Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

Ο Παπανδρέου στον Κάρολο Παπούλια


Ο Γιώργος Παπανδρέου σήμερα το πρωί επισκεφτηκε το προεδρικό Μέγαρο, για να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους ζητάει το ΠΑ.ΣΟ.Κ εκλογές το τελευταίο διάστημα. Εξήγησε στον πρόεδρο πως η κατάσταση είναι πολυ κρίσιμη για τη χώρα και η λύση είναι οι εκλογές. Επίσης δήλωσε πως το ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι έτοιμο να κυβερνήσει και πως έχει σχέδιο για την έξοδο από την κρίση. Ο Κάρολος Παπούλιας δήλωσε πως βρίσκει πολύ ενδιαφέρονται τα όσα του είπε ο πρόεδρος του Κινήματος.


Ο Γ. Παπανδρέου δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης:

"Η χώρα μας βιώνει μια βαθιά κρίση. Κρίση στην πολιτική, κρίση στην οικονομία, κρίση κοινωνική, κρίση αξιών και αξιοπιστίας. Η παράταση αυτής της κατάστασης θα βαθύνει ακόμα περισσότερο αυτή την κρίση. Γι' αυτό και είναι άμεση η ανάγκη αλλαγής πορείας. Μιας νέας κυβέρνησης, μετά από απόφαση – εντολή του Ελληνικού λαού.

Γι' αυτό έχω μιλήσει και δημόσια, έχω καταθέσει προτάσεις, και αυτές ανέπτυξα και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Και είχα την ευκαιρία να τον ενημερώσω και να συζητήσουμε σε βάθος, για τις δικές μας, συγκεκριμένες προτάσεις για την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας, για την ενίσχυση και προστασία των αδυνάμων, των φτωχότερων, της μεσαίας τάξης.

Για την ανάγκη, η Ελλάδα να πάει σε ένα πρότυπο ανάπτυξης, της πράσινης ανάπτυξης, για την οποία χρειάζονται ουσιαστικές δημόσιες επενδύσεις. Και βεβαίως, για την ανάγκη επιτέλους να έχουμε ένα ευνομούμενο κράτος. Όχι αυτή την ανομία, αυτή τη διαφθορά, αυτή τη σπατάλη του δημόσιου πλούτου, του πλούτου του Ελληνικού λαού, μέσα από την πελατειακή πολιτική.

Για να μπορεί ο Έλληνας πολίτης να αισθάνεται, και να είναι σίγουρος, ότι η Πολιτεία επιτέλους προστατεύει τα δικαιώματά του."


Share/Save/Bookmark
eXTReMe Tracker
free hit counters

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP