεντυ του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ. Στο πλαίσιο των σπουδών του, τον Ιούνιο του 2002 πραγματοποίησε πρακτική άσκηση και έρευνα για την μεταπτυχιακή του εργασία «Εκτιμώντας τη σταθερότητα της νομισματικής πολιτικής της Βουλγαρίας» στην Κεντρική Τράπεζα της Βουλγαρίας, ενώ τον Ιούλιο του 2002 ήταν ο πρώτος μη Τούρκος εργαζόμενος στην ιστορία του Υπουργείου Οικονομικών της Τουρκίας, στην Άγκυρα, όπου μεταξύ άλλων είχε την ευκαιρία να συμμετέχει εκ μέρους της Τουρκίας και στις διαπραγματεύσεις με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αναφορικά με την πορεία του προγράμματος σταθεροποίησης της Τουρκίας.

Το 2004 ολοκλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία.

Στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού συμμετείχε εθελοντικά από το 1993, είναι μέλος από το 1996, ενώ το 1998 είχε εκλεγεί μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματός της στη Θεσσαλονίκη. Την ίδια χρονιά βραβεύθηκε από τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης για τον αγώνα του για τη διάσωση της Άνω Πόλης, που είχε οδηγήσει στην κήρυξη 200 διατηρητέων κτιρίων. Το 2005 σχεδίασε, συντόνισε αλλά και συμμετείχε στην υλοποίηση του Προγράμματος ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΙΓΑΙΟ (www.egaio.gr) της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού. Το Πρόγραμμα ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΙΓΑΙΟ αποτελεί μια εκστρατεία για την ανάδειξη της σημασίας της προστασίας του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς στο Αιγαίο. Περιλαμβάνει το Δίκτυο ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΙΓΑΙΟ και σειρά προγραμμάτων ευαισθητοποίησης σε δεκάδες σχολεία του Αιγαίου. Το Δίκτυο ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΙΓΑΙΟ στοχεύει στην ενεργοποίηση πολιτών και φορέων που με το έργο τους προωθούν την αειφόρο ανάπτυξη στα νησιά του Αιγαίου (αποτελείται από 5 υπο-δίκτυα: Επιχειρηματιών, Ακαδημαϊκών, Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τοπικών ΜΚΟ και Πολιτών) στη συλλογή και προώθηση καλών πρακτικών αειφόρου τουρισμού στο Αιγαίο. Για τις ανάγκες ολοκλήρωσης του Δικτύου από το Δεκέμβριο του 2008 διαμένει μόνιμα στην Ερμούπολη της Σύρου.

Από το 2007 έδωσε ένα μεγάλο αγώνα για την απόσυρση του Χωροταξικού του Τουρισμού, τόσο μέσα στο Εθνικό Συμβούλιο Χωροταξίας του οποίου είναι μέλος, όπου οι περιβαλλοντικές οργανώσεις αλλά και όλοι οι εκπρόσωποι των εργαζομένων και των εργοδοτών όλων των κλάδων της οικονομίας καταψήφισαν το Χωροταξικό, αλλά και στην κοινωνία όπου μαζεύτηκαν πάνω από 12000 υπογραφές ενάντια στο εν λόγω Χωροταξικό.

Τον Φεβρουάριο του 2009 βραβεύθηκε για την περιβαλλοντική του προσφορά από το περιοδικό Status, ενώ στις 5 Ιουνίου 2009 στην Ταορμίνα της Σικελίας θα παραλάβει βραβείο από την Ευρωπαϊκή Ένωση για το συνολικό έργο του Προγράμματος ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΙΓΑΙΟ.

Είναι μέλος του Forum Synergies, ενός Πανευρωπαϊκού Δικτύου για τη Προώθηση της Αειφόρου Ανάπτυξης στην Ευρώπη, έχει συμμετάσχει σε ευρωπαϊκές συναντήσεις για την αειφόρο τοπική ανάπτυξη και είναι μέλος στο Σύλλογο Ελλήνων Πολεοδόμων Χωροτακτών και στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας.

Μιλάει Αγγλικά, Ισπανικά, Γαλλικά, και έχει σπουδάσει Ιταλικά και Κέτσουα (κύρια διάλεκτος Άνδεων).

Ας ελπίσουμε να θεωρούνται αρκετά αυτά που έχει κάνει σε τόσο μικρή ηλικία για να αποκτήσει το δικαίωμα να ασχοληθεί με την πολιτική...

ΥΓ: Η φώτο από το FREE PASOK.


Share/Save/Bookmark
eXTReMe Tracker
free hit counters

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP