Κυριακή 17 Μαΐου 2009

Η Ομιλία Ραγκούση στο Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας

"Θυμάστε ότι πέρσι τέτοια εποχή, φίλες και φίλοι, χωρίς υπερβολή λέγανε, ότι όπου να 'ναι έρχεται το τέλος της Δημοκρατικής Παράταξης. Μιλούσαμε για ευρωεκλογές; Λέγανε, ότι θα είναι μια ακόμη ήττα του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος από τη Νέα Δημοκρατία. Πόσοι δεν ήταν αυτοί που προβλέπανε πέρσι τέτοια εποχή ότι θα ήμασταν τρίτο Κόμμα;"
.............

"Είμαστε πια τρεις εβδομάδες πριν από τις ευρωεκλογές και οι ευρωεκλογές αυτές, επειδή ακριβώς δεν έχουμε εθνικές εκλογές, είναι για την Ευρώπη πολύ σημαντικές, γιατί είναι ανάγκη να αλλάξουν οι συσχετισμοί σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, αφού 22 από τις 27 κυβερνήσεις των χωρών -μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν δεξιές κυβερνήσεις."

"Η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που παίρνει τις αποφάσεις αποτελείται από συντηρητικούς - δεξιούς Επιτρόπους."
.............

"Οι ευρωεκλογές δεν είναι κρίσιμες για το αν το ΠΑΣΟΚ θα κερδίσει. Δεν είναι κρίσιμες για το αν το ΠΑΣΟΚ θα κερδίσει για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια σε ευρωεκλογές, ή για πρώτη φορά μετά από 9 χρόνια σε πανελλήνια εκλογική αναμέτρηση. Οι ευρωεκλογές είναι κρίσιμες γιατί μπορούν να δημιουργήσουν πολιτικές εξελίξεις που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο για να ξεκινήσει μία προσπάθεια αλλαγής και μεταβολής της καθημερινής ζωής των Ελλήνων πολιτών."
.............

"Ο Ελληνικός λαός γνωρίζει ότι η ψήφος στη Νέα Δημοκρατία ουσιαστικά θα λειτουργούσε σαν μια επιβράβευση σε όλα αυτά που έχουν συγκλονίσει το δημόσιο βίο του τόπου τα τελευταία πέντε χρόνια. Και είμαστε βέβαιοι ότι ο Ελληνικός λαός δεν θέλει με την ψήφο του να εγκρίνει τα σκάνδαλα της κυβέρνησης Καραμανλή, ούτε το Βατοπέδι, ούτε τα ομόλογα, ούτε βεβαίως τις, χωρίς προηγούμενο, ένοχες και εξαιρετικά προκλητικές, ακόμη και για τα δημοκρατικά ιδεώδη αυτού του λαού, αποφάσεις που αυτός ο πρωθυπουργός πήρε, ώστε να καταργήσει κάθε φορά ό,τι δεν ήλεγχε."
...........

"Όποια λέξη έχει πιάσει στο στόμα του(ο Καραμανλής), όποια καλή λέξη, την έχει κυριολεκτικά ακυρώσει. Τη σεμνότητα; Την ταπεινότητα; Τη μηδενική ανοχή στη διαφθορά; Τη συναίνεση; Την επανίδρυση του κράτους; Πας να μιλήσεις αυτή τη στιγμή στον Ελληνικό λαό για μεταρρυθμίσεις και βάζει τα γέλια. Πας να μιλήσεις για επανίδρυση του κράτους και δεν σταματάει να κρατάει την κοιλιά του. Για σεμνότητα και ταπεινότητα και μηδενική ανοχή στη διαφθορά, πώς να μιλήσεις;"
...........

"Φίλες και φίλοι, την υγεία του ο Ελληνικός λαός θα μπορέσει να την ξαναβρεί με νόμιμο, με δημοκρατικό τρόπο, όταν πραγματοποιηθούν οι εθνικές εκλογές και όταν οι Έλληνες πολίτες για μια ακόμη φορά θα δώσουν και μέσα στην κάλπη την εμπιστοσύνη τους στον Γιώργο Παπανδρέου και στο ΠΑΣΟΚ για να σχηματίσουν μια κυβέρνηση υψηλών προσδοκιών και υψηλών απαιτήσεων, που δεν θα έχει ούτε λευκές επιταγές, ούτε εν λευκώ εξουσιοδότηση, την οποία δεν ζητάμε και δεν θέλουμε να έχουμε. Γιατί πρέπει να ξέρετε ότι εμείς επιζητούμε την αυστηρότητα, την κριτική των Ελλήνων πολιτών."

Όλη η ομιλία εδώ.


Share/Save/Bookmark
eXTReMe Tracker
free hit counters

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP