Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

Όχι άλλο πακέτο για τις τράπεζες!

Χτες βράδυ παρακολουθώντας το δελτίο ειδήσεων όπου συμμετέχει ο άτυπος κυβερνητικός εκπρόσωπος (ονόματα δε λέμε...), διέκρινα την προσπάθεια, του ίδιου αλλά και από το ρεπορτάζ που προβλήθηκε κατά τη διάρκεια του δελτίου, για να πειστούμε πως η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει στη δημιουργία ενός νέου πακέτου για τις τράπεζες, κυρίως λόγω της άσχημης οικονομικής κατάστασης των χωρών της βαλκανικής, στις οποίες οι ελληνικές τράπεζες έχουν θυγατρικές.

Δηλαδή η κυβέρνηση προσπαθεί, για άλλη μία φορά και εν μέσω επιτήρησης αυτή τη φορά, να κάνει τον κόσμο να εξοικειωθεί με την ιδέα πως απαιτείται ένα νέο πακέτο για τη στήριξη του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Δηλαδή στις ίδιες τράπεζες, στις οποίες μόλις λίγες βδομάδες πριν παραχώρησε απλόχερα χωρίς καμία ουσιαστική δέσμευση από μέρους τους το πακέτο των 28 δισ ευρώ και ενώ ο κ Καραμανλής δηλώνει όπου σταθεί και όπου βρεθεί πως θα πρέπει να αυξήσουν τους ρυθμούς έκδοσης δανείων σκέφτονται να δώσουν άλλη μία λευκή επιταγή.

Ε, όχι! Τη στιγμή που κάθε βδομάδα μας ανακοινώνετε κ Καραμανλή πως βρισκόμαστε σε λιτότητα και ενώ μειώνετε τα προγράμματα δημοσίων επενδύσεων μας προετοιμάζετε για δεύτερο πακέτο για το χρηματοπιστωτικό σύστημα; Και όλα αυτά την ίδια ώρα που κατηγορείτε το ΠΑΣΟΚ για ανευθυνότητα και ακοστολόγητα προγράμματα, ενώ έχετε αυξήσει τις σπατάλες του κράτους κατά 10 τουλάχιστον δισ ευρώ ανά έτος από το 2004 και έχετε προχωρήσει σε φοροαπαλλαγές των μεγάλων επιχειρήσεων πάνω από 2 δισ ανά έτος. Φτάνει πια! Δεν είστε μόνο ανεύθυνοι, είστε και επικίνδυνοι για τη χώρα!


Share/Save/Bookmark
eXTReMe Tracker
free hit counters

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP