Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

Βρισκόμαστε σε φάση... κατεδάφισης

Θυμόμαστε όλοι τον κ Καραμανλή από το 2000 ως και το 2004 να μιλάει για τη λεγόμενη επανίδρυση του κράτους καθώς και για το ότι το κράτος θα πρέπει να πάψει να είναι κομματικοποιημένο.

Από το 2004, ωστόσο, και έπειτα έχουμε γίνει μάρτυρες της ακριβώς αντίθετης αντίληψης της κυβέρνησης της ΝΔ. Δύο τομείς του κράτους τους οποίους ανέλαβε σε αρκετά καλή κατάσταση ήταν η πυροσβεστική (αφού από το 2000 ως και το 2004 ήταν κατά γενική ομολογία επιτυχημένη στην κατάσβεση των πολλαπλών, συχνά, πυρκαγιών) και η αστυνομία (αφού είχε καταφέρει να περιορίσει την εγκληματικότητα και να προχωρήσει στην εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη). Αυτούς του 2 τομείς λοιπόν, όταν ανέλαβε η αυτοαποκαλούμενη "νέα διακυβέρνηση" κατάφερε να τους αποσυνθέσει. Ο τρόπος, πολύ απλός. Απλά προέβη στην αποστρατεία των περισσότερων εκ των επιτυχημένων και έμπειρων στελεχών της ηγεσίας της πυροσβεστικής και της αστυνομίας. Τους υπόλοιπους απλά τους μετέθεσε σε άλλες θέσεις, ουσιαστικά περιορίζοντας τις αρμοδιότητες τους. Τις περισσότερες φορές τα εν λόγω στελέχη δεν είχαν καμία κομματική σχέση με το ΠΑΣΟΚ (χωρίς να σημαίνει πως αν είχαν, θα αποκτούσε η κυβέρνηση το δικαίωμα να προχωρήσει στις παραπάνω ενέργειες).

Φτάνοντας λοιπόν, "αισίως", στο καλοκαίρι του 2007, κατακτήσαμε την πρώτη θέση στα δελτία ειδήσεων όλων των μεγάλων διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων και καναλιών, λόγω της ανικανότητας της αναδιαμορφωμένης και επανιδρυθείσας από τον κ Καραμανλή πυροσβεστικής, να θέσει υπό τον έλεγχο της τις πυρκαγιές που βρίσκονταν σε εξέλιξη. Η πρώτη αντίδραση κάποιων στελεχών της ΝΔ αλλά και της κυβέρνησης ήταν να κατηγορήσουν το στρατηγό άνεμο, τα ξένα συμφέροντα αλλά συχνά ακόμη και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σήμερα, μετά από τρεις περίπου μήνες απόλυτης διάλυσης της Αθήνας, είτε από τους κουκουλοφόρους, είτε από τις τρομοκρατικές οργανώσεις είτε από ακατάλληλους αστυνομικούς οι οποίοι είχαν τοποθετηθεί σε λάθος θέσεις (δολοφονία Γρηγορόπουλου, και φύλακα της αμερικανικής πρεσβείας), και εν μέσω κατακόρυφης αύξησης της εγκληματικότητας, αυτή τη φορά αναλαμβάνουν διάφορα ανθυπο-παπαγαλάκια να κατηγορήσουν για άλλη μία φορά τα ξένα συμφέροντα και ξένους πράκτορες.

Και αναρωτιόμαστε, ως πότε θα προχωρά η κυβέρνηση σε δημιουργία κλίματος φοβίας των πολιτών (σα να μην έφτανε η φοβία που δημιουργείται από την ίδια τη διάλυση των σωμάτων ασφαλείας); Αυτό που αντιλαμβανόμαστε, πάντως, είναι πως μάλλον ο κ Καραμανλής παραμένει σταθερός στο σχέδιο του περί επανίδρυσης του κράτους. Απλά αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε φάση κατεδάφισης...



Παντελής Κωνσταντίνος
Υπεύθυνος Δικτύων Τ.Ο. Ερέτριας


Share/Save/Bookmark
eXTReMe Tracker
free hit counters

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP