Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

Αποχαιρετισμός στον σύντροφο Μποτόπουλο…!

Από το Πολιτικό blog του Σωτήρη Κούκιου

Πριν από μερικά χρόνια άκουσα πρώτη φορά τον σύντροφο με το πλούσιο βιογραφικό. Και από ότι θυμάμαι με πρωτοβουλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ είχε μπει σε μη εκλόγιμη θέση στο ευρωψηφοδέλτιο. Και όταν αποχώρησαν πολλοί συνάδελφοι του για να κατέλθουν στις ευρωεκλογές, τότε ήρθε και η σειρά του να γίνει ευρωβουλευτής.

Στις 16/09/2007 όπως θα θυμάστε όλοι ο Πρόεδρος τότε του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε μετά την εκλογική του ήττα να ανοίξει μια διαδικασία δημοκρατικής επανεκλογής του. Ο αγαπητός τότε σύντροφος αποφάσισε σε λίγα λεπτά να στηρίξει τον Ευάγγελο Βενιζέλο, με παρησσία και κόντρα θεωρητικά και στον Πρόεδρο που τον “ευεργέτησε” . Και έδωσε την μάχη υπέρ του αρχηγού που ήθελε να δει ως προέδρο στο κόμμα, επάξια και ανοιχτά και χωρίς κανέναν υπολογισμό.

Και αφού διεδραμάτισε έναν ρόλο στην Ευρωβουλή όπως όλοι ξέρουμε στα 2 αυτά χρόνια και όπως όλοι είδαμε εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ, ήρθε και η ώρα του σύμφωνα με την ηγεσία του κόμματος να βοηθήσει και σε εθνικό επίπεδο. Με άλλα λόγια να κατέλθει σε οποιαδήποτε περιφέρεια της αρεσκείας του, εκεί δηλαδή που πιστεύει ότι θα στηρίξει και το κόμμα με την ισχυρή του πολιτική παρουσία, αλλά και την δική ατομική πολιτική σταδιοδρομία.

Και με έκπληξη διάβασα σε μια συνέντευξη ότι αυτό δεν άρεσε στον σύντροφο. Και ότι η αποχώρησή του από την Ευρωβουλή, ανοίγει παλιές πληγές. και ότι γυρνάμε στις 11 Νοέμβρη. Και πραγματικά έμεινα άναυδος. Και θέλω λοιπόν να στείλω έναν αγωνιστικό αποχαιρετισμό στον σύντροφο Μποτόπουλο και να του υπενθυμίσω...


Η συνέχεια εδώ.


Share/Save/Bookmark
eXTReMe Tracker
free hit counters

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP