Κυριακή 5 Απριλίου 2009

Και ο ΟΗΕ είναι ΠΑΣΟΚ...??

Όταν ο Γιώργος Παπανδρέου άρχισε να μιλάει όλο και περισσότερο για την πράσινη ανάπτυξη και το πως θα μπορούσε να είναι εργαλείο για την έξοδο από την κρίση, πολλοί άρχισαν, για άλλη μια φορά να τον χλευάζουν και να τον αμφισβητούν (μεταξύ αυτών και πολλοί δήθεν μεγάλοι δημοσιογράφοι, αλλά και όλη η κυβερνητική παράταξη...).

Σήμερα διαβάζω: "Εκείνο που ουσιαστικά ζητά ο ΟΗΕ είναι η χρηματοδότηση- με θυσίες κάθε χώρας ευθέως ανάλογες των δυνατοτήτων της- ενός Green New Deal, όπως χαρακτηριστικά ονομάστηκε, που θα έχει διπλό στόχο: την αναθέρμανση της παγκόσμιας οικονομίας και την προστασία του πλανήτη από τις κλιματικές αλλαγές. Οι υπεύθυνοι του ΟΗΕ, όμως, ζητάνε πολλά: ούτε λίγο ούτε πολύ 750 δισ. δολάρια με πρόβλεψη για επέκταση του Πράσινου Ταμείου έως και 1 τρισ δολάρια. Τη σχετική έκθεση υπογράφει ο επικεφαλής για την προστασία του περιβάλλοντος του ΟΗΕ κ. Αχίμ Στάινερ..."

Και αναρωτιέμαι: είτε ο ΟΗΕ είναι πλέον παράρτημα του ΠΑΣΟΚ είτε όσοι τον αμφισβητούσαν απλά δεν ξέρουν τι τους γίνεται...

το απόσπασμα από ένθετο Business Stories του Πρώτου Θέματος.


Share/Save/Bookmark
eXTReMe Tracker
free hit counters

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP