Κυριακή 26 Απριλίου 2009

Έτσι θα κυβερνήσω.

Αυτός είναι ο τίτλος της συνέντευξης που παραχώρησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στο Πρώτο Θέμα.



Επιγραμματικά αναφέρω κάποια σημεία που μου έκαναν εντύπωση.

Για τις Ευρωεκλογές δήλωσε: "Στοίχημά μας να αποτελέσουν δημοψήφισμα καταδίκης των σημερινών πολιτικών και απαρχή μιας νέας πορείας."
Για τη διαφάνεια: "Έχουμε δεσμευτεί σε ριζικά μέτρα ενίσχυσης της διαφάνειας στον δημόσιο βίο, μέτρα που θα ξεκινούν από το πολιτικό σύστημα αλλά θα φτάνουν στην καθιέρωση κανόνων ελέγχου, λογοδοσίας αξιοκρατίας και αξιολόγησης παντού."
Την υπόθεση Παυλίδη: "Δεν είναι παρά άλλον ένα παράδειγμα νομής της εξουσίας επί ΝΔ. Και είναι μόνο μία υπόθεση από τις πάμπολλες που ζητούμε να ξεκαθαρίσουμε όχι για εκδίκηση αλλά για να ανατρέψουμε μια για πάντα αυτές τις λογικές."

Το Βατοπέδι: "Ο όρος "δικαστικό πραξικόπημα" αποδίδει με ακρίβεια αυτό που συμβαίνει. Όταν μέρος της ηγεσίας της δικαιοσύνης φαίνεται να είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία και να πρεσβεύει την ατιμωρησία για τους ισχυρούς και τους κυβερνώντες, πως θα βρει το δίκιο του ο απλός πολίτης;"

Το Μάαστριχτ: "Δε θα πρέπει να εξισώνονται όλα τα ελλείμματα Άλλα τα ελλείμματα για σπατάλες, ρουσφετολογική πολιτική και διαφθορά -κάτι που χαρακτηρίζει τη σημερινή ελληνική κυβέρνηση- και άλλα τα ελλείμματα που είναι σχεδιασμένα πάνω σε επενδύσεις, στην Παιδεία και στην καινοτομία, στη στήριξη των νέων αγροτών , στη βελτίωση των ευρυζωνικών υποδομών, στις 'πράσινες' κατασκευές."

Για τα Golden Boys: "Θα λάβω αυστηρά μέτρα περιορισμού των προκλητικών αμοιβών στους δημόσιους οργανισμούς. Την ώρα της κρίσης πρέπει πρώτοι να δώσουμε το παράδειγμα"

Και το αγαπημένο μου...

Για τα ηγετικά χαρακτηριστικά του Καραμανλή: "Μακριά από μένα τέτοιες ηγετικές ικανότητες! Ζητώ από τους πολίτες να με κρίνουν και να με συγκρίνουν για αυτά που έχω κάνει και όχι για αυτά που δεν έχω ακόμη κάνει. Μπορούν, για παράδειγμα, να με κρίνουν ως υπουργό εξωτερικών. Ως πρωθυπουργός -λαού θέλοντος- θα κριθώ μετά την πρώτη μου θητεία."

Τι να σχολιάσεις τώρα? Μετά τον ψευτονταή πρωθυπουργό με τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, ευτυχώς η χώρα μας φαίνεται πως σύντομα θα αποκτήσει έναν μετριοπαθή αρχηγό, που θα πράττει περισσότερα και θα λέει λιγότερα...


Share/Save/Bookmark
eXTReMe Tracker
free hit counters

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP