Παρασκευή 1 Μαΐου 2009

Όχι και άσχημα για "ακαταλαβίστικος" ...


Αφορμή για αυτή την ανάρτηση είναι η πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Nitro και σύμφωνα με αυτή στα άτομα από 18 έως 45 ο Γ Παπανδρέου φαίνεται να είναι ακαταλαβίστικος σε ποσοστό 30%.

Για να δούμε όμως αυτός ο "ακαταλαβίστικος" πολιτικός, τι ακριβώς πέτυχε σε αυτές τις ηλικίες το 2007. Όταν δηλαδή τα χαρακτηριστικά και του ιδίου αλλά και του ΠΑΣΟΚ δεν ήταν στη σημερινή τους κατάσταση (δημοσκοπικά πάντα μιλώντας), συνεπώς σε αντίστοιχη έρευνα εκείνης της περιόδου, το σημερινό 30% θα ήταν ακόμη μεγαλύτερο...




Στο exit poll της Καπα Research για το in.gr παρατηρώ πως στις ηλικίες κάτω των 54 (δεν υπήρχε μεχρι 44 όπως στην εν λόγω έρευνα για ακόμη καλύτερη σύγκριση) το ΠΑΣΟΚ καταφέρνει να έχει περίπου τα ίδια ποσοστά με τη ΝΔ (παρά τη διαφορά των 4 ποσοστιαίων μονάδων εκείνων των εκλογών). Κάντε κλικ για να δείτε τους πίνακες.

Σήμερα που η διαφορά είναι κατά μ.ο. 6% (δηλαδή διαφορά από 4,5 ως 7,5%) και συνεπώς το ΠΑΣΟΚ έχει καλύψει μία απόσταση 10 μονάδων (από 4 μονάδες πίσω σε 6 μονάδες μπροστά) σε μόλις ενάμισι έτος, και αν υποθέσουμε πως η μεταστροφή είναι ομοιόμορφα κατανεμημένη σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να βρίσκεται γύρω στις 9 μονάδες μπροστά στις ηλικίες ως 54 και θα πρέπει να έχει μηδενίσει τη διαφορά στις ηλικίες από 55 και πάνω.

Άρα όχι και πολύ άσχημα για έναν ακαταλαβίστικο ηγέτη!

ΥΓ1: Μάλλον προτιμάει ο κόσμος έναν πολιτικό λόγο τύπου Καραμανλή! Αν πρέπει να μιλάς με βαρύγδουπες εκφράσεις και μέσα στην ίδια σου τη φράση να αυτοδιαψεύδεσαι για να θεωρείσαι ικανός ρήτορας, τότε πάω πάσο...

ΥΓ2: Διαβάστε και για τους Νιτρομπαγλαμάδες από τον Κρόγια.


Share/Save/Bookmark
eXTReMe Tracker
free hit counters

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP