Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

Εμμονές αυτός; Εμμονές και'γω!

Έχει λυσσάξει ο Καραμανλής να μας πείσει πως για όλα τα κακά της χώρας φταίνε άλλοι. Τι κι' αν ο ίδιος κυβερνά πέντε χρόνια; Γι' αυτό και δε χάνει ευκαιρία να δηλώνει πως για την κακή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας ευθύνονται τα χρέη και τα ελλείμματα που κληροδότησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ!! Αυτό έκανε χτες στο, καθιερωμένο πλέον, διάγγελμα των δελτίων των οκτώ, αυτό και σήμερα στη Βουλή!!

Είναι όμως αυτή η αλήθεια;

Όχι! Σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους το 2003 το δημόσιο έλλειμμα ήταν 10 δισ(http://www.mof-glk.gr/gt/deltia/2006/06-02-07.pdf) και σήμερα το δημόσιο έλλειμμα είναι 14 δισ € (http://www.mof-glk.gr/gt/deltia/09-02-27.pdf).

Όσον αφορά το ελληνικό δημόσιο χρέος το 2003 ήταν 177 δισ € (http://www.mof-glk.gr/en/publications/debt/bulletin_32_eng.pdf) και σήμερα είναι είναι 262 δισ € (http://www.mof-glk.gr/en/publications/debt/51.pdf).
Αύξηση 85 δισ €, όση αύξηση δηλαδή είχε το δημόσιο χρέος από το 1994 εως το 2003 , με μια υπο διάλυση οικονομία από τον κ Μητσοτάκη, με επιτόκια της τάξης του 20-25% και εν μέσω προετοιμασιών για τους Ολυμπιακούς αγώνες!

Και αναρωτιέμαι ως πότε κύριε Καραμανλή θα νομίζετε πως μπορείτε να μας κοροϊδεύετε; Επειδή ελέγχετε τα ΜΜΕ και κανείς από τους "έγκριτους" δημοσιογράφους δε βγαίνει να αντικρούσει τα όσα λέτε νομίζετε πως μπορείτε να κάνετε ότι θέλετε στη χώρα; Εκτός και αν πάλι δεν ''...έχετε πλήρη εικόνα της κατάστασης..." οπότε και αναμένουμε σε δύο τρεις μήνες να βγείτε να μιλήσετε στην κοινοβουλευτική σας ομάδα και να πείτε πως "...αναλαμβάνετε την ευθύνη..."!

Αλλα οικονομικά επιτεύγματα εδώ.

Να και η απάντηση του προέδρου:



Share/Save/Bookmark
eXTReMe Tracker
free hit counters

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP