Κυριακή 3 Μαΐου 2009

Όχι άλλο κάρβουνο!

Κατέβαλα μεγάλες προσπάθειες να ακούσω όσο το δυνατόν περισσότερα αποσπάσματα από την ομιλία Καραμανλή στην Αργολίδα. Βαρέθηκα να σας πω την αλήθεια μιας και δε μας είπε τίποτα καινούργιο. Αλλά όπως κάθε καλό θεατρικό θα πρέπει να κάνει περιοδεία ανά την Ελλάδα! Όλο τα ίδια και τα ίδια... Πως θα συνεχίσει αταλάντευτα την πορεία του, πως είναι παρών, πως ο Παπανδρέου είναι εθνικός μειοδότης, γενικότερα όσα έχουμε ακούσει πολλές φορές τον τελευταίο καιρό από τον ίδιο αλλά και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Αυτό που θα μπορούσε να πεί κανείς πως είχε αλλάξει λίγο, ήταν ο τόνος της φωνής! Δευτερόλεπτο δεν έπεσε κάτω από τα 100 ντεσιμπέλ! Μάλλον θα είχαν boldάρει κατά λάθος όλο το κείμενο και παρασύρθηκε ο λαοφιλής ηγέτης... (το έχουμε δει άλλωστε και παλαιότερα!)

Παρότι όμως αυτά που είπε ήταν χιλιοειπωμένα, θα σχολιάσω το περίφημο και άκρως προκλητικό "δε θα βάλω το πρόσκαιρο κομματικό συμφέρον πάνω από το εθνικό!" , το οποίο μάλιστα ακολουθήθηκε από μία βροχή χειροκροτημάτων!

Δηλαδή πόσο ακόμη θα μας δουλεύει! Είπαμε το ότι μπουρδολογεί το έχουμε συνηθίσει, το ότι έχει πάει τη χώρα 20 χρόνια (τουλάχιστον) πίσω το καταπίνουμε, το ότι δεν κατάφερε σε έναν (1) τομέα να βελτιωθεί κάτι το έχουμε χωνέψει και δεν περιμένουμε τίποτα, αλλά ΗΜΑΡΤΟΝ! Αντί να βγει και να ζητήσει συγγνώμη, όχι από μας, αλλά από το κομμάτι του ελληνικού λαού που έκανε το λάθος δύο φορές να τον εμπιστευτεί πιστεύοντας ότι κάτι έχει αλλάξει. Στον ελληνικό λαό απευθύνεται ή μήπως σε κάποιον άλλο? Τη στιγμή, μάλιστα, που ο κόσμος βλέπει τις απέλπιδες προσπάθειες των στελεχών του και των βουλευτών του (αν όχι και του ιδίου...) να γαντζωθούν από τις καρέκλες τους συγκαλύπτοντας για άλλη μία φορά ένα ακόμη σκάνδαλο τολμά και ισχυρίζεται κάτι τέτοιο?

Αυτό είναι το εθνικό συμφέρον που βάζετε πάνω απ' όλα κύριε Καραμανλή? Το εθνικό συμφέρον σας άλλαξε τις απόψεις και από τη μηδενική ανοχή σας έφερε στο σημείο της πλήρης συγκάλυψης? Μήπως είναι λόγοι εθνικοί που βρίσκονται πίσω από το σκάνδαλο Παυλίδη? Γιατί εγώ βλέπω σχεδόν όλους τους βουλευτές σας να ισχυρίζονται πως δε θα ψηφίσουν κατά συνείδηση αλλά με βάση το κομματικό και παραταξιακό τους συμφέρον!


Share/Save/Bookmark
eXTReMe Tracker
free hit counters

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP