Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

Η δεύτερη δικογραφία Παυλίδη.

Από το: press-gr

"Ο υπουργός κ. Παυλίδης υπέγραψε..."
αποκαλύπτουν για τις δύο επίμαχες γραμμές τα μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης
Τι λένε στην κατάθεσή τους οι κατηγορούμενοι!


Από τον Άκη Σκαρφή

Με λίγα εισαγωγικά λόγια (γιατί έχουμε να γράψουμε και να αποκαλύψουμε πολλά στη συνέχεια - μείνετε on line), η δεύτερη δικογραφία που έφθασε στη Βουλή για τον Αρ. Παυλίδη αφορά την ανάθεση των δρομολογίων στις γραμμές Ρόδο - Τήλο - Νίσυρο και Ρόδο - Καστελλόριζο το 2006.
Οι γραμμές δόθηκαν στην ΑΝΕΣ Σύμης αλλά ο δήμαρχος Τήλου Τάσος Αλιφέρης κατήγγειλε ότι η ανάθεση έγινε με ιδιαίτερα μεγάλη επιδότηση και αποκλείστηκαν προσφορές χαμηλότερου κόστους.
Από την έρευνα του εισαγγελέα Πλημμελιοδικών Ρόδου, προέκυψε ότι μπορεί να θεμελιωθεί παράβαση καθήκοντος από τα μέλη της επιτροπής που αξιολόγησαν τις προσφορές αλλά και του υπουργού που την απεδέχθη, ενδεχομένως δε και της ηθικής αυτουργίας σε αυτή από τους νομίμους εκπροσώπους της ΑΝΕ Σύμης.
Ένα από τα βασικά έγγραφα που περιέχει η δικογραφία είναι η κατάθεση των κατηγορουμένων μελών της επιτροπής. Αποκαλύπτω τι γράφει ένα κρίσιμο σημείο αυτής της κατάθεσης:
"Η διαπραγμάτευση (σ.σ. για την ανάθεση των γραμμών) έγινε δια της γραπτής διαδικασίας με έγγραφα που υπέγραψε ο κ. Υπουργός και η τελική βελτιωμένη προσφορά της ΑΝΕ ΣΥΜΗΣ Ε/Γ-ΟΓ ΠΡΩΤΕΥΣ ήταν 15.000 ευρώ ανά δρομολόγιο για την πρώτη γραμμή ΡΟΔΟ - ΤΗΛΟ = ΝΙΣΥΡΟ (...) και 6.500 ευρώ ανά δρομολόγιο για τη δεύτερη γραμμή ΡΟΔΟΣ - ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ".

Και σε άλλο σημείο:
"Με απόφαση του κ. Υπουργού έγινε η κατακύρωση των αποτελεσμάτων της πρόσκλησης ενδιαφέρονστος στην ΑΝΕ Σύμης για τις δύο δρομολογιακές γραμμές..."

Οπως είναι προφανές, τα μέλη της επιτροπής έχουν μεταφέρει την τελική ευθύνη στον Αρ. Παυλίδη. Αυτός υπέγραψε...
Και έπεται σε λίγο συνέχεια από το Press-gr με νέα στοιχεία από τη δικογραφία!...


Share/Save/Bookmark
eXTReMe Tracker
free hit counters

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP